Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:09 20.10.25 
Култура и изкуство
   >> Кино
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема На всеки километърнови  
Автор ExcelF ()
Публикувано08.12.07 21:52

Наскоро в замундата качиха и 2-и сезон на "На всеки километър". Ето:

Исках да го споделя.

Е.

Тема Re: На всеки километърнови [re: ExcelF]  
Автор thenewone (ангел)
Публикувано13.12.07 19:48

Струва си да се гледа -- пък дори само заради най-великата българска песен :)

"-Благодаря, достатъчно- повтори Фред. –Понякога ми се иска да полудея. Но съм забравил как."

Тема Re: На всеки километърнови [re: thenewone]  
Автор ExcelF ()
Публикувано13.12.07 20:03

Нда. И не само за песента. Макар да не съм привърженик на **П , мисля че и досега това е най-добрия БГ сериал. Всъщност - малко наши сериали се доближават до качеството му ... макар да е доста натоварен и с политика.

ПС Някой да знае откъде може да се източи 13-а серия от 1 сезон , че тази е повредена ?

Автор cineman (киноГавър)
Публикувано13.12.07 22:54

За съжаление, това е просто детско-юношеска екшън-комедия, макар че тогава това определение у нас е било непознато. Качествата му са доста далеч от тези на сериозни български сериали като "По дирята на безследно изчезналите", "Допълнение към ЗЗД", "Сами сред вълци" - но тях не ги излъчват. Познайте защо...

----------
Лучшее - враг хорошего!

Тема Re: На всеки километърнови [re: cineman]  
АвторJedi (Нерегистриран)
Публикувано14.12.07 01:50

Не знам, но ми се струва, че хората изпитват носталгия по детството си и затова се кефят на тоя сериал.

Моите лични спомени са, че... всъщност те са толкова бледи, че ми е трудно да кажа нещо по-конкретно. Но в едно съм сигурен - никой от моето семейство не се е лепил за екрана, когато са го излъчвали, включително и моя милост. А вЕрвай ми, аз каквото съм харесал като дете, го харесвам досега.:) И ако сме го зяпали е било, просто защото е нямало какво друго да се зяпа. Да кажеш, че съм бил малък и не съм го оценил, еми и това не е - та те го въртяха всяка година, в продължение на дълъг период от време. Просто не ми хванал невинното детско очо:)

А всъщност, като се замисля, за едно дете е нормално да харесва филм, в който има едни батковци, които са "добрите", побеждават други едни батковци дето са ужким "лоши". Има преследване, има герои, има стрелба и т.н. Нали? Че това го има и във всеки един класически екшън. Пък за капак е и български!

Е да, ама не.
Не се чудя, че някой на хлапашки години го бил харесвал - нормално е. Но дърти пергиши да се прехласват по тая канска лъжа и гадост... е, не мога да го разбера.
Понякога хората реагират остро на американски филми, в които има прекалена доза патриотизъм и американски героизъм(има наистина дразнещи такива), ами какво да кажем за тази гнус, която години наред е тровила истината от екрана?! Все едно няма агитация и еднополюсност?!

Направих си труда да цъкна на линка, дето го е дал човека и се зачетох в коментарите отдолу. Еми ужас! Като оставим два-три разумни коментара настрана, другото ме плаши. Мнозинството писали там са млади хора, които и идея си нямат за какво пишат, чули-недочули, гледали-недогледали, вече издигат паметници, и се впускат в някакви нелепи политически коментари, от които може да ти настръхне косата. Прочети да видиш само. Аз не искам децата ми да растат с такива дебили. Страх ме е. Честно.
Ама какво толкова, ще каже някой! Много просто какво: един ден същият този дебил със присъщите си малоумие и невежество би могъл да се прехласва и да защитава филм на Ал Кайда, да речем, или някоя престъпна групировка. И не е само проблем, че той е дебил, то дебили нявсякъде по света, тук страшното е, че са много! Не успя ли да узрее тоя тъп народ толкова време за някой неща, та чак и децата си е завлачил надолу.

Съжалявам, че се отплеснах от темата, но аз винаги си се отплесвам за някои неща.
А иначе си прав - освен антихуманната провокация, този филм и кинематографски е зле. В общи линии е на нивото на ония глуповати филми с Чък Норис, Долф Лундгрен и Майкъл Дудикоф, които гледахме на времето на пиратксите VHS и Betamax касетки, в зората на видеото:) Само дето те бяха нелепи измишльотини, докато този е грозна и страховита лъжа.

