Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:40 06.07.25 
Култура и изкуство
   >> Кино
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема ПОДИГРАВКА НА КИНОМАНИЯ 2006нови  
Автор Momcheto_ (член)
Публикувано05.11.06 21:46

Тази вечер,
Билет 6 лева, прожекцията е в ЗАЛА 1 на НДК! 20 юбилеен фестивал киномания! Филмът е "РАзвратникът" с Джони Деп!
Филмът беше от 19.30 в 19.00 имаше огромна опашка на билетния център, която се извиваше дори извън вратите на касата! Обслужваше ни една касиерка! След 20 минути имахме билетите /продаваха се без места/ настанихме се в зала 1 и с отдавна забравената тръпка "да ходиш на кино" зачакахме прожекцията!
На влизане ми направи впечатление че на централната пътека имаше маса със лап-топ а по напред проектор. Както и да е, отпуснах се в седалката, възхитих се за пореден път на мащабите на залата, осветлението изгасна и........ на екрана се появи въвеждащия монолог на Джони Деп, това което видях беше един ужасно размазан образ, Звук които може да мине за СТЕРЕО само ако имате закъснение от 5 милисекунди в едното ухо и най бруталното от всички бяха ПОЛСКИТЕ СУБТИТРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "PROSTAPUSTNIK" или нещо подобно означава на полски Развратник!
Полупълната зала започна да ръкопляска когато на екрана се появиха бъгларските субтитри предхождани от никнейма на човекът който ги е превел и пуснал в свободното интернет пространство!!!!!!
Субтитрите услужливо бяха пуснати от очевидно полу-компютърнограмотното момиче седящо на средата на залата зад лап-топа! БГ- субтитрите бяха прозрачни и със ситен шрифт над тези на полски език, което доведе до безумието на светли сцени от филма да не се разчитат.
От време на време се чуваха едногалсни подсвирквания и "Уууууу", някои се изкряска "Какво е това пиратско копие бе?". Постепенно, хората се успокоиха и загледаха филма макар и с неистови усилия на очите, ушите и съзнанието до момента в който субтитрите просто спряха!!!!!!!!!!!!!!
Постепенно цялата зала започна да свирка и пляска докато накрая не спряха и филма, залата светна а на екрана се появи син правоъгълник, последван от логото на Windows XP!!!!!!!!
Филмът тръгна след 5 минути със скок от няколко сцени и разминаване в субтитрите, момичето зад лап-топа явно изпадна в паника защото неможеше да намери правилните субтитри и започна да ги превърта на бързи обороти! Хората в залата съвсем изгубиха търпение и започна едно викане, пляскане и свиркане до момента в който окончателно не спряха филма!
След десет минути крясъците "Върнете филам то начало" преминаха във "Върнете ни парите".
От персонала разбира се ошашкаха до момента в които не дойде една женица, явно част от организаторите, която обясни по уредбата че филмът ще бъде пуснат от начало и че имали технически проблем с КОМПЮТЪРА! АМА АЗ КОМПЮТЪР СИ ИМАМ И В КЪЩИ!!!!! Естествено хората я заобиколиха и се развикаха, че не желаят филм с подобно качество, тя обясни че това копие пристигало то Полша защото е фестивално!!! Някои избута лелката и на микрофона каза "Тогава да ви бяхме дали копие на 6-те лева"!!!!!! ))))))))

След още малко караница, лелката обяви че който иска може да си получи парите на касата!!!!!
ПРед касата бързо се събраха около 100-ина души, вратите се отвориха след около 10 минути като на входа застанаха двама огромни полуидиота от охраната, които не пуснаха хората да се наредят културно на опашка ВЪТРЕ в билетния център а ни оставиха да мръзнем отвън ан студа и пускаха един по един всеки които е имал късмета да си запази билета /а може би и да събере малко билети от земята )))) / !!! Айде пак викове и караница "Как така ще ми говориш на ти, аз да не съм ял и пил със тебе...." и подобни!

Е получих си 6-те лева обратно, но си мисля че всичко това беше прекалено нагло и безобразно от страна на организаторите на феста, да пробутват такова копие и да взимат по 6 лева от човек, безобразно за нивото на фестивала и особено за 20 годишнината му!

П.П. Едвали са дали и един лев за правата на този филм, по мое мнение!

Тема Re: ПОДИГРАВКА НА КИНОМАНИЯ 2006нови [re: Momcheto_]  
Автор PhilipMarlowe (новак)
Публикувано05.11.06 22:00

съжалявам за тази тръпка която си преживял ... отдавна престанах да ходя в киносалон заради самия филм... по скоро го правя заради компанията... и то като цъфна в Сф... във Варна кино не може да даде качеството което си получавам вкъщи... както звука и спокойствието...

