Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:32 17.07.25 
Култура и изкуство
   >> Кино
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Цветният воалнови  
Автор Jedi ()
Публикувано29.03.07 23:00

Хареса ми.

Не е кой-знае какво, но определено е филм, който ме накара да се замисля над някой важни неща.
Не, не става въпрос за някакви послания. Дори не става въпрос за самия филм.

Просто си пожелах един ден, ако имам щастието да снимам филм, да работя с актьори като Едуард Нортън.

Отидете не заради самия филм... отидете да гледате актьора. Това е човек, който в рамките на един филм може да ви накара да изпитате към него погнуса като от влечуго, после да му съчувствате и да го съжалявате, а накрая да ви е симпатичен. И забележете, че не използва никаква пресилена и театрална жестикулация - този човек може да направи цяла роля дори и ако го заснемат само в едър план - от празния наркомански взор на хладнокръвен злобар до топлотата на влюбен наивник.

Гледайте го.

Тема Re: Цветният воалнови [re: Jedi]  
Автор NUT (ot ada)
Публикувано30.03.07 16:12

едуард нортън ми е от съвремените любимци - той е 100% актьор...
няма нужда;) нито от декор или реплика...за да пресъздаде някакъв образ...
всеки негов поглед жест или мимика - говорят повече от всякакъв сценарий...
уникален е - може би заради неговата "игра" симпатизирам на филмите в които участва...

Автор Murtagh (Личност невежа)
Публикувано01.04.07 21:23

Филма много ми хареса, абсолютно съм съгласен за Едуард Нортън. Той наистина прави този филм. Ще отбележа и Тоби Джоунс и неговият свеж полъх насред тягостното настроение на филма. За мен също музиката и самото място, на което е сниман филма са просто вълшебни. Мелодията от партито в Лондон е създава едно много странно чувство - смесица от страх плахост и силно привличане. Сцената с лодката сее едно спокойствие и в същото време огромен романтизъм. Много съм доволен!

Тема Re: Цветният воал [re: Jedi]  
Автор AmidoPHeN (samo s recepta!)
Публикувано02.04.07 01:55

И на мен ми хареса, най-вече че темата на филма, според мен, е много човешка и важна.

Между другото, освен Едуард Нортън, много ми харесва и Наоми Уотс, не само в този филм. Освен всичките му там грамове и други хубави тежки роли, много ме израдва в "Ели Паркър", където играе актриса - виртуозно упражнение по стил :)

Хрумва ми още да споделя, нищо че е съседна темата за "Илюзиониста" - разочарована бях от Нортън, че участва в този филм, не му е на висотата (знам че той ще понесе тежко това ми разочарование, но трябваше да го кажа :Р).

"Carpe diem, seize the day"

Тема Re: Цветният воалнови [re: AmidoPHeN]  
Автортaн (Нерегистриран)
Публикувано05.04.07 16:35

на мен пък "Илизионистът" ми хареса.....въпрос на гледна точка. Вие къде гледахте" Цветният воал"? В някое софийско кино предполагам....

Автор arachnoid (некадърентурист)
Публикувано06.04.07 08:57

Абсолютно съгласен за Ед Нортън, шапката ми е постоянно свалена за него от "Първичен страх" насам :) Доста широк спектър на ролите и се справя изклщчително добре със всяка от тях. Последният филм с него, който гледах беше "В долината" /предполагам, че така са го превели на български/ - успях да изпитам симпатия и съжаление към героя му, въпреки че по един куп основни критерии минаваше за отрицателен персонаж и направи сума ти наивни глупости.
А "Цветният воал" ми е в списъка "Да се гледа" от доста време, не знам обаче кога ще стигна до него. Май се бях насочил кън него повече заради Наоми Уотс в началото, но от кадрите при едно нейно гостуване при Джей Лено стана ясно кой ще е актьорът, който ще ме грабне във филма.

Тема Re: Цветният воалнови [re: arachnoid]  
Авторnew (Нерегистриран)
Публикувано15.04.07 20:39

това е филм ,който е по романа на С.Моъм-така ли? Или за нещо друго става въпрос.

Тема Re: Цветният воалнови [re: AmidoPHeN]  
Автор Jedi (-<O>-)
Публикувано15.04.07 22:58

"Илюзионистът" ми хареса много. Човекът и там играе страхотно. Без преиграване и без "малко от горе за цвят". Точно това му е най-ценното на този актьор, че има страхотен усет за мярка.:)

Тема Re: Цветният воалнови [re: new]  
Авторmovie (Нерегистриран)
Публикувано16.04.07 10:29

Само едно искам да кажа и за това всъщност се включвам - препоръчвам на всички да гледат този филм, защото просто е уникален. Несрамнима актьорска игра на Едуард Нортън, прекрасен сюжет и ......... Страхотен, не бях гледала хубав филм от доста време.

Тема Re: Цветният воалнови [re: new]  
АвторЧинyk (Нерегистриран)
Публикувано23.04.07 13:11

По книжката на Моъм е, да. Прекрасно направен. Оставящ страхотно усещане. Е...с попроменен край, разбира се. :-)

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.