Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:46 10.11.25 
Култура и изкуство
   >> Кино
*Кратък преглед

Тема Гилермо Дел Торо - официално режисьор на „Хобит"  
Автор Jedi (-<O>-)
Публикувано04.05.08 22:40

Сега, когато Гилермо Дел Торо официално стана режисьор на бъдещата дилогия „Хобит", проектът лека-полека започна да набира скорост. Вече започна и кастингът — във връзка, с което Дел Торо уверява, че Иън Маккелън отново ще се появи в образа на вълшебника Гандалф, а Анди Серкис задължително ще игре Амгъл. Интересно, как въобще Гилермо смята да снима филм по книгата на Джон Роналд Толкин, след като в едно свое интервю си признава, че не обича особенно хобитите: „Аз никога не съм харесвал героически фентъзи истории от този тип. Въобще не обичам джуджета и дракони, хобитите с косматите им крак — всичко това не е за мен. Не обичам мечове и магии.

Не ги понасям. Виж Клайв Луис — това е друго нещо. Като дете много харесвах книгите му, макар че дори и на мен католическият наклон в тях ми идва в повече".

Буквално така говореше Дел Торо преди две години, слбед излизането на „Лабиринта на Фавна". Впрочем, за хората е свойствено да променят своето мнение, особено в Холивуд, и особено — когато става дума за проект с такива мащаби.

Съвсем скоро на режисьорът му предстои да замине за Нова Зеландия, чиито пейзажи отново ще се превърнат в Средната земя. „Аз вече идвах веднъж, за да обсъждаме втората част на филма. Но затова още много има да обмислям, защото самата книга „Билбо Бегинс" съдържа в себе си материал само за един филм, така че трябва да измислим как да постъпим с планираното на продължение.

Решили сме да снимаме историята за това, което се е случило в онези 50 години между края на събитията, описани в „Билбо Бегинс" и началото на „Властелинът на пръстените". Там, например, има истории, показани накратко в пролога на първия филм от трилогията на Питър Джаксън, но ние ще ги видим по наш, от друга гледна точка. Вторият филм трябва да стане логична част от цялата история, а не просто мост от „Хобит" към „Властелинът на пръстените".

Сценарият на двете ленти все още се пише, но Гилермо Дел Торо, както казахме, вече събира снимачната група. След споменатите има освен Иън Маккелън и Анди Серкис, са още композиторът Хауърд Шор, художниците Алан Лий и Джон Хоу. Режисьорът обеща да се постарае да запази колко се може от актьорите във „Властелинът...", за да останат доволни и поклонниците на трилогията на Питър Джаксън.

Cinefish.bg

Каза Вейдър и се сля с тълпата...

Тема Re: Гилермо Дел Торо - официално режисьор на „Хобит"нови [re: Jedi]  
Авторфoн Гaдeн (Нерегистриран)
Публикувано05.05.08 13:31

"Решили сме да снимаме историята за това, което се е случило в онези 50 години между края на събитията, описани в „Билбо Бегинс" и началото на „Властелинът на пръстените".

Това ме радва !!

Тема Re: Гилермо Дел Торо - официално режисьор на „Хобинови [re: фoн Гaдeн]  
Автор Jedi (-<O>-)
Публикувано05.05.08 14:02

"Сега, когато Гилермо Дел Торо официално стана режисьор на бъдещата дилогия „Хобит""

Това не ме радва!

Тема Re: Гилермо Дел Торо - официално режисьор на „Хобинови [re: Jedi]  
Автор Gnomeo (тъжен)
Публикувано06.05.08 11:02

мен пък страхотно ме радва!

Гилермо дел Торо е изключителен режисьор, а "Хобитът" е неговия филм! е, на Питър Джаксън филма, но той великодушно му го преотстъпи. поне официално

Тема Re: Гилермо Дел Торо - официално режисьор на „Хобинови [re: Jedi]  
Автор nightsun (пристрастен)
Публикувано15.05.08 18:36

извинявайте, ама на тоя филм не му ли гледахме рекламата преди година???

Тема Re: Гилермо Дел Торо - официално режисьор на „Хобинови [re: nightsun]  
Автор Jedi (-<O>-)
Публикувано15.05.08 18:42

Имаше fake трейлър в интернет, сглобен от кадри от властелина:)

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.