|
|
|
Тема
|
Летен дъжд на Бандерас
|
|
| Автор |
.Linda. (Loring) |
| Публикувано | 10.11.07 15:00 |
|
|
Безкрайно съм впечатлена от страхотния филм, който Бандерас е направил... На мене лично ми подейства затрогващо, разтърсващо, реалистично, еротично...и още много други чувства - по испански познати Чувства, които искам да изпитам в киносалона.
(Прилича много на Алмодовар, но то и няма как да е иначе, но все пак...си има собствен стил този филм.)
| |
|
Тема
|
Re: Летен дъжд на Бандерас
[re: .Linda.]
|
|
| Автор | aмaндa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 10.11.07 17:19 |
|
|
Подкрепям. И на мен много ми хареса.
Само защо бяха сменили заглавието така, не разбрах? Излиза Бандерас и заговорва за някакъв "Английския път", а аз започвам да се чудя какво точно съм изпуснала...
Но... много добре.
| |
|
Тема
|
[re: aмaндa]
|
|
| Автор |
.Linda. (Loring) |
| Публикувано | 10.11.07 18:03 |
|
|
Ами явно си мислят, че заглавието "Летен дъжд" говори повече на зрителите от "Пътят на англичаните". Аз предпочитам оригиналното заглавие, разбира се.
| |
|
Тема
|
|
|
| Публикувано | 10.11.07 18:28 |
|
|
Във филма май си стана ясно какво е английският път. Има ли друго значение, освен това във филма?
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
.Linda. (Loring) |
| Публикувано | 10.11.07 19:47 |
|
|
Ами ще трябва да прочетем книгата, за да разберем
Виждам, че всъщност официалното английско заглавие е "Летен дъжд"
| |
|
Тема
|
|
|
| Публикувано | 11.11.07 00:58 |
|
|
Според мен във филма си става ясно.
Иначе оригиналното заглавие на филма на испански е "Еl сamino de los ingleses", както и на книгата. Редно е било англоговорящите да уважат режисьорския дебют на Бандерас според мен, инак някои доста фини внушения отиват по дяволите
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
chilko (x-filez) |
| Публикувано | 12.11.07 09:33 |
|
|
много експериментален, но това е плюс. може би имаше прекалено voice over и то на моменти, които бяха чисто визуално, а субтитрите отличаха вниманието от екрана
:::the truth is out there:.:
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Carolina (морена) |
| Публикувано | 12.11.07 13:16 |
|
|
Най-отвратителното беше, разбира се, организацията, или по-скоро липсата на такава, при посрещането му. Е, може ли, бре, Друмев, архаика на соца такава, да не направиш поне това като хората - ами да го блъскаме човека като стадо развилнели се бизони, да падат постаментите във фоайето, и изобщо да настане такъв кошмар и някакви тъпи гадни полицаи да го притискат като сандвич!!! Не те е срам Не можа ли да направиш нещо, че да не става така - маса за автографи, оградена пътека...
Редактирано от Carolina на 12.11.07 13:18.
| |
|
Тема
|
[re: Carolina]
|
|
| Публикувано | 12.11.07 13:43 |
|
|
Мааалеее, вярно беше много соц представянето! Чудя се кой момент беше по-неловък - когато му връчиха почетен медал за не-нам-си-кфо или когато водещият се изцепи: "Току-що научихме от г-н Бандерас, че неговият филм участва в още 4 международни фестивала..." Добре бе, Седларов, може да представяш филм и да научиш в последния момент в колко фестивала участва, при това от режисьора му, който стои до теб?!?!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Carolina (морена) |
| Публикувано | 12.11.07 14:38 |
|
|
Пълно безобразие! И Друмев да ми обяснява какво имало в прОграмата на киномания! Селяндур
| |
|
|
|
|