Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:34 10.07.25 
Култура и изкуство
   >> Кино
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Мастиленото сърценови  
Автор Jedi (-<O>-)
Публикувано03.03.09 13:17

Тц.
Слаба работа, дето се вика.
Освен лафовете на Каприкорн, другото беше бозаво.
Не препоръчвам.

Вокально-инструментальная группа "Двери" - "Зажги огонь во мне"

Тема Re: Мастиленото сърценови [re: Jedi]  
Автор Unbreakable (believe me)
Публикувано18.03.09 17:30

Толкова ми хареса трейлърът, а и самата идея. Няма да го гледам на кино (че го няма на Digital прожекция). Чакам филма на DVD. Наистина обаче съжалявам, че предимно отзивите са негативни. Гледа ми се хубаво фентъзи…

- различните новини за филми и анимация

Тема Re: аз пък препоръчвам,нови [re: Jedi]  
Автор kpилe ()
Публикувано29.03.09 15:11

ако харесвате филми-приказки от типа на "Приказка без край".

Всъщност това е най-добрия филм-приказка след "Приказка без край", който съм гледал последните години. То не бяха мимзита, емпориуми, хроники на Нарния, Шмарния, спайдър-хроники и кви ли не извратени работи дето се лашкаха насам натам между жанровете и не можеха да се ориентират какво точно представляват.

Inkheart е умерено отигинална идея много близка до тази в "Приказка без край", изчистено изпълнение, ясно отличими главни и поддържащи герои, които не надвърлят числото 10 и вероятно това им позволява да изградят някакъв смислен образ, че дори някои от тях да претърпят развитие по време на филма. Всичко това е в комбинация с приятни специални ефекти, лека и почти през цялото време смислена фабула и край, който се вписва добре в духа на целия филм, прави Inkheart добър избор за гледане на кино, лек филм, на който можете дори да заведете детето си, стига да е над 12 години, понеже някои от отрицателните герои сигурно ще са доста страшнички за по-малко дете.

Тема Re: аз пък препоръчвам,нови [re: kpилe]  
Автор Jedi (-<O>-)
Публикувано29.03.09 15:48

В отговор на:

ако харесвате филми-приказки от типа на "Приказка без край"

Ако не харесвахме, щяхме ли да отидем да го гледаме, както би се изразила прастарата Морла;)

В отговор на:

Всъщност това е най-добрия филм-приказка след "Приказка без край", който съм гледал последните години.

Не. "Звезден Прах" е най-доброто фентъзи, което се е появявало на екран от сума години насам. И филмът е много хубав, именно защото не се опита да продължи, повтори или прилича, на който и да било класически такъв от жанра. Беше шантав, различен, романтичен; правен за по-широка възрастова аудитория и без да се измества прекалено много от каноните на фентъзито.

"Мастилено Сърце" по-скоро ми прилича на "Нарния, Шмарния" категорията:). Слаби образи, скалъпена фабула, която набързо се развива и приключва, без дори да остави шанс на аудиторията да се отъждестви емоционално или приключенски с героите. Моментът на грабването отсъства. Филмът не притежава есенцията и чара, с които преди години "Приказка без Край" ни грабна.

Вокально-инструментальная группа "Двери" - "Зажги огонь во мне"

Тема Re: аз пък препоръчвам,нови [re: Jedi]  
Автор kpилe ()
Публикувано29.03.09 16:32

В отговор на:

Ако не харесвахме, щяхме ли да отидем да го гледаме, както би се изразила прастарата Морла;)

Е хайде сега, не ви познавам, може да сте били с нагласа за Фрост/Никсън като сте отивали да го гледате

В отговор на:

Не. "Звезден Прах" е най-доброто фентъзи, което се е появявало на екран от сума години насам.

Ок, съгласен съм, пропуснах Звезден Прах - то е най-доброто (ако го броим за приказка), но май е по-скоро фентъзи и по-малко приказка, може би затова го сложих наистина в категорията, в която без конкуренция най-доброто е трилогията "Властелинът на Пръстените", не вярвам да има 2 мнения по-този въпрос.

