Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:23 15.07.25 
Култура и изкуство
   >> Кино
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Пак рестартираха планетатанови  
Автор Jedi (-<O>-)
Публикувано21.12.08 02:02

Аха да забие и хоп - "reset".

Няма оправия с тая планета и туйто. Никакви сили - дори и тези дето оправят телефонни линиии с уан-тъч пиниз - не могат да се оправят с нас. А как ми трябва един такъв извънземен когато ми спре интернета.

А между другото, филмът е глуповат. Посланието му е ясно, но начинът, по който го поднася, е дразнещо буквален. За актьорска игра и други такива екстри е излишно да се споменава.
Ясно е, че филмът има единствената цел да бъде зрелищен. Всичко останало е само скеле и помощен материал. Но за съжаление и зрелищен не е. Крайно време е да им влезе в главите на всички продуценти, че едните CG ефекти зрелищност не правят. Това, че филмът гъмжи от анимация с висока резолюция не го прави по-ефектен. Зрелищото е съвкупност от визия и доверие. Ако зрителят не влезе във филма и емоциите му не заиграят паралелно с тези на героите, никоя високо качествена картинка няма да му компенсира вниманието. Голям праз като е ефектна сама за себе си, след като седи като кръпка. И в този филм на много места имах точно такова усещане - ефектните кадри и епизоди сякаш бяха отделни фрагменти.
Ако не им е ясно как се прави, да отидат при чичко Спилбърг, за да ми покаже как се прави зрелище от картон и светодиодни лампички за елха с тридесет годишна гаранция;) Или поне да слушат радио пиесата "Война на световете". Все ще им е от полза.
Ама то проблемът е, че те го знаят всичко това много добре, но си гледат планираните печалби и друго не ги интересува. Интересно когато един ден изгубят доверието и на най-непретенциозните, що ще чинят те зимъска...
Не знам защо изписах толкова. Може би ми се е натрупало с времето и филмите.

Та така, драги извънземни. Следващият път когато решите да ънихилейтнете земята, по-добре си потърсете друга планета в Гугъл. Тая вече не е ефектна.

Каза Вейдър и се сля с тълпата...

Тема Re: Пак рестартираха планетатанови [re: Jedi]  
Автор whez ()
Публикувано21.12.08 02:38

(И) мен прилично ме издразни. Клиширана еко фантастика на тема, която е била актуална точно преди 50 години. От времената на книги като "Бъдеще несъвършено". Досадно натякване колко сме лоши всички, само защото сме имали наглостта да се родим хора, вместо магарета или квито там други организми има из видиш ли горкичката природа, дето сама не може да се отърве от нас ако си реши.
Дошъл супер разумът да спасява живота като цяло, който живот ще оцелее и ако Земята се джасне с Марс, вместо примерно да даде една ръка на братския и по-крехък местен разум в критичен за него момент. Накрая го направи де, но в името на хепи енда по указ, не на нещо друго.
Ай сиктир от "явления".
Гати, първо Спилбърг филмира "Война на световете", после слизат до центъра на земята, сега и това. При толкова нови нови нови открития и идеи, и толкова кадърни писатели с мащабно въображение, които ги смилат и развиват в готови сюжети, в случай че ти сам не можеш.
Киану Риивс си ми остава любим актьор поне. Той не е виновен, че нямат пари за нови романи сценаристите.

Тема Re: Пак рестартираха планетатанови [re: whez]  
Автор cineman (видеографоман)
Публикувано21.12.08 11:13

Май трябва да се ресетне киното...
Щото все по-тъпо взе да става...

----------
Дълга лента - голям филм!

Автор NlKlTA (dreamer)
Публикувано21.12.08 22:51

за кой филм говорим? :)

N.

Тема Re: Пак рестартираха планетатанови [re: NlKlTA]  
Автор Jedi (-<O>-)
Публикувано21.12.08 23:01

"Денят, в който Земята спря"

Каза Вейдър и се сля с тълпата...

Тема Re: Пак рестартираха планетата [re: Jedi]  
Автор maa916 (новак)
Публикувано22.12.08 17:04

има едни момент когато са на гробищата
музиката е много готина

Автор thyn (master)
Публикувано22.12.08 17:21

Киану ме изкефи, филмът не...
Иначе ГОРТ беше барнат :)

п.с. Чичко Спилбърг изтърва топката (някъде след Изкуствен интелект)...

Редактирано от thyn на 22.12.08 17:23.

Автор PhilipMarlowe (член)
Публикувано22.12.08 19:35

ъхъ ... особено Чичо го владее номера с лампичките във "Война на световете"...
но пък, брависимо, че си препоръчал пиесата, а не лентата от 2005-та ...

а по темата- от филм с Киану в главната роля, не очаквам пленителни флуиди, ако ще режисьорският екип да е сборен отбор от Форман, Копола, Алмодовар и Кончаловски...

Автор KpиcМодератор (Арбитър)
Публикувано26.12.08 17:07

Даа... Отидох и аз да го гледам и, понеже ми го бяха описали като "Адски тъп" (това при мене явно е гаранция за вдигане на летвата до поносимо ниво), та успях да го вредя в графата "Бе... става за 1 гледане".

Но съм съгласна с тезата на извънземния, че планетата ще се справя много по-добре без нас.
Нали помните стария виц:
Две планети си говорят:
- Как си?
- Бе не съм добре напоследъл. Пипнала съм хора.
- А, не се тревожи - те си минават от самосебе си.

Автор LordVader (one man army)
Публикувано27.12.08 12:22

ама тя какво точно спира, да се движи, да се върти? или е метафора че всички са спрели да вършат каквото там вършат ... ?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.