|
|
|
Тема
|
Кино Арена - измама със звука
|
|
| Автор |
stelaria (непознат
) |
| Публикувано | 13.01.07 20:11 |
|
|
Днес ходихме семейно на кино да гледаме Ерагон. Добър или лош е филма, това няма да коментирам. Влязохме седнахме си на местата, бяхме около 10 души и какво беше удивлението ни когато започна филма и нямаше и следа от т.нар. DOLBY SURROUND. Мъжът ми веднага отида да съобщи за това, че все едно сме в селско кино и звукът е ужасен. До края на филма нищо не се промени. След това отидохме на касите и любезно ни съобщиха, че колегите работят по отстраняване на проблема!!! а че там 10 глупака са си платили за нещо и че не са го получили голяма работа. Другият път като реша да ходя на кино сигурно трябва предварително да се информерам как е звукът в залата???
Просто за пореден път се видя, че дори да станем не европейци, а марсианци нещата ще си вървят по старому, дай да прецакаме човека - голяма работа че си е платил за нещо и не ге е получил
Редактирано от stelaria на 13.01.07 20:14.
| |
|
Тема
|
Re: Кино Арена - измама със звука
[re: stelaria]
|
|
| Автор |
Gnomeo (тъжен) |
| Публикувано | 13.01.07 20:26 |
|
|
ето малко от собствения ми опит:
в Арена Младост гледах Епизод 3. за жалост техниците бяха решили, че саундтракът е прекалено динамичен и ще ни повреди ушите. затова го бяха намалили до незабележимо ниско ниво. казвам незабележимо, защото след прожекцията хората излизаха оплаквайки се именно защото грандиозните ефекти си бяха останали само на екрана.
когато ходих на Жената от водата в Арена звукът минаваше през различни фаси: супер тихо звучене, пукане, пълно изчезване. тези фази се редуваха на интервал от минути до няколко секунди. изгледах го като послушна овца.
в мултиплекса пък гледах Фантомът от операта. там звукът "само" пукаше, но все пак филмът беше мюзикъл и така се ядосах, че накарах да извикат управителя и получих извинение+безплатни билети за мен и приятелите, с които бях. така и не употребихме билетите, защото втори път не стъпихме там.
сега като се замисля проблем със звука (или нещо друго) е имало на всяка втора прожекция, на която съм ходил
__
Не беше Красавицата, нито самолетите. Реалността уби Звяра.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Дaмянckи (инж.-куфражист) |
| Публикувано | 19.01.07 01:35 |
|
|
през цялата прожекция на "Островът" нямаше фокус (като го гледах през първата седмица след премиерата)
явно са им се скапали киномашините, а и мърдите в Арена не ги експлоатират правилно
гледах "От другата страна" на цифрова прожекция с чудна рязкост! повече не ща да им гледам съсипаните евтини копия на кинолента
мисля да ходя само на цифрови прожекции! надявам се, че тях по-трудно ще осерат нашенците
Hate hate hatred for all
No matter what you believe
Don't believe in you - and that's true
| |
|
Тема
|
[re: Дaмянckи]
|
|
| Автор |
cineman (кинозавър) |
| Публикувано | 19.01.07 11:59 |
|
|
Нашенците винаги могат да се осерат... А копията на лента са скъпи, а не евтини. Точно затова цифровите прожекции са по-изгодни икономически - преди няколко години в Ирландия подмениха всичките киномашини с дигитални проектори, във всичките 500 тамошни кина.
----------
The client is always wrong!
| |
|
Тема
|
не че ги оправдавам
|
|
| Автор | пpяkoмpънkaщитe (Нерегистриран) |
| Публикувано | 19.01.07 14:49 |
|
|
но когато си платите на световна цена , то тогава и претендирайте за качество
то не може за 6 лева и да искате да гледате супер качество
а и едва ли ходите толкова често на кино та да го споменавате като ужасен проблем
и ходете в Maill-а нали не са българи собствениците
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | ceлckoтo kинo (Нерегистриран) |
| Публикувано | 19.01.07 14:52 |
|
|
за ваше сведение селски кина от много отдавна няма има няколко салончета наистина с интериор от 19.. и някоя ама там билетите са на доста смешни цени 1-2лв. и без претенции на лукс
| |
|
|
|
Да, там единствената претенция е НЕЩО да се вижда, пък ако се и чува - голям кеф! Обаче селски кина има и по градовете - в нашия има едно такова...
----------
The client is always wrong!
| |
|
Тема
|
[re: cineman]
|
|
| Автор | kkk (Нерегистриран) |
| Публикувано | 21.01.07 11:54 |