Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:21 04.11.25 
Култура и изкуство
   >> Кино
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Тъжен фактнови  
Автор Xeнтa-пeнтa (непознат )
Публикувано24.03.07 17:37

Тема Re: Тъжен фактнови [re: Xeнтa-пeнтa]  
Автор cineman (кинозавър)
Публикувано24.03.07 17:49

Жалко като факт, но едва ли положението ще остане дълго такова. Надявам се...

----------
Always look on the bright side of life!

Тема Re: Тъжен фактнови [re: cineman]  
Автор arachnoid (некадърентурист)
Публикувано26.03.07 13:11

Толкова дълго не съм се интерсувал от кината в родния си град, че съм пропуснал факта, че са ги свели до едно действащо само. А сега...:( Не че съм тръгнал да ходя на кино там вече, но имаше времена в които основно занимание ми беше да се редя на дълги опашки за по един билет от по 50ст. и един доплащане 15-35ст. за да седна след това в тъмната зала и да видя най-новото или любимото старо. За разлика от затварянията на МакДоналдс и КейЕфСи, които приех дори със задоволство затварянето на кината и още повече превръщането им в кафенета не мога да приема без голяма доза носталгично съжаление. Добри времена бяха...

Тема Re: Тъжен фактнови [re: arachnoid]  
Публикувано26.03.07 14:25

Не съм от Русе, но съм свързан с този град, защото леля ми живее там, а с нея живееше и баба ми (Бог да я прости). Така че познавах почти всички ентусиасти, които се занимаваха с тамошното киноразпространение: инж. Чернев, Кольо, Жоро, Свилен и другия Жоро... Няма русенско кино, в което да не съм ходил. Даже често се е случвало да се вдигна от Шумен и да отида в Русе (както и във Варна), за да не изтърва някой филм. Обнадеждава ме само фактът, че досега винаги са се намирали мераклии, които да наемат някой от празните киносалони там и се надявам, че и сега ще се намери такъв. Иначе е срамота...

----------

Автор1221 (Нерегистриран)
Публикувано26.03.07 17:53

учудвам ли се ...
в Бургас преди 10-ина години имаше 8 кина ...
а сега вече е само едно...но какво кино само !
седалките не са сменяни от 20 години ..платното и то от толкова
озвучение няма , от апарата ли от кво образът по правило е размазан и нефокусиран...
но върха е т.н. "втори салон"
20-ина седалки и един най обикновен чаршаф отпред...срааам

виновника?
червения боклук на боклуците Йоан К., който даде всичките ни кина на една
мутра ...и в резултат на това до едно са бинго , дискотеки и търговски центрове...

а иначе и при нас надеждата е в мола ...само дето все още не са почнали да го строят...
или небостъргача . там също обещаха киносалон...

не мога да опиша как завиждам на софиянци за Арените и Синеплекса !!!

та не може да се намери някой да постри и тука едни ...пфуу

Тема Re: Тъжен фактнови [re: 1221]  
Публикувано26.03.07 18:26

Не е Йоан, който ги даде на мутрата, а Ал Бож. А на мен 5 години ми беше шеф шуреят на същата мутра...
Да ти кажа право, според мен фокусирането зависи главно от задапаратното устройство, ако ме разбираш...

----------

Автор niro (Европеец)
Публикувано30.03.07 13:16

Проблема е, че на едно място има фокус, на друго - не.

Тема Re: Тъжен фактнови [re: niro]  
Публикувано30.03.07 14:18

Възможни причини:

1. Разместване на лещите на обектива (поради изтърване и др.)
2. Разместване на шиничките в портичката
3. Неправилно изчисляване или поставяне на екрана
4. Някаква друга мърлящина... водеща до неправилно фокусиране... например, ако се фокусира само по субтитрите, без да се гледа картината: тъй като надписите са врязани в емулсията и са все пак на различно разстояние от обектива, в сравнение с картината, най-разумният вариант е компромисното решение...

Това в кое кино става?

----------

Автор1221 (Нерегистриран)
Публикувано30.03.07 18:42

ми то е едно само -Тракия ...
друг гениален ход- от днес пускат 300 ...
да ама само две прожекции на ден -19 и 21 часа ...
що ? никой не знае...

Тема Re: Тъжен фактнови [re: 1221]  
АвторRE: (Нерегистриран)
Публикувано03.04.07 17:07

Кино Септември не беше лошо. Последният път като ходих беше затворено и вътре имаше ремонт. Това кино не го ли държат собствениците на Арена? Тези които работеха вътре ми казаха, че скоро щяла да се строи Арена и в Бургас и вече нямало смисъл от такива кина. Така че сега в София, скоро и в други градове.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.