Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:13 14.07.25 
Култура и изкуство
   >> Кино
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Борат: Али Джи в действиенови  
Автор rebelheartous (...rebellion)
Публикувано17.11.06 10:04

Е, аз ли трябва да ви пусна темата? Човек ще си помисли, че в тоя форум никой не е чувал за туй, та да ви дам некви хинтове... евентуално:

Редактирано от Kpиc на 21.02.07 11:25.

Тема Re: Борат: Али Джи в действиенови [re: rebelheartous]  
Автор kinomanko (минаващ)
Публикувано17.11.06 18:34

Страхотен филм!
Няма такова нещо според мен

Помлях се от смях, но си давам сметка, че на някои няма да им понесе
Има толкова много моменти, за които може да се говори с часове, но най-яко е че всичко е мега автентично и най-вече реакцията на хората, с които Борат се среща
Да се гледа, яко забавление, че и от критиката харесвано...

Тема Re: Борат: Али Джи в действиенови [re: kinomanko]  
Автор rebelheartous (...rebellion)
Публикувано18.11.06 13:09

Бе голият бой кърти отвсякъде, обаче изключвайки него не остава почти нищо АДСКИ забавно. Просто има забавни лафове, които предизвикват хилеж, но нищо повече.

Тема Едно различно мнениенови [re: rebelheartous]  
Автор KpиcМодератор (Арбитър)
Публикувано19.11.06 12:34

Значи... не зная как точно да подходя към коментара си за този филм.
Аз определено съм от хората, на които не им понася този хумор, който бих определила с понятието "клозетен".

Наистина публиката се заливаше от смях почти през цялото време, докато аз май се усмихнах 2-3 пъти - в първите десетина минути от филма.

Добре. Разбирам, че това е пародия, разбирам, че осмива не само "нашата" простащина, но и "тяхната" снобария, разбирам, че не трябва да приемам нещата насериозно, но въпреки това мога да кажа, че това беше най-тъпия филм, който съм гледала откак се помня, че е първия в живота ми, на който мислех да си изляза и че предизвика в мен следните чувства:
- отвращение
- досада
- съжаление
- умерено леко забавление на 3-4 пъти

Яките лафове ми убегнаха тотално, а за голия бой не ми се коментира изобщо.

Е, успокоявам се с това, че същата тая публика не се и усмихна, докато аз хълцах от смях на разни лафове от "Колкото толкова", например, затова път се кикотеше басово по време на "Герой" ...
Вкусове разни...

Тема Проблемътнови [re: Kpиc]  
Автор acid_level33 (aqua_linespirit)
Публикувано20.11.06 00:14

на филми като този е че представят дадена страна...в този случай Казахстан,като много ниско развита....едва ли не плашеща.Иначе филма е интересен.

[image]http://www.hindunet.org/avatars/Vishnu.jpeg[/image]

Тема Re: Борат: Али Джи в действиенови [re: rebelheartous]  
Автор woland (непознат)
Публикувано20.11.06 13:03

На мен нещо не ми харесва идеята да се подиграваш по този начин (ако ще и да е с хора без чувство за хумор). Но във всеки случай, дебелашкия хумор рядко е забавен. А масовия вкус често е като смеха по комедийните сериали - по някое време започваш да се чудиш "Аз ли съм повреден? Или те нещо не са наред?" ;)

Тема Между безвкусие и профаниянови [re: rebelheartous]  
Автор4eHe (Нерегистриран)
Публикувано20.11.06 14:00

Осъзнавам че чувството ми за хумор е еволюирало в правилна посока.
Борат ме онеми.
Като някой, който се занимава с визуална идентичност - иска ми се, повече хора да правеха разлика между безвкусно и забавно. Не би. Жалко.

Тема Re: Между безвкусие и профаниянови [re: 4eHe]  
Автор kinomanko (минаващ)
Публикувано20.11.06 19:20

Колко на сериозно се взимате всичките, думи нямам!
Филмът е забавен, и не виждам смисъл да се сравнява с Колкото Толкова, двата филма са различни, а който не се е забавлявал на Колкото Толкова си е негов проблем

Но това е якото на Борат, че наистина провокира, а как е в топ 250 на IMBD, само хора харесващи клозетния хумор знаят ....

Тема Re: Между безвкусие и профаниянови [re: kinomanko]  
Автор woland (непознат)
Публикувано20.11.06 20:44

Не мисля, че има база за сравнение между двата филма. "Колкото толкова" е определено много добре направен, Джак Никълсън както винаги прави много добра роля, Хелън Хънт също играе добре (между другото аз поне напоследък не съм попадал на нейни роли, аз поне не съм гледал друг филм с нейно участие след онзи с Мел Гибсън).
Както и да е, тая работа си е всъщност въпрос на вкус ...

Тема Re: Между безвкусие и профаниянови [re: kinomanko]  
Автор KpиcМодератор (Арбитър)
Публикувано20.11.06 22:45

Не си ме разбрал правилно. Не сравнявам Борат с "Колкото толкова", нито пък с "Герой" - споменаването им има за цел сравнение не на филмите, а на различията в чувството за хумор на хората.

Борат наистина провокира, прав си. Много голяма провокация е нужна, за да ме накара да напиша отрицателна рецензия за някой филм. Мисля, че съм го правила само 4-5 пъти за 6 години.

Колкото до клозетния хумор... направило ми е впечатление, че публиката се смее масово единствено на подобен род хумор и доста по-избирателно във всички останали случаи.

Няма да забравя единствения случай, в който аз се разсмях на нещо подобно - когато гледах "Джордж от джунглата", злият годеник на любимата на Джордж се спъна и един от местните носачи коментира "Сега лош човек пада в лайно. И ние всички се залива от смях!".
Лошият човек падна в слонското лайно, аз не реагирах, но когато тълпата носачи почна да вие от смях аз с учудване се разхилих истерично.
Това беше. И повече не се повтори :)

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.