|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
The Golden Compass
|
|
| Автор |
Celeborn () |
| Публикувано | 14.12.07 15:03 |
|
|
Вече дойде и новият фентъзи блокбъстър. "Златният Компас" е по мое мнение една свежа глътна в целия инфантилизъм, който е обградил детско - юнешеския жанр фентъзи. Самият филм е леко туширан(и не чак толкоз леко) в сравнение с книгата, която е втората най- успешна поредица и най- награждаваната в прочем в Англия. Филмът (и книгата) са философски настроени и има огромна вълна антирелигиозност, теми, които не са типични принципно са детски жанр като този. Горещо препоръчвам филма на феновете на Мартин, Роулинг, Зелазни и Тери Пратчет.
| |
|
|
|
Ами доста е детско филмчето, но ми хареса като визия, много добре е направен. Книгите не съм чел, но историята във филма сама по себе си не е никак зле разказана. Само че какъв беше тоя руски от лошите накрая... какви руснаци ?! какви пет лева, нали беше приказка уж! Това ми утрепа много от магията. Като цяло чудесна реализация обаче.
Но все пак е чудно защо продължават да се хвърлят толкова огромни пари и усилия за да се снима най-детското от фентъзито, когато остават нефилмирани такива шедьоври като Хрониките на Амбър, или от сай-фикшъна супер идейни неща като книгите за ъплифта, Хиперион, Еон и куп други?...
williams, horner, elfman, zimmer...
| |
|
|
|
В отговор на:
Само че какъв беше тоя руски от лошите накрая... какви руснаци ?! какви пет лева, нали беше приказка уж!
Сигурно някаква ирония като в "Списъкът на Шиндлер": "Червената армия ви освобождава"...
| |
|
|
|
спокойно, ще се филмират
сценаристите в Холивуд страдат от липса на идеи вече, защото виждаме едно и също във филмите им така че те вече се преориентират към фентъзи романите и ще филмират почти всичко
| |
|
Тема
|
Re: The Golden Compass
[re: Jedi]
|
|
| Автор |
nightsun (ентусиаст) |
| Публикувано | 16.12.07 15:04 |
|
|
абе някой да знае какво става със следващите филми за Нарния?
| |
|
Тема
|
[re: nightsun]
|
|
| Автор | break (Нерегистриран) |
| Публикувано | 17.12.07 10:40 |
|
|
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian на 16 май 2008
| |
|
Тема
|
[re: nightsun]
|
|
| Автор |
Jedi (-<O>-) |
| Публикувано | 17.12.07 14:24 |
|
|
16 May 2008
| |
|
|
|
визията и музиката бяха просто перфектни, няма какво да се каже, а и аз по стечение на обстоятелствата го гледах от първи ред, то кой не си е сам виновен да ходи на кино в осем в събота, ноо.. та Никол ми беше на един дъх разстояние, даже няколко бръчки и бяха оставили по лицето за реализъм :)) Голяма красота, и историята сигурно не е зле, макар и да не съм чела книгите, обаче... репликите бяха толкова плоски и недодялани, да му се дореве на човек за големите актьори които бяха привлекли, направо мрън...
I wanna jump out of my skin
And watch the cRouds.
| |
|
Тема
|
[re: Celeborn]
|
|
| Автор | Linda (Нерегистриран) |
| Публикувано | 18.12.07 10:09 |
|
|
Филмът беше много красив, Никол беше толкова изящна, че наистина ти взема дъха...
Но, репликите наистина са толкова постни, а главната героиня ме дразнеше много с постоянното си "немирно" цупене... Руския накрая не беше голяма изненада, защото вече го бях прочела тук, а пък и не къмчела, не мога да коментирам...
Но си мисля, че с тази визия можеше да стане и по-добър откъм съдържание филм.
| |
|
Тема
|
[re: Celeborn]
|
|
| Автор |
chilko (x-filez) |
| Публикувано | 19.12.07 14:58 |
|
|
и от мен един плюс. подобен steampunk дизайн определено е нещо, което отдавна искам да видя на голям екран...
:::the truth is out there:.:
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|