Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:50 09.07.25 
Култура и изкуство
   >> Кино
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема Ip Man - поредния диамант!нови  
Автор 11OOO-1-111O (SSA corp.)
Публикувано17.02.09 17:49

След изключително добрите впечатления, които остави у мен индийската (80%) продукция "Беднякът - милионер" днес попаднах на поредния много добър филм. Тъй като "много добър" е слабо определение четете го като перфектен филм!
Никога не бих си пуснал да гледам китайски филм освен ако нямам опрян пистолет в челото. Но в случая горещо ми го препоръчаха и рискувах. Риска си струваше. Да, правилно разбрахте филма е китайски и мисля, че китайците трябва да се гордеят с него. Още повече - филма е за Кунг Фу! И преди да се изсмеете наистина повярвайте - това е шедьовър.
Препоръчвам го на всички. Независимо почитатели или не на Кунг Фу.
Абе немам думи - гледайте го.
Ей ви и едно

за загрявка.

= 8,1/10

Редактирано от 11OOO-1-111O на 17.02.09 18:33.

Тема Re: Ip Man - поредния диамант!нови [re: 11OOO-1-111O]  
Автор Бorдaнoв (буквар)
Публикувано18.02.09 09:57

Много хубав филм. Явно машината за антигравитация не е работела докато са го снимали и китайската авиация не лети.
А и е и по действителен случай.

Проблемът не изчезва в мига, в който си изтървеш нервите.

Автор manimal (APHELION)
Публикувано20.02.09 11:49

Приятелю с двоичен код,
освен ако не смяташ всички тук за деца-олигофрени, моля, избягвай да препоръчваш филм с думите "Абе немам думи - гледайте го." и особено (подчертавам ОСОБЕНО) с оценка от ИМДБ като референция.

Горното (плюс "трейлърчето за загрявка" и определението "перфектен шедьовър") биха ме накарали да заобикалям филма от километри.

И не виждам нищо лошо в това че филма е китайски, пък даже да имам "опрян пистолет в челото". :)

Тема Re: Ip Man - поредния диамант!нови [re: manimal]  
Автор obafemen (непознат )
Публикувано20.02.09 15:03

а ти приятелю бозайнико на какъв се правиш - нещо цензура ли слагаш или си редактор на мнения. всеки е свободен да си дава мнението както си иска. не забравяй, че сме фенове - понякога най-добрите рецензии на филм се правят точно в стила "немам думи".

ето сега мнението ми как би изглеждало в твоя стил:
освен ако не смяташ тук всички за деца - олигофрени, моля, избягвай да си даваш мнението за друго мнение и особено (подчертавам ОСОБЕНО) да си даваш мнението за IMDB.

Горното (плюс всякакви определения) биха ме накарали да те заобиколя от километри.

И не виждам нищо лошо в това някой да се изказва както си иска, пък даже след това да последват ненужни коментари:)

Тема Re: Ip Man - поредния диамант!нови [re: Бorдaнoв]  
Автор break4love (непознат )
Публикувано20.02.09 15:05

Има лек нюанс между китайски филм и филм, правен в Хонконг. А и Дони Йен е добре познат на феновете на азиатското кино, така че поредния му филм не е кой знае каква изненада.

Тема Re: Ip Man - поредния диамант!нови [re: manimal]  
Публикувано20.02.09 16:55

В отговор на:

Приятелю с двоичен код...

Ако така се изказваш и в реалния живот, имам в предвид поста ти към мен като цяло. То едва ли имаш приятели....но аз не съм ти приятел 100%.

Иначе мисля, че имам право да пиша както си искам стига да спазвам правилата на форума.

P.S.
Видях нови мнения и си викам: ей най-накрая и някой друг е гледал филма и сигурно го е харесал като мен. Пък то кво било...

P.S.2
Айде гледайте филма и пишете. Удоволствието от гледането го гарантирам. Ако трябва компенсации ще изплащам. Сериозно - гледайте го!

Тема Ip Man - поредния филм..нови [re: 11OOO-1-111O]  
Автор NUT (ot ada)
Публикувано21.02.09 23:43

по действителен случай - който става за гледане!

Автор KpиcМодератор (Арбитър)
Публикувано22.02.09 12:52

Този още не съм го гледала, но като става дума за китайци исках да те питам дали си гледал Герой или Летящи кинжали? Защото те (най-вече Герой) влизат в моето определение за "диамантите", за които говориш.

Тема Re: Ip Man - поредния диамант!нови [re: Kpиc]  
Публикувано22.02.09 13:43

Не съм гледал "Герой". А не съм го гледал именно поради причината, която споменах в първия си пост - китайските филми не ми допадат. Спомням си че когато излезе "Герой" аз изгледах трейлъра и до там. Стори ми се поредния китайски филм за "летящи холандци"

, мисля че ме разбираш за какво говоря. Докато при "Ип Ман" причинините да го гледам бяха многото добри отзиви, които чух и прочетох за филма и почти пълната липса на "летящи нинджи". Разбира се и в Ип Ман има фантасмагории, но те са толкова малко и толкова на място че ги приемам като нещо задължително. Както солта е задължителна за всяка една манджа. Обаче ако пресолиш става кофти, ако е безсолно също.
Та, след като прочетох мнението ти сега дърпам "Герой". Ще го гледам и после ще мога да кажа нещо по-съществено. Но ми се струва, че няма да ми хареса, и че е друг тип филм.
Относно Ип Ман - гледах го вече втори път (с булката). Еми страшен е филма. Чак ми иде да ходя да се записвам на бойни изкуства. Такова въздействие филм за Кунг Фу върху мен за последно е оказал "Манастира Шао Лин". Ама тогава бях дете. Това е разликата при "Ип Ман", въздейства ми така както нито един филм за бойни изкуства от как не съм лапе....

Тема Re: поредният апталнови [re: 11OOO-1-111O]  
Автор PhilipMarlowe (член)
Публикувано22.02.09 16:08

Милият, бягал той далече от жълтури с дръпнати очи. Само като чуел, че е китайски и му изтръпвали венците, все едно е бил на лимонена диета 3 месеца. Той не обичал да гледа летящи хора, струвало му се недостоверно. Имам една изненада за теб- в киното всичко е фалшиво- и смъртта, и кръвта и сълзите и чукането даже. Без значение дали филмът е холивудски, боливудски или коопродукция на Мадагаскар/Шри Ланка/Гренландия и Бряг на слоновата кост! Шок, а!
А фантастика гледаш ли бе, пич?

А исторически със сценаристки виждания за събитията, нямащи нищо общо със станалото?
Ти за метафори чувал ли си, за изразни средства? Ми гледай риалита- там не хвърчат...
Спокойно, никой няма да ти опре и ръждясал пирон в двата пръстта разстояние между веждите и скалпа. Китайското кино и въобще азиатското нямат нужда от негледащи като теб. Остани си сляп...

----

колкото до филма ... знам защо ти е харесал ... непретенциозен е, подхожда на същността ти ...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.