Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:16 15.07.25 
Култура и изкуство
   >> Кино
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Фрост Никсън - THE movie!нови  
Автор Jedi (-<O>-)
Публикувано01.02.09 02:49

Е те т'ва е филма!
Да гледат всички родни режисьорчета как се работи с актьори. И нека видят нашите актьорчета как се играе.
Целият филм е словесна игра на котка с мишка между интервюиращ и интервюиран. Няма гилзи, няма ефекти, няма компютърна графика - двама актьори и толкова. А на места има толкова съспенс, напрежение и екшън, че имаш усещането за филм на Джон Ву. Обърнете внимание какви планове ползва режисьора и как хитро ги сменя в най-пиковите моменти, преминавайки през странични детайли като: реакции, лица, камери и какво ли още не.
Ама и какви актьори - тури му пепел. Дават всичко от себе си - играят с тяло, с лице, с интонация, с паузи, с очи - с всичко.
Не съм повтарял филм скоро, но този със сигурност ще го гледам пак.

П.П. И нека се учат някои политици как и какво се иска, за да вземеш думата на нагъл и арогантен опонент;)

Whatever doesn't kill you, makes you... cripple

Тема Re: Фрост Никсън - THE movie!нови [re: Jedi]  
Автор bhn (учеща)
Публикувано01.02.09 08:37

Нека използвам твоите думи :) Е те тва е филм.
Чакам го да излезе откакто стана ясно, че Матю Макфедиън ще участва и щях да го гледам какъвто и да е. Добре, че не е какъвто и да е де, но досега и няма филм с ММ, който да ме е разочаровал.
Та и Фрост/Никсън така. Филм, който те грабва основно с актьорска игра. Никакви специални ефекти, магии и тем подобни. Игра на котка и мишка, както вече е писано, диалог и перфектни актьори. Жалко, че все по-рядко се залага на това. Май последно в Evening се насладих на това.

Автор Mapиo B. Дparaнoв (Съкровище)
Публикувано02.02.09 12:28

Аз отидох с малко резерви към филма заради името на режисьора.
Филмите на Рон Хауърд са много добри, но досега го считах по-скоро за занаятчия, отколкото за режисьор със собствен почерк. С този филм обаче ми се издигна много в очите. Невероятна работа, особено с актьорите.

ris.f.h - 21.12.2000-09.04.2007 R.I.P.
Raul Endymion - ????-09.04.2007 R.I.P.

Автор NlKlTA (dreamer)
Публикувано02.02.09 17:46

Актьорската игра беше много добра, както и режисурата, но не е филм, който ще гледам наново или ще пусна на някой. Просто един добър филм в групата на други добри филми.

N.

Тема Re: Фрост Никсън - THE movie!нови [re: NlKlTA]  
Автор Jedi (-<O>-)
Публикувано02.02.09 19:41

Определено съм съгласен. Това е много типичен филм, който не е за многократна употреба. Аз ще го гледам пак, защото има много ценни моменти от чисто режисьорски, технически характер. С учебна цел. Или любопитство.
Гпре-долу по същата причина, заради която обичам да гледам мейкинги.

Whatever doesn't kill you, makes you... cripple

Автор .Linda. (Loring)
Публикувано04.02.09 22:32

Много добър филм, не те оставя нито за минута да си поемеш дъх.
В един момент така започнах да симпатизирам на Никсън, че си помислих дали режисьорът не е изпуснал малко нещата от баланс - един вид, чакай малко, не трябва ли да ми е гаден Никсън...

Редактирано от .Linda. на 04.02.09 22:34.

Автор BилxeлминoCлeйтъp (непознат )
Публикувано05.02.09 19:21

Същото.
А и някой беше забравил, че и Ребека Хол е наета. Като няма ефекти и Анджелина Джоли, която да стреля от движещо се с двеста километра в час ферари (или там каквото беше), докато я чукат на предния капак, поне една Ребека Хол да вкараме, пък ще видим какво точно ще я правим. Може да стои само за красота. Или да покаже, че героят ни не е гей (пу пу), въпреки, че носи "гейски" обувки.

Автор onchoo ()
Публикувано07.02.09 22:50

Страхотна роля според мен Frank Langella.Наистина ме впечетли, според мен ако спечели Оскар ни най-малко няма да се учудя.
Хубав филм!

Народе!!!!

Автор KpиcМодератор (Арбитър)
Публикувано13.02.09 20:08

Отчасти съм съгласна.

Страхотен филм, страхотна актьорска игра, страхотна режисура, страхотно тънко и неуловимо чувство за хумор, ...

Но вероятно няма да го гледам втори път и ще го препоръчам горещо само на неколцина приятели и роднини. Този филм не е за всеки и няма да се учудя, ако някои зрители заспят от скука. За да го оцениш, трябва определена нагласа, настроение, ...и човек да е над определена възраст (не мога да определя точно каква - хората съзряват по различно време).

Хубав филм сред други хубави филми наистина. Но този няма да го забравя, както се случва с доста приятни ленти. Този ще го помня в детайли.

Тема Re: Фрост Никсън - THE movie! [re: onchoo]  
Автор Jedi (-<O>-)
Публикувано18.02.09 12:45

Съмнявам се да спечели. Всички са луднали по индийския. Най-вероятно той ще спечели.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.