Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:11 16.11.24 
Култура и изкуство
   >> Кино
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Re: Австралиянови [re: .Linda.]  
Автор Jedi (-<O>-)
Публикувано23.12.08 21:47

Благодаря, че ни информира.
А нещо за филма да кажеш?

Съвет, сравнение с подобен филм, извод... нещо?

Между другото, четох, че този филм бил повратен за решението на Никол Кидман да приключи с актьорската си кариера. Което, предполагам не говори добре за самия филм.

Каза Вейдър и се сля с тълпата...

Редактирано от Jedi на 23.12.08 21:55.

Тема Re: Австралиянови [re: Jedi]  
Автор .Linda. (Loring)
Публикувано23.12.08 22:24

Ами все пак не исках да занимавам хората с личните си пристрастия, а пък както знаеш съм доста пристрастна и субективна в мненията си

.
Сравнение - нещо между Out of Africa, Far and Away, Pearl Habour, Apocalypto и няколко каубойски филма.
Съвет - според мене, не може да не се гледа, но пък като те знам, на тебе няма да ти хареса

Извод - можеше да е епичната драма на годината, но на моменти пропада и губи ритъм.
Никол - не знам защо след него е решила да приключи карирата си, може би защото не прави никаква игра, но мисля, че тя си е виновна за това конкретно тук.

И така...освен че искам да съм водата в кофата, с която Джакман се полива, ми хареса и момченцето, което игра по-добре от Никол.

Не знам дали ревизирано мнението ми помага но... това е.

Весела Коледа!

Автор Jedi (-<O>-)
Публикувано23.12.08 23:58

Истината е, че прочетох тук-там кофти отзиви за филма.

За субективното ти мнение съм съгласен, предвид снимката в подписа ти, която виси там от преди снимачния период на филма.

За Никол Кидман не ме разбра. Ако филмът се върти около историята на двама души и актьорът, който играе единия е зле, то просто няма начин филмът да е хубав.

От сравненията нито един не ми харесва, освен може би "няколко каубойски филма", който ми е любим от дете.

Не се казва: "като те знам", а "доколкото те знам".
И не бъди толкова сигурна, че няма да ми хареса. Може пък аз да искам да съм пестицидът, с който Никол си пръска тревата пред лятната вила, чукчето й за пържоли, жабката на колата, полюлеят в спалнята, зарядното на gsm-a, тостерът в кухнята, вратата на гаража... ох, възбудих се.

Но какво пък, нали затова гледаме филми, афтър ол.

Мерси за ревизията.
Весели празници.

Каза Вейдър и се сля с тълпата...

Тема Re: Австралия [re: .Linda.]  
Автор whez ()
Публикувано24.12.08 06:12

"освен че искам да съм водата в кофата, с която Джакман се полива"...
Аа, тва като лошото време, май не е за мъже.
Пък и Даниел Крейг - горкият.

Уф, ще се гледа, разбира се. Само фактът, че е почти 3 часа ме спираше малко. И трейлърът ми приличаше на кръстоска от Най-дългия годеж и Пърл Харбър. Но другите изброени от теб смески вдигат още градуса. За два пъти не знам, ама един поне - с тия актьори... киномани или лукови глАви сме афтър ол.

Тема Re: Австралиянови [re: whez]  
Автор .Linda. (Loring)
Публикувано24.12.08 12:21

На мене трите часа ми минаха като миг.

Автор KpиcМодератор (Арбитър)
Публикувано26.12.08 16:56

От изброените харесвам "Апокалипто" и няколко от "няколкото каубойски филма" :)
Но ще го гледам задължително - дори и заради идеята "А какъв филм можеше да стане..."

Тема Re: Австралиянови [re: Kpиc]  
Автор firefox (пчелъвче)
Публикувано26.12.08 22:02

о, заслужава си гледането
но аз наистина се надявах на повече :) (предвид R+J и Мулен руж)

No matter how cynical you get, it is impossible to keep up.

Автор white_rabbit (Поручик Ржевски)
Публикувано03.01.09 23:45

средна работа е за мен , може и да не се гледа ,
нямам разочарование от Н.Кидман , защото тя винаги толкова си е можела ,
най-интересното бе накрая , когато написаха , че са спрели интеграцията на аборигените ...

Автор .Linda. (Loring)
Публикувано08.01.09 09:10

Сега, като го гледах пак, ми се стори още по-хубав

Знам си, че не трябва човек да наизустява предварително трейлъри, които да му разбъркват мозъка

Тема Re: Австралиянови [re: white_rabbit]  
Автор KpиcМодератор (Арбитър)
Публикувано09.01.09 17:45

И аз не можах да оценя Австралия.
Средна работа - може и да не се гледа на кино.

Не, не се чувствам прецакана, защото така или иначе щях да отида на кино, за да го гледам, дори и да ми бяха казали, че не струва.

Спойлери, ама не твърде съществени. Т.е. не разкриват нищо от сюжета, което не се вижда и на трейлъра:

Нямаше за мене силни и правдоподобни човешки емоции. Някак я претупаха и любовта и скръбта - не се харесваме... айдеее, влюбихме се.... някой герой умира... е, за какво ще страдаме повече от 30 секунди?

Не ми хареса ни детенцето, ни дядото - щъркел.

Музиката имаше недопустимо много пикови моменти - едва ли не през 10 минути зазвучаваха такива фанфари, все едно, че сме спасили света.

Така че изкарах прожекцията като гледах двамата главни герои, които много харесвам. Ама актьорите гледах, не толкоз превъплъщенията им.
Определено не трябваше да гримирали Хю Джакман със синкави сенки на клепачите нма тържественото мероприятие :)

Та положителният ми коментар е ... хубави актьори. С удоволствие ги наблюдавах да се събличат, преобличат, поливат и т.н.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.