|
|
|
Тема
|
Неудобната истина и прооптики
|
|
| Автор |
kinomanko (минаващ) |
| Публикувано | 20.03.07 17:51 |
|
|
Беше ми писнало да пиша тук напоследък, но не можах да се сдържа, щом става дума за любимата ми компания :)))
Та някой разбра ли дали филмът "Неудобната истина" получи официална премиера у нас, както гръмко твърдяха из медиите, че такава ще има. С голямо желание да изгледам филма, видях че го дават само в 13.30 в мола. Ей тва ако е премиера, филмите на Ван Крис се въртят повече по кината!!! Тук е въпросът да попитам - как да отида да гледам този сериозен филм в 13,3??? Та нали трябва да работя да си платя билета? Или трябва да се редя с децата, които са се запътили да гледат детски филми по тва време на денонощието?
И нещо още по-интересно - защо в БГ боксофис филмът не е включен??? Помним, че тва е типично за съмнителни компании като Ван Крис, но не съм го очаквал от Прооптики.
Та уважавам, че все пак пуснахте Истината, но поне да го бяхте пуснали както трябва...
| |
|
|
|
С голямо желание да изгледам филма, видях че го дават само в 13.30 в мола. Ей тва ако е премиера Премиера е.Доколкото ми е известно има само едно субтитрирано копие,а филмът видя свят благодарение на доста усилия и то на много компании, особено на gorichka.bg
филмите на Ван Крис се въртят повече по кината!!! Тук според мен грешиш,за пример Да живее Запатеро!/Viva Zapatero!/ в премиерната си седмица за София бе с една прожекция,само в Евросинема.А който е искал е могъл да отиде на Неудобната истина на СФФ 2007- официалното закриване в зала 1 на Н.Д.К. и последваща прожекция в кино Люмиер.
Филмът не е включен в боксофиса,може би защото е събрал под 800 лева за два дни- 17 и 18 март.Все пак боксофисът в България се формира от понеделник до неделя/,пример :Уикенд 16.03.2007 - 18.03.2007
Седмица 09.03.2007 - 15.03.2007 /,но Гномео и Ифадриана биха могли да кажат по-точно.
| |
|
|
|
"Неудобната истина" се излъчва в България по една малко по-различна схема по настояване на Парамаунт. Формулировката е Nontheatrical distribution и предполага прожектирането на филма на спонсорирани скрийнинги. Например, дадена компания/ организация/ фондация и т.н. решава да покани свои гости да гледат филма и съответно си плаща за това. Коства ни изключително много усилия това да убедим Парамаунт за някакви, дои и много лимитирани, прожекции с билети за свободна продажба, както и за открита премиера, за която всеки да може да си закупи билети. Повярвайте, за нас би било по-изгодно да си бяхме внесли повече копия (наистина е само едно, повече за nontheatrical не отпускат) и да го бяхме пуснали на редовни прожекции, но политиката на мейджъра спрямо този филм е по-различна. Ако ви е направило впечатление, филмът е на Парамаунт Вентидж, компания, която е дъщерна на Парамаунт и, как да кажа, се занимава с по-новаторски проекти и експериментира с не толкова комерсиално кино.
Поради спецификите на прожектиране на този филм, той не е включен и в официалния боск офис. Голяма част от малките му приходи идват от частни прожекции, все пак. Наличността на отворени прожекции в Синема Сити е по-скоро изключениие, за което не беше лесно да се преборим.
Има и една добра новина за студентите извън София. В момента финализираме преговори с българска компания, която ще спонсорира безплатни за студентите прожекции на "Неудобната истина" в поне 6 града с компактни студентски общности. Детайли - по-късно като приключим преговорите
В заключение, ние, както и партньорите ни от Горичка и Комисията по Околна среда на ООН смятаме, че би било добре този филм да бъде видян от колкото се може повече хора и вярвам, че се прави всичко възможно това да се случи, в рамките на ограниченията от студиото и съобразявайки се с наличността на само едно копие. Btw, всякакви ваши идеи в тази посока биха били много добре дошли
Септември 2007 - зеленият месец
| |
|
Тема
|
Re: Неудобната истина и прооптики
[re: ifadriana]
|
|
| Автор |
cineman (кинозавър) |
| Публикувано | 22.03.07 11:23 |
|
|
Значи догадката ми за "партийните" прожекции беше вярна... Я кажете, студентите от Шуменския влизат ли в списъка на богоизбраните зрители, или тяхното интелектуално равнище не е достатъчно за това? Може би са прекалено толерантни, за да бъдат занимавани с подобни сериозни проблеми...
----------
Always look on the bright side of life!
| |
|
Тема
|
[re: kinomanko]
|
|
| Автор |
movie (24 kadyra x 2) |
| Публикувано | 30.03.07 19:42 |
|
|
то маи от Неудобна истина стана Неудобния филм:))
| |
|
Тема
|
[re: cineman]
|
|
| Автор |
ifadriana (misbehave) |
| Публикувано | 30.03.07 20:41 |
|
|
Шумен е в плановете
Другата седмица ще финализираме договора и после ще пусна списъка тук
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
cineman (кинозавър) |
| Публикувано | 30.03.07 21:59 |
|
|
Е, евала! Веднъж и Шумен да е в плановете на някого! И къде ще се прожектира - в кино "Херсон" ли?
----------
Always look on the bright side of life!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
ifadriana (misbehave) |
| Публикувано | 30.03.07 22:15 |
|
|
Не мога още да отговоря на въпроса ти или ако мога, точният отговор би бил "където е възможно"... Хм, а представяш ли си русенската прожекция колко "лека" ще е като организация...
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
cineman (кинозавър) |
| Публикувано | 31.03.07 01:20 |
|
|
Ами-и... къде е възможно в Шумен - във Военния клуб, например (бившето кино "Мираж"). В университета имаше зала с екран и кинокабина, но не знам дали машините не са ги продали за вторични суровини... Знам, че озвучителните тела ги откраднаха преди повече от 10 години и оттогава никой не е прожектирал нищо там (последният бях аз - ако си чувала нещо за Студентско кино "Люмиер"). Доколкото мога да разбера, ти се занимаваш с програмация в "Прооптики". Работила ли си в някоя от другите филмови къщи? Дали не сме се чували случайно по телефона преди 5-6 години, когато бях програматор на кината "Херсон" и "Култура"?
А в Русе кое кино затвориха наскоро - "Интим" или "Роял"? Доколкото знам, в Дома на културата би трябвало все още да има киномашини. Също и в залата на Общината...
----------
Always look on the bright side of life!Редактирано от cineman на 31.03.07 01:23.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
ifadriana (misbehave) |
| Публикувано | 31.03.07 18:55 |
|
|
Не се занимавам с програмация. Завеждам маркетинга.
Когато стигнем до определяне на салоните за студентските прожекции, ще съм благодарна, ако си дадеш мнението за Шумен. Ще пиша на лична бележка
| |
|
|
|
|