Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:10 15.11.25 
Култура и изкуство
   >> Кино
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Киномания 2008нови  
Автор KpиcМодератор (Арбитър)
Публикувано07.11.08 12:59

Ето една тема, в която може да даваме мнения и препоръки какво ДА и какво да НЕ гледаме.

Лично аз се вълнувам кои са читавите филми, които няма да се появят после по кината, но засега нямам отговор.
Причтно гледане и казвайте навреме какво да ловим на втора прожекция ;)

Тема Re: Киномания 2008нови [re: Kpиc]  
Автор Бorдaнoв (буквар)
Публикувано08.11.08 04:04

В отговор на:

Превеждам всички руски филми от Киноманията. Досега през мен минаха:

"Бой със сянката". Йекшъъън! Форматно отвсякъде. Съвсем по холивудска рецепта. Специфично руската подправка е, че добрият, макар и боксьор, е твърде начетен, играе шах и дори стихове за любимата прописа. Да се умилиш направо.
"Бой със сянката 2". Двойно по-форматно.
"Любов-морков". Промишленият привкус на тази комедия беше твърде силен за вкуса ми, но все пак става. Дори има няколко много добри гега. Има и препратки в стил американските пародийни филми, ама от времето, когато все още бяха забавни (най-много се израдвах на препратката към "Старци-разбойници"). Хрумката, около която се върти сюжетът, е благодатна, има мегдан за заиграване със стереотипите, разработката обаче среднее. И все пак, спокойно си купете пуканки и влезте да го гледате, има на какво да се посмеете.
"Юриев ден" на Кирил Серебренников. Предишният му филм "Изобразявайки жертвата" ме беше впечатлил. Този път обаче според мен се дъни. Голем арт напън. Все пак - няколко впечатляващи визуални решения, изобщо визията на филма си я бива, и добри актьори. Точи се безкрайно, два часа и малко отгоре.
"Магнитни бури". Тандемът Александър Миндадзе и Вадим Абдрашитов е правил и по-добри филми. А може пък аз да не съм била в настроение
за тежка пролетарска драма, знам ли.
"Питер FM". Много свежарска комедия. Аз съм си една върло романтична натура и обичам романтични комедии, които уцелват мярката - поне моята - и не преминават в лигня. Режисьорски дебют на Оксана Бичкова, заплювам си я за следене. Готин саундтрак - вътре са и отскорошните ми любимци "Маркшайдер Кунст", израдвах се на появата на вокала им в кадър за секунда.
И личният ми фаворит засега:
"Четирите възрасти на любовта", режисьор Сергей Мокрицки. Изобщо не е това, което бихте предположили от заглавието. Вижте този филм.

Хора, имам една добра и една лоша новина.
Почвам с лошата:
част от руските филми, за които пиша тук, няма да ги дават в София, а само в Бургас - и то точно тези, които най-много ми харесаха! Още не знам на кои дати, като разбера, ще ги пусна.
Добрата е, че "Ирония на съдбата - продължение" се оказа добро!
Подходих с голямо подозрение към този филм. Още не съм гледала "Нощна стража", та не знаех какво да очаквам от Бекмамбетов като режисьор. Обаче много ме израдва. Толкова, че ме накара да преглътна неща, които принципно ме дразнят - здраво нахоливудена визия, product placement, актриса, която не става за друго, освен да краси пейзажа.
Да, това не е Елдар Рязанов, но не се и опитва да бъде. Чисто и просто е добра комедия. Доста над ниво "пуканки".
Точно обратното е "Кодът на апокалипсиса". Тоз йекшъъън не струва дори и пуканките, които сте си купили, за да влезете в киносалона. Изяжте си ги навън. Макар че и на него се посмях. Например, когато спасителката на света (хубава мадама, наистина) хукна да го спасява по жартиери и с патлак в ръка.
"Ние от бъдещето". Е, и такова нещо не бях гледала - тийн филм за Втората световна. Ми, гледах.
"Връзка". Съвсем приличен филм. Чудесен саундтрак. И как няма да е чудесен, като е от Борис Гребеншчиков.
"Най-хубавото време на годината", режисьор Светлана Проскурина. Много добро. Рядко се случва за един най-тривиален любовен триъгълник да се разкаже по толкова интересен начин, и история, от която става материал за махленски клюки, да е поднесена с такъв финес. Понякога дори на границата с претенцията, но все пак от добрата й страна.
И тъкмо възнамерявах да го обявя за личен фаворит от тази партида, когато гледах...
"Плюс един". Ей това е "моят" филм! С втория си филм, пак романтична комедия, Оксана Бичкова окончателно ме убеди, че е от наште. А кои са наште, може да се ориентирате по следните две реплики на главния герой:
"Нищо на света не бива да се взема насериозно! Вредно е за здравето!"
"Ще се правим на идиоти даже тогава, когато другите идиоти ги е страх да се правят на идиоти".
Освен това, в саундтрака има музика на друг мой много любим човек, Зигфрид!
Ммм, Джетро Скинър няма ли да го поканят на София Филм Фест ?
Светлана Комогорова /Комата/

