|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Фрост Никсън - THE movie!
|
|
Автор |
Jedi (-<O>-) |
Публикувано | 01.02.09 02:49 |
|
Е те т'ва е филма!
Да гледат всички родни режисьорчета как се работи с актьори. И нека видят нашите актьорчета как се играе.
Целият филм е словесна игра на котка с мишка между интервюиращ и интервюиран. Няма гилзи, няма ефекти, няма компютърна графика - двама актьори и толкова. А на места има толкова съспенс, напрежение и екшън, че имаш усещането за филм на Джон Ву. Обърнете внимание какви планове ползва режисьора и как хитро ги сменя в най-пиковите моменти, преминавайки през странични детайли като: реакции, лица, камери и какво ли още не.
Ама и какви актьори - тури му пепел. Дават всичко от себе си - играят с тяло, с лице, с интонация, с паузи, с очи - с всичко.
Не съм повтарял филм скоро, но този със сигурност ще го гледам пак.
П.П. И нека се учат някои политици как и какво се иска, за да вземеш думата на нагъл и арогантен опонент;)
Whatever doesn't kill you, makes you... cripple
| |
Тема
|
Re: Фрост Никсън - THE movie!
[re: Jedi]
|
|
Автор |
bhn (учеща) |
Публикувано | 01.02.09 08:37 |
|
Нека използвам твоите думи :) Е те тва е филм.
Чакам го да излезе откакто стана ясно, че Матю Макфедиън ще участва и щях да го гледам какъвто и да е. Добре, че не е какъвто и да е де, но досега и няма филм с ММ, който да ме е разочаровал.
Та и Фрост/Никсън така. Филм, който те грабва основно с актьорска игра. Никакви специални ефекти, магии и тем подобни. Игра на котка и мишка, както вече е писано, диалог и перфектни актьори. Жалко, че все по-рядко се залага на това. Май последно в Evening се насладих на това.
| |
|
Аз отидох с малко резерви към филма заради името на режисьора.
Филмите на Рон Хауърд са много добри, но досега го считах по-скоро за занаятчия, отколкото за режисьор със собствен почерк. С този филм обаче ми се издигна много в очите. Невероятна работа, особено с актьорите.
ris.f.h - 21.12.2000-09.04.2007 R.I.P.
Raul Endymion - ????-09.04.2007 R.I.P.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
NlKlTA (dreamer) |
Публикувано | 02.02.09 17:46 |
|
Актьорската игра беше много добра, както и режисурата, но не е филм, който ще гледам наново или ще пусна на някой. Просто един добър филм в групата на други добри филми.
N.
| |
Тема
|
[re: NlKlTA]
|
|
Автор |
Jedi (-<O>-) |
Публикувано | 02.02.09 19:41 |
|
Определено съм съгласен. Това е много типичен филм, който не е за многократна употреба. Аз ще го гледам пак, защото има много ценни моменти от чисто режисьорски, технически характер. С учебна цел. Или любопитство.
Гпре-долу по същата причина, заради която обичам да гледам мейкинги.
Whatever doesn't kill you, makes you... cripple
| |
Тема
|
|
|
Автор |
.Linda. (Loring) |
Публикувано | 04.02.09 22:32 |
|
Много добър филм, не те оставя нито за минута да си поемеш дъх.
В един момент така започнах да симпатизирам на Никсън, че си помислих дали режисьорът не е изпуснал малко нещата от баланс - един вид, чакай малко, не трябва ли да ми е гаден Никсън...
Редактирано от .Linda. на 04.02.09 22:34.
| |
|
Същото.
А и някой беше забравил, че и Ребека Хол е наета. Като няма ефекти и Анджелина Джоли, която да стреля от движещо се с двеста километра в час ферари (или там каквото беше), докато я чукат на предния капак, поне една Ребека Хол да вкараме, пък ще видим какво точно ще я правим. Може да стои само за красота. Или да покаже, че героят ни не е гей (пу пу), въпреки, че носи "гейски" обувки.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
onchoo () |
Публикувано | 07.02.09 22:50 |
|
Страхотна роля според мен Frank Langella.Наистина ме впечетли, според мен ако спечели Оскар ни най-малко няма да се учудя.
Хубав филм!
Народе!!!!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Kpиc (Арбитър) |
Публикувано | 13.02.09 20:08 |
|
Отчасти съм съгласна.
Страхотен филм, страхотна актьорска игра, страхотна режисура, страхотно тънко и неуловимо чувство за хумор, ...
Но вероятно няма да го гледам втори път и ще го препоръчам горещо само на неколцина приятели и роднини. Този филм не е за всеки и няма да се учудя, ако някои зрители заспят от скука. За да го оцениш, трябва определена нагласа, настроение, ...и човек да е над определена възраст (не мога да определя точно каква - хората съзряват по различно време).
Хубав филм сред други хубави филми наистина. Но този няма да го забравя, както се случва с доста приятни ленти. Този ще го помня в детайли.
| |
Тема
|
[re: onchoo]
|
|
Автор |
Jedi (-<O>-) |
Публикувано | 18.02.09 12:45 |
|
Съмнявам се да спечели. Всички са луднали по индийския. Най-вероятно той ще спечели.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|