В отговор на:

- но тях не ги излъчват. Познайте защо...

Еми аз не си и спомням 2005-та някой да е излъчвал "Атентатът" на Станимир Трифонов, когато се навършиха 80 години от случилото се в църквата "Света Неделя".

Както и да е, сори за оффтопика, но просто не се сдържах.

Автор ExcelF ()
Публикувано14.12.07 18:36

Филмът е всичко друго , но не и детско-юношески. А тогава имаше такива ...
Ако за момент си представим филма без идеологията в него /колкото и да е трудно това/ ще видим един наистина много професионално направен /за ония години/ сериал. Че да не би американските патриотични екшъни да са нещо по-друго!?! За Рамбо и Командо да не говорим ... последния го харесвам.
Та сериалчето на бате Ламбо е със сигурност в Топ3 на БГ сериалите , а мойто мнение е , че /засега/ е най-добрия. Е , може би поради липса на по-добри от него.

Е.

Публикувано14.12.07 20:56

Филма без идеологията не можем да си го представим. Ако не беше надписът в началото "Посвещава се на Българската комунистическа партия", него просто нямаше да го има. Ако ще мерим нещата с "Рамбо" и "Командо", нашият сериал е по-добър даже от повечето от ранните филми за Джеймс Бонд. Но това все още не означава нищо. "На всеки километър" е чисто и просто жанров филм за непретенциозна публика. Героите не са реалистични, а клиширани - като че ли даже актьорите играят играят на майтап. Да не говорим за сюжета. Не те знам какви филми гледаш, но други сериали на Неделчо Чернев - като "Капитан Петко войвода" и "Дом за нашите деца" (с продълженията му), са с класи отгоре.

----------
Лучшее - враг хорошего!

Редактирано от cineman на 14.12.07 22:17.

Автор. (Нерегистриран)
Публикувано14.12.07 23:00

Бе не си на 100% прав. Велински определено не е клиширан, особено за филм от това време и в тази държава.

Тема Re: На всеки километърнови [re: .]  
Публикувано14.12.07 23:45

Хубаво мнение! Никой не е на 100% прав, но всички заедно могат и да бъдат. Велински е изключение, а не правило в този филм. Там е бил нужен силен и реалистичен отрицателен герой, за да могат на неговия фон всички останали измишльотини да изглеждат достоверни. Евала на Черкелов - навярно това е ролята на живота му. Ламбо си остана бат' Серго, а Гришата Вачков цял живот го възприемаха като простак заради образа на Митко Бомбата - жалко. Сериала съм го гледал три пъти: като дете ми хареса; като гимназист го изгледах с любопитство и си припомних старите лафове; но миналата година едвам го изтраях и се разочаровах тотално, защото ми изглеждаше толкова кух, кух... Проблемът е, че този филм не е само кино (макар и телевизионно), а и социално-политически феномен - а ми се струва, че и сега се гони някакъв скрит ефект. Обаче - като си припомня - през 1989 г. го излъчиха само няколко месеца, преди да падне бай Тошо...

Та знам ли...

----------
Лучшее - враг хорошего!

Автор ExcelF ()
Публикувано15.12.07 02:52

Разбира се трудно можем да си го представим филма без идеологията ... но така е и с Рамбо , и с Командо и с Патриотични игри дори /донякъде/. Ама ние в БГ като ги гледаме не "превключваме" на тази вълна и гледаме само откъм зрелищната страна. Е , и аз имах точно това впредвид! Нека не забравяме че Рейгън награди Слай след филма му за Афганистан с орден!
Фима /с Ламбо/ си е хубав. Аз по моя преценка го сложих в Топ3. А иначе за себе си смятам че засега е най-добрия сериал правен в БГ. Като визия , сценарий , актьорска игра в този жанр. Трудно е да го сравняваме с Капитан Петко войвода и Дом за нашите деца - не са точно от този жанр. И са доста по-късно.

Е.

ПС. Надписът в началото "На безименните герои от невидимият фронт" нищо не значи. Последният Рамбо би трябвало да има подобен надпис - за американската антикомунистическа партия например :).

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.