Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:48 14.07.25 
Култура и изкуство
   >> Кино
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема I Am Legendнови  
Автор soundtrack (alien)
Публикувано15.12.07 06:35

След като изчетох всички критики в rottentоmаtoes отидох да го гледам и за момента временно съм на мнение че критиците нищо не разбират от кино

Или аз съм много наивен, или това е най-интелигентно направения зомби филм досега. Макар че истината е сигурно някъде по средата.
Но за мен поне филма е по-добър от тъй прехвалените 28 дни/седмици, съответно и от всичко останало по темата. Всъщност не е точно нито чисто зомби, нито вампирски, нито фантастика, а има в някаква доза от всичко това. Но по важното е, че има повече пластове от чистите кървища, по-човешки е някак и съответно по-правдоподобен. Има два сигурни момента, в които на непредубедените ще им стане истински тъжно, така афектиращо са направени просто.
И не е клише, ако някой рече че и това е клише ще го помоля да обясни защо. Има разни малки клишета като стряскането с някой як звуков ефект след тих момент, но това е на дребно. Науми ли си човек би могъл да се хване и за бял конец в логиката като например да има ток 3 години след края на цивилизацията, обаче и това е дребнаво. Виж играта на Уил Смит е друго нещо, аз досега не го бях приемал като актьор можещ да изиграе нещо по-драматично. Обаче Уил Смит изнесе тоя филм на плещите си по-умело отколкото Том Ханкс аналогично изнесе "Корабокрушенецът"!
Бих посъветвал който има намерение да го гледа да НЕ чете съдържанието, да не чете спойлери а направо да ходи безидейно относно подробностите на сюжета.

Нещо друго, видях на голям екран и три нови трейлъра - на новия Батман, на новата Нарния и на 10,000 ВС. За филмите не знам, но трейлърите бяха повече от добри.

williams, horner, elfman, zimmer...

Тема Re: I Am Legendнови [re: soundtrack]  
Автор WOLVERlNE (KANO)
Публикувано15.12.07 17:02

Аз откакто му гледах трейлъра също го чакам.Ти явно си отвъд океана какво ще кажеш за 30 days of a night,става ли нещо от него

Тема Re: I Am Legendнови [re: WOLVERlNE]  
Автор soundtrack (alien)
Публикувано15.12.07 18:17

За момента съм отвъд океана, да.
Не е много хубаво да пишеш първи положителни неща, понеже като се вдигне летвата за един филм и после хората по-лесно се разочароват.
Ама това е положението, на мен ми хареса, въпреки че очаквам стандартната дажба оплюване като тръгне и у нас... но може би и на теб ще ти хареса, все пак си Wolverine

30 days of night съм му гледал само началото, беше от торентче и с отврат качество, така че се отказах. От това, което видях ми заприлича на "Нещото" и беше малко скучничко, ама нямам цялостно мнение още.

Тема Re: I Am Legendнови [re: WOLVERlNE]  
Автор Myth (ми аз ако знаех)
Публикувано23.12.07 01:35

Нищо особено не е "30 дневната нощ" По те мата за "I am legend" ако не се очаква много от филма добър, но можеше и много по-добре, историята е някак претупана незнам. Но определено е по-добър от всичките филми на подобна тематика. С "Заразно зло" няма да го сравняваме, защото м/у двата филма няма място за сравнение, просто са съвсем различни.

каквото и да си мислиш, може и да не вярно ;-)

Тема Re: I Am Legend [re: soundtrack]  
Авторrosin dubh (Нерегистриран)
Публикувано24.12.07 16:08

дори да оставим настрана факта, че гаврата с Матисън е колосална (филмът и иконичният роман споделят... нека помисля... общо заглавие), за да изградиш комплексен, разпадащ се под напора на самотата образ, ти трябва актьор. ама истински. а не Уил Смит и - примерно- десет минутна сцена фийчъринг първия Шрек (?!). Да, онова тъжното беше наистина тъжно, но финалът компенсира с истеричен смях. по моему - най-зле омазаният зомби флик(който дори не трябваше да е зомби флик; за чий са го купували тоя лиценз изобщо?) след Land of the Dead и "очовечаването" на зомбаците. франсисчо е докарал няколко добри сцени, но - като цяло - палци долу.