колкото до организаторите, в петък гледах някакъв цървул- организатор да говори за филмите, но си беше бая профан, като познания за киното в момента... та, не се изненадвам ... дано отразят тази простотия, да се надяваме, че сред зрителите са били и журналисти, за да си пишат рецензиите ... ако не са го гледали преди това ... ни нам какво да кажа, освен че сте били прекалено меки с тези палачори...

Автор white_rabbit ()
Публикувано05.11.06 22:02

вчера бях в Дома на киното - мизерия и лоша организация
жената на касата - в лошо настроение , продаде ни билети , пита за дребни и ни върна ресто с видима досада
местата ни бяха дублирани и седяхме на пода , въпреки , че си бяхме купили билети още сутринта ( и не бяхме единствени , имаше доста народ насядал по пътеката ! )
опашка , хората се точеха , билети се продаваха до 9 без 15 , въпреки че се видя , че няма достатъчно места , и малката и без това зала се препълва
филмът започна с 20-30 минути закъснение .
тонколони на подиума ( кой знае кога произведени ) закриваха част от екрана
субтитрите бяха отдолу на на екрана , хората се позасмяха , и си продължиха да гледат , какво да правим ,... явно и ние сме гледали пиратско копие
не съм гледала толкова лошо организирана прожекция

Редактирано от white_rabbit на 05.11.06 22:04.

Тема Re: ПОДИГРАВКА НА КИНОМАНИЯ 2006нови [re: PhilipMarlowe]  
Автор111 (Нерегистриран)
Публикувано06.11.06 13:08

"... дано отразят тази простотия, да се надяваме, че сред зрителите са били и журналисти, за да си пишат рецензиите ..."

ей това е нещото , което ще следя тези дни..дали поне един журналист ще се осмели ...или не ...защото безплатните им посещения може и да секнат....

Автор Gnomeo (тъжен)
Публикувано06.11.06 15:01

ми то и аз да спретна един филмов фестивал вкъщи на компа

стаята ми ще побере десетина души, което е 60лв

това е целият ми коментар, понеже ако погледнеш сериозно на случилото си трябва да се гръмнеш :-Х

--
Не бяха самолетите, нито Красавицата. Реалността уби Звяра.

Тема Re: ПОДИГРАВКА НА КИНОМАНИЯ 2006нови [re: Gnomeo]  
Автор Momcheto_ (член)
Публикувано06.11.06 21:05

НАмерих от инат въпросният филм на ДВД-РИП в аренабг!!!!

НАй малкото можеха да ни предурпеждават!

Автор Belequen (ред.)
Публикувано06.11.06 21:46

И днес в зала 1 не можаха да си хванат фокуса (на прожекционния апарат и на Холивудлен). По-лошото - дори не опитаха. Иначе копието не изглеждаше да е пиратка.

Nothing to Add

Тема Re: ПОДИГРАВКА НА КИНОМАНИЯ 2006 [re: Momcheto_]  
Автор Dyer (щурак)
Публикувано07.11.06 10:27

Излишно си ровил в Арената, филма излезе на DVD преди две седмици и се разпространява във видеотекита на Александра.

И аз бях на въпросната прожекция в НДК. Нямам какво да добавя, не искам да си развалям настроението. Аз от инат останах до повторното начало на прожекцията и останах много доволен. Филма е разкошен. Естествено имаше отново малък гаф по средата на филма, но този път се справиха много по-бързо.

Едва ли ще познаеш кой съм или
какво искам да ти кажа,
Но все пак ще ти нося здраве ...

Тема Re: ПОДИГРАВКА НА КИНОМАНИЯ 2006нови [re: Belequen]  
Автор Dyer (щурак)
Публикувано07.11.06 10:44

Мисля, че проблема този път не беше в лентата. Ако ти направи впечатление, втората половина от филма си беше съвсем на фокус. И миналата година беше същото. Проблемът е в апарата за прожектиране, всъщност те май са два, на единият се слага първа ролка, а на другият втората, и ако филма е по-дълъг треатата ролка се слага отново на първи апарат. При преминаването от една ролка на друга се получава "прескачане", губят се кадри и остава впечатлението, че някой е отрязъл нещо от филма. Естествено това го няма в новите коносалони, просто техниката в НДК е много остаряла, дори отдавна е излезнала от производство.

Едва ли ще познаеш кой съм или
какво искам да ти кажа,
Но все пак ще ти нося здраве ...

Тема Re: ПОДИГРАВКА НА КИНОМАНИЯ 2006нови [re: Dyer]  
Автор Belequen (ред.)
Публикувано07.11.06 20:48

Това и аз съм казал - че не можаха да си догодят прожекционния апарат.

Nothing to Add

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.