Проблемът не изчезва в мига, в който си изтървеш нервите.

Автор babaToHka (мумия)
Публикувано08.11.08 16:58

Набелязала съм няколко филма, но никъде не мога да намеря пълната програма на Киномания. Абсурдно ми се струва да не направят сайт с подробна информация.
П.С. Съжалявам, че не съм съвсем по темата, но като гледам нещо - ще вляза да кажа какво мисля.

Тема Re: Киномания 2008нови [re: babaToHka]  
Автор Jedi (-<O>-)
Публикувано08.11.08 17:32

Ето:

Каза Вейдър и се сля с тълпата...

Тема Re: Киномания 2008нови [re: babaToHka]  
Автор W1 (член)
Публикувано09.11.08 17:17

А на страницата на НДК има каталога в пдф формат: www.ndk.bg

Автор Belequen (ред.)
Публикувано10.11.08 11:35

продължавам да не разбирам как ПР екипът на Киномания винаги успява да промотира филмите, които можем да гледаме и след фестивала. никак не ми помагат, да им се не види.

Nothing to Add

Тема гледах [re: Kpиc]  
Автор Cтpaнницa (ококорена)
Публикувано10.11.08 20:32

Развален английски. романтичен. сполучлив. определено много хубаво сниман. диалозите бяха уникални, чувството за хумор ми допадна. с една дума, ако си падате по подобен тип филми...

http://desisportrait.blogspot.com

Тема Да бъдеш Джейн Остиннови [re: Kpиc]  
Автор Jedi (-<O>-)
Публикувано15.11.08 00:04

Става. Може би най-драматичната роля на Ан Хатауей. Филмът на мен ми хареса.
Не смея да го препоръчвам, защото не е кой-знае какво. Абе, гледайте и ще видите;)

Каза Вейдър и се сля с тълпата...

Тема Re: Да бъдеш Джейн Остиннови [re: Jedi]  
Автор Belequen (ред.)
Публикувано17.11.08 00:03

На мен ми хареса повече от "Гордост и предразсъдъци". Не е толкова красив, но е доста по-емоционално съдържателен. Разбира се, на "Гордост и предразсъдъци" в небрежната лекота, с която преминава филма, му е чарът. Но в "Да бъдеш Джейн Остин" чувствата са показани по начин, който много по-добре изяснява противоречията на героите.

Иначе на мен си ми е приятно и просто да прекарам 2 часа в съответната епоха и в случая изобщо не мога да се оплача :)

Nothing to Add

Тема Be Kind Rewindнови [re: Kpиc]  
Автор Belequen (ред.)
Публикувано17.11.08 00:07

Предимства на филма:
- включва няколко доста забавни ремейка/пародии на емблематични заглавия
- включва и няколко доста забавни ситуации

Недостатъци на филма:
- предимствата не са достатъчно на брой, че да си струва гледането
- драматичната история вътре, която заема голяма част от екранното време, е доста банална

Nothing to Add

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.