Тема Re: I Am Legend [re: rosin dubh]  
Автор soundtrack (alien)
Публикувано24.12.07 17:50

Не че ще му адвокатствам срещу всяко обосновано мнение, но все пак... за да изградиш сложен, развиващ се в изолация образ качествено трябва да жертваш вероятно всички елементи, които правят конретния филм на първо място развлекателен, а не философски психо-портрет. Сигурно да проследиш бавното, но неизбежно откачане на героя по време на години живот в самота и ужас би било идеална кандидатура за сериозна оценка, включително и с филмови награди каквито Уил Смит за тоя си филм няма шанс нито основания да получи. Обаче да го загатнеш толкова, колкото трябва като за филм за зомбита и края на света без да го натрапваш разбутвайки баланса явно може да се получи дори и с Уил Смит. Има поне два филма, 'Денят на независимостта' и 'Аз Роботът', където нямаше по-неподходящо нещо от лигавенето му, където с малко по-пипнат сценарий и по-други актьори беше пълно с потенциал за страхотно попадение, а не тия захароски (в Аз, Роботът беше задължително от уважение към създателя най-малко). Е, в легендата като че ли Уил Смит или някой вместо него е преосмислил, че не всяка роля е от BadBoys и резултата беше приятен, а за мен понеже не съм гледал "Али" и много изненадващ.
А финалът е едновремено хем традиционен, хем донякъде непредвидим, то и няма огромен избор от финали ако не искаш да свършиш като по Стивън Кинг. Все пак ако животът ще продължава (което само по себе си вече си е сюжетен проблем за мен) няма как да не видим нещо познато.

пп. Все пак една книга винаги ще съдържа невъобразимо повече информация и място за развитие даже и от тричасов филм на Джаксън. Аз както останалите 90% от гледалите този филм не мога да правя паралел между оригинала и киното след като даже не знаех че е по роман

Редактирано от soundtrack на 24.12.07 17:54.

Тема Re: I Am Legend [re: soundtrack]  
Автор Jedi (-<O>-)
Публикувано24.12.07 19:35

В отговор на:

Има поне два филма, 'Денят на независимостта' и 'Аз Роботът', където нямаше по-неподходящо нещо от лигавенето му, където с малко по-пипнат сценарий и по-други актьори беше пълно с потенциал за страхотно попадение, а не тия захароски (в Аз, Роботът беше задължително от уважение към създателя най-малко). Е, в легендата като че ли Уил Смит или някой вместо него е преосмислил, че не всяка роля е от BadBoys и резултата беше приятен, а за мен понеже не съм гледал "Али" и много изненадващ.

Що бе, в "Денат на независимостта" Уил Смит беше точно по мярка. За Роботът и Момчетата съм съгласен. Но явно не си гледал "В търсене на щастието" - там играе уникално добре и е за награда, според мен. Каквото и да си говорим, Дензъл Уошингтън и Уил Смит не са типичните чернокожи палячовци, както много други в бранша. Поне според мен:)

Тема Re: I Am Legend [re: Jedi]  
Автор soundtrack (alien)
Публикувано24.12.07 20:51

O, ID4 аз много си го обичам въпреки всичко. Уникална музика + извънземни. Какво му трябва още на човек?

... е, може би по-малко "измислен" край... да определено, и не чак толкова "джаста праста аз съм егати небрежната екшън звезда" тип игра на Уил Смит. Съгласен съм, че по-скоро ролята му беше таква и той трябваше да се съобразява с нея, а не е от ония изключения, които и кухичка роля одухотворяват. Но явно оттогава насам е поузрял като актьор.

Тема Пак да се изгавря... [re: soundtrack]  
Автор cineman (киноГавър)
Публикувано25.12.07 01:26

Аз пък съм фен на Тим Бъртън и "Mars Attacks!" - гениална пародия както на "Денят на независимостта", така и на всичко с извънземни. Но едва ли мнозина ще ме подкрепят...

----------
Лучшее - враг хорошего!

Тема Re: Пак да се изгавря... [re: cineman]  
Автор Jedi (-<O>-)
Публикувано25.12.07 01:28

Тим Бъртън Rules

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.