Пак казвам - не съм съгласен за Inkheart - очевидно разликата е в субективните ни усещания, понеже сме на коренно противоположно мнение за героите и фабулата. Последната беше достъчно смислена, а че набързо се развивала и приключвала - да, ако си очаквал филм от 3 часа. Иначе според мен това, че нещо траещо 106 минути ти се е строило "набързо" е комплимент за филма - т.е. както аз май вече написах "гледа се на един дъх".

Според мен преди години си гледал "приказка без край" с друг поглед и по-ниски очаквания и естествено има и въпрос на вкус, който с времето и с броя излгледани филми се мени доста драстично. И двата филма са забавни по наивен начин, умно измислени на моменти, разликата е, че героите в приказката са по-фантасмагорични (от което не мисля, че печели нещо особено приказката), че специалните ефекти са доста смешни и в Приказката без край я има нотката на ежедневната реалност (училищни хулигани и т.н.), която поне на мен ми беше доста скучна. Иначе естествено бих поставил приказката преди Inkheart заради разликата във времето и близоста на идеи (т.е. взаимствано е от приказката, но по интелигентен начин).

От тук насетне вече всичко е въпрос на личен вкус и предпочитания, аз вчера го гледах и бях приятно изненадан, може би защото нямах големи очаквания, затова реших да напиша тема за филмчето, пък като видях, че ти вече си пуснал - рекох да си сложа и моето мнение, за да не се подведат хората по твоето, когато има шанс да им допадне.

Редактирано от kpилe на 29.03.09 16:36.

Тема Re: За "Звезден прах"нови [re: Jedi]  
Автор Unbreakable (believe me)
Публикувано31.03.09 01:03

"Звезден прах" щеше да бъде най-доброто фентъзи ако беше направено с повече пари. Книжката е изключително забавна, но като я четеш ти е нужна само фантазия, за да си представиш ефектните сцени, а за филма трябват долари, при това в милиони.

Иначе планирам да гледам скоро „Мастилено сърце” и тогава ще си кажа мнението.

- различните новини за филми и анимация

Тема Re: За "Звезден прах"нови [re: Unbreakable]  
Автор KpиcМодератор (Арбитър)
Публикувано01.04.09 11:56

Хич не ми беше забавна книжката, вероятно защото я четох след 5 посещения на киносалони и възторжено гледане на "Звезден прах". В резултат всяка разлика между книгата и филма (а те бяха много) приемах едва ли не като лична обида :)

Приказка без край... Нарния... Хммм, съмнявам се, че това мастилено сърце ще ги приближи и на километър до моите възприятия. Ама ще го гледам, щом някой смята, че прилича на тези двата.

Тема Re: За "Звезден прах"нови [re: Kpиc]  
Автор .Linda. (Loring)
Публикувано01.04.09 12:08

Аз не смятам

Мисля, че Мастиленото ...е доста постен, въпреки материала в лицето на Пол Бетани!
Започва обещаващо, а след това става просто филм направен все едно с подръчни средства, такова усещане имах. Иначе историята не е лоша, но...

Тема Re: За "Звезден прах"нови [re: Kpиc]  
Автор kpилe ()
Публикувано01.04.09 20:31

Ами не отивай с големи очаквания.

Реално ако приказката навремето я бяхме гледали с големите очаквания, които сега имаме, може би нямаше да ни хареса толкова.

Честно казано аз от звездния прах нищо не си спомням, освен че беше много заплетен. Като гледа човек много неща и в някакъв момент се пренасища и търси точно нещо по-простичко, но динамично, с което да разпусне.

Тема Re: off [re: kpилe]  
Автор kpилe ()
Публикувано01.04.09 20:41

книгата "нарния" ми харесва много повече от филмите... на всичкото отгоре са филмирали най-досадните от хрониките

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.