Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:48 14.07.25 
Култура и изкуство
   >> Кино
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема черната далиянови  
Автор chilko (x-filez)
Публикувано12.10.06 00:17

идвам от премиерата и съм със силно противоречиви впечатления...

проблема е че ми харесаха отделни сцени, които бяха изпипани перфектно - липсва обаче усещането за едно цяло. данте ферети се е справил невероятно с костюмите и декорите, но ми се стори че историята не е разказана особено добре. в актьорския състав има попадения, но не са много.
въпреки че конвенциите на 'ноар' са вътре, като цяло нещо не е наред с филма.

хората до мен и и доста други в залата не спряха да се подхилкват макар че моментите за усмивка бяха много малко...

:::the truth is out there:.:

Редактирано от chilko на 12.10.06 00:21.

Тема Re: черната далиянови [re: chilko]  
Автор RlFl (непознат)
Публикувано12.10.06 10:02

На мен не ми хареса. Силно претенциозен и ужасно муден. В края има пораздвижване но същото не носи положителни емоции. Актьорската игра-много слабо представяне на Скарлет Йохансон, Хилари Суонк определено е най адекватната, Джош Хартнет - приличен, имайки в предвид инфантилното му излъчване. Данте ферети-да, както винаги много добър като дизайнер на продукции.
Като оператарско майсторство - освен боксовите сцени останалото е съвсем апатично откъм визия. Не ,че съм очаквал специални ефекти но .можеше да бъде маалко по избаран....както и да е.
Оценка - среден 3

Автор Gnomeo (тъжен)
Публикувано12.10.06 13:45

и на мен не ми хареса. всъщност всички, с които говорих на премиерата, споделят мнението ми - стилна визия и слаб сценарий.

иначе самата премиера беше истинско събитие - старовремските коли и тоалети (взети предполагам от реквизита на филма), оркестъра, декорацията, едновременната прожекция във всички зали. НюИмидж са се справили блестящо

--
Не бяха самолетите, нито Красавицата. Реалността уби Звяра.

Тема Re: черната далиянови [re: Gnomeo]  
Автор chilko (x-filez)
Публикувано12.10.06 13:50

по скоро М3, те го организираха

:::the truth is out there:.:

Автор Gnomeo (тъжен)
Публикувано12.10.06 16:15

тенкс за корекцията

--
Не бяха самолетите, нито Красавицата. Реалността уби Звяра.

Автор чepитa (непознