Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:29 06.11.25 
Култура и изкуство
   >> Кино
*Кратък преглед

Тема Неудобната истина и прооптикинови  
Автор kinomanko (минаващ)
Публикувано20.03.07 17:51

Беше ми писнало да пиша тук напоследък, но не можах да се сдържа, щом става дума за любимата ми компания :)))
Та някой разбра ли дали филмът "Неудобната истина" получи официална премиера у нас, както гръмко твърдяха из медиите, че такава ще има. С голямо желание да изгледам филма, видях че го дават само в 13.30 в мола. Ей тва ако е премиера, филмите на Ван Крис се въртят повече по кината!!! Тук е въпросът да попитам - как да отида да гледам този сериозен филм в 13,3??? Та нали трябва да работя да си платя билета? Или трябва да се редя с децата, които са се запътили да гледат детски филми по тва време на денонощието?
И нещо още по-интересно - защо в БГ боксофис филмът не е включен??? Помним, че тва е типично за съмнителни компании като Ван Крис, но не съм го очаквал от Прооптики.
Та уважавам, че все пак пуснахте Истината, но поне да го бяхте пуснали както трябва...

Тема Re: Неудобната истина и прооптики [re: kinomanko]  
Автор Xeнтa-пeнтa (непознат )
Публикувано20.03.07 19:57

С голямо желание да изгледам филма, видях че го дават само в 13.30 в мола. Ей тва ако е премиера Премиера е.Доколкото ми е известно има само едно субтитрирано копие,а филмът видя свят благодарение на доста усилия и то на много компании, особено на gorichka.bg

филмите на Ван Крис се въртят повече по кината!!! Тук според мен грешиш,за пример Да живее Запатеро!/Viva Zapatero!/ в премиерната си седмица за София бе с една прожекция,само в Евросинема.А който е искал е могъл да отиде на Неудобната истина на СФФ 2007- официалното закриване в зала 1 на Н.Д.К. и последваща прожекция в кино Люмиер.
Филмът не е включен в боксофиса,може би защото е събрал под 800 лева за два дни- 17 и 18 март.Все пак боксофисът в България се формира от понеделник до неделя/,пример :Уикенд 16.03.2007 - 18.03.2007
Седмица 09.03.2007 - 15.03.2007 /,но Гномео и Ифадриана биха могли да кажат по-точно.

Тема Re: Неудобната истина и прооптикинови [re: Xeнтa-пeнтa]  
Автор ifadriana (misbehave)
Публикувано21.03.07 11:34

"Неудобната истина" се излъчва в България по една малко по-различна схема по настояване на Парамаунт. Формулировката е Nontheatrical distribution и предполага прожектирането на филма на спонсорирани скрийнинги. Например, дадена компания/ организация/ фондация и т.н. решава да покани свои гости да гледат филма и съответно си плаща за това. Коства ни изключително много усилия това да убедим Парамаунт за някакви, дои и много лимитирани, прожекции с билети за свободна продажба, както и за открита премиера, за която всеки да може да си закупи билети. Повярвайте, за нас би било по-изгодно да си бяхме внесли повече копия (наистина е само едно, повече за nontheatrical не отпускат) и да го бяхме пуснали на редовни прожекции, но политиката на мейджъра спрямо този филм е по-различна. Ако ви е направило впечатление, филмът е на Парамаунт Вентидж, компания, която е дъщерна на Парамаунт и, как да кажа, се занимава с по-новаторски проекти и експериментира с не толкова комерсиално кино.
Поради спецификите на прожектиране на този филм, той не е включен и в официалния боск офис. Голяма част от малките му приходи идват от частни прожекции, все пак. Наличността на отворени прожекции в Синема Сити е по-скоро изключениие, за което не беше лесно да се преборим.
Има и една добра новина за студентите извън София. В момента финализираме преговори с българска компания, която ще спонсорира безплатни за студентите прожекции на "Неудобната истина" в поне 6 града с компактни студентски общности. Детайли - по-късно като приключим преговорите

В заключение, ние, както и партньорите ни от Горичка и Комисията по Околна среда на ООН смятаме, че би било добре този филм да бъде видян от колкото се може повече хора и вярвам, че се прави всичко възможно това да се случи, в рамките на ограниченията от студиото и съобразявайки се с наличността на само едно копие. Btw, всякакви ваши идеи в тази посока биха били много добре дошли

Септември 2007 - зеленият месец

Тема Re: Неудобната истина и прооптикинови [re: ifadriana]  
Автор cineman (кинозавър)
Публикувано22.03.07 11:23

Значи догадката ми за "партийните" прожекции беше вярна...

Я кажете, студентите от Шуменския влизат ли в списъка на богоизбраните зрители, или тяхното интелектуално равнище не е достатъчно за това? Може би са прекалено толерантни, за да бъдат занимавани с подобни сериозни проблеми...

----------
Always look on the bright side of life!

Тема Re: Неудобната истина и прооптикинови [re: kinomanko]  
Автор movie (24 kadyra x 2)
Публикувано30.03.07 19:42

то маи от Неудобна истина стана Неудобния филм:))

Тема Re: Неудобната истина и прооптикинови [re: cineman]  
Публикувано30.03.07 20:41

Шумен е в плановете

Другата седмица ще финализираме договора и после ще пусна списъка тук

Публикувано30.03.07 21:59

Е, евала! Веднъж и Шумен да е в плановете на някого!

И къде ще се прожектира - в кино "Херсон" ли?

----------

Публикувано30.03.07 22:15

Не мога още да отговоря на въпроса ти или ако мога, точният отговор би бил "където е възможно"... Хм, а представяш ли си русенската прожекция колко "лека" ще е като организация...

Публикувано31.03.07 01:20

Ами-и... къде е възможно в Шумен - във Военния клуб, например (бившето кино "Мираж"). В университета имаше зала с екран и кинокабина, но не знам дали машините не са ги продали за вторични суровини... Знам, че озвучителните тела ги откраднаха преди повече от 10 години и оттогава никой не е прожектирал нищо там (последният бях аз - ако си чувала нещо за Студентско кино "Люмиер"). Доколкото мога да разбера, ти се занимаваш с програмация в "Прооптики". Работила ли си в някоя от другите филмови къщи? Дали не сме се чували случайно по телефона преди 5-6 години, когато бях програматор на кината "Херсон" и "Култура"?

А в Русе кое кино затвориха наскоро - "Интим" или "Роял"? Доколкото знам, в Дома на културата би трябвало все още да има киномашини. Също и в залата на Общината...

----------

Редактирано от cineman на 31.03.07 01:23.

Публикувано31.03.07 18:55

Не се занимавам с програмация. Завеждам маркетинга.

Когато стигнем до определяне на салоните за студентските прожекции, ще съм благодарна, ако си дадеш мнението за Шумен. Ще пиша на лична бележка

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.