Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:03 15.07.25 
Култура и изкуство
   >> Кино
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Watchmen - Пазителите (Наблюдателите)нови  
Автор xanadu (витиеват)
Публикувано27.03.09 00:31

Странно защо, на бг и в програмките се среща и по двата начина (явно бг преводачите и дистрибуторите са се чудили до последно кое е съответствието). Доста професионално заснета и режисирана (черна) приказка за света и последствията от човешкото (без)хаберие. Зак Снайдър подчертано и с успех (след "300") се е постарал да предаде декадентската атмосфера от оригиналите на комиксите. Макар и филмът (близо 3 часа) да не блести с чак кой знае какви авторски сензации и режисьорски хрумвания, струва си да се види заради грабващия визуален подход, блек ноар атмосферата и няколкото много симпатични главни роли:

Предупреждавам, има насилие на моменти в излишък, дамите да си затварят очите!

Редактирано от xanadu на 27.03.09 00:34.

Тема Re: Watchmen - Пазителите (Наблюдателите)нови [re: xanadu]  
Автор Diavolo (невинно дяволче)
Публикувано27.03.09 03:17

От всичи филми които гледах тази година а те както винаги са много този най-много ме впечатли. Невероятна визия, страшен кастинг, култова музика и за мой огромен кеф средностатистически пуканкджия възмотен напуска по средата на филма...

Дори и да не бъде разбран или харесан този филм е задължителен за всеки един интелигентен човек и за всеки един ценител на киното а тук има доста такива.

Тема Re: Watchmen - Пазителите (Наблюдателите)нови [re: Diavolo]  
Автор tchupakabra (маймун)
Публикувано27.03.09 08:48

абе вие двамата сериозно ли, или не разбирам шегата... на плакатите ходят едни батманообразни в големи количества, пък мен вече много Много ме е страх от такива

Автор Jedi (-<O>-)
Публикувано27.03.09 10:35

В отговор на:

средностатистически пуканкджия възмотен напуска по средата на филма...

Без обиди, моля. Аз си тръгнах малко след "спасителната" мисия в затвора. Реших, че интелектуалната ми летва е прекалено ниска, след като не можа да абсорбира правилно посланието - рязане на ръце с флекс в критични ситуации.

Вокально-инструментальная группа "Двери" - "Зажги огонь во мне"

Тема Re: Watchmen - Пазителите (Наблюдателите)нови [re: xanadu]  
Автор Jedi (-<O>-)
Публикувано27.03.09 10:57

Човекът, който е измислил цялото това нещо, би следвало да бъде облечен в осмирителна риза и да изкара остатъка от живота си в изолатора на заведение за хора с тежки умствени увреждания. А за хората над 18, на билетите трябва да има надпис "МНЗ предупреждава...".

Вокально-инструментальная группа "Двери" - "Зажги огонь во мне"

Тема Re: Watchmen - Пазителите (Наблюдателите)нови [re: Jedi]  
Автор WOLVERlNE (KANO)
Публикувано27.03.09 12:12

Хахахаххахахаха що така нареди човечеца?Този комикс е единственият печелил награда Хюго - давана за фантастика.Значи би следвало да има някаква стойност
А за филма....още се чудя харесали ми и защо и обратно ако не е ,защо?
Визията беше страхотна ,едва ли има 2 мнения по въпроса,по-горе споменаха саундтрака - много добър изцяло съобразен с духа на това време 60-80 те.
Ама брутализмите бяха малко в повече,баси едва ли някой се кефи на външни фрактури и рязане на крайници.Идеята за остарелите супер герои с шкембенца ми допадна,ама тоя синия пич цял филм да си развява оная работа немаше нужда.
След трейлъра и всички тия съдебни процеси м/у фокс и уорнър очаквах да е много добър филма но се поразочаровах.А явно и от уорнър така,защото са решили филмите им по комикси вече да не са забранени до 18

Автор xanadu (витиеват)
Публикувано28.03.09 00:12

Въпреки някои поизтъркани холивудски похвати имаше доста философски потенциал във филма, който вероятно не се е понравил на пуканкоядците. Но пък на моменти действието беше прекалено мудно и разтеглено. Можеше да направят два и половина часа от филмчето вместо почти три, и според мен визията и фабулата нямаше да пострадат.

Забравих да си направя паралелите: Кърт Вонегът, "Изворът на живота", мъъъничко "Син Сити" и "V като вендета". Бяха само попрекалили с д-р Манхатън и компютърната анимация, сигурно заради вярност с оригинала.

Тема Re: Watchmen - Пазителите (Наблюдателите)нови [re: tchupakabra]  
Автор xanadu (витиеват)
Публикувано28.03.09 00:16

Сериозно, майтапа настрана! Ето ти тук мнението на един по-компетентен и от мен:

В отговор на:

Направо се влюбих в тази филмова адаптация по великата графична новела на ! И то до такава степен, че вече я гледах четири пъти на кино. :o :crazy:
Е, вярно, на места е типично по холивудски патетична и мелодраматична, но пък същевременно режисьорът Зак Снайдър е успял да улови особеното очарование на първоизточника - онзи апокалиптичен, декадентски аромат...

Автор xanadu (витиеват)
Публикувано28.03.09 00:19

Ми ти това е по комикса... Развинтена човешка фантазия!

Рязане вече имаше и в други по-евтини хорърчета. Че и в "Син Сити"-то. А мисията си беше кажи-речи малко преди края, тъй че стоически си издържал първите най-силни 120 минути:)

Автор Diavolo (невинно дяволче)
Публикувано28.03.09 03:36

еми значи не си за този филм и той не е за теб. не може всичко да се харесва на всеки ;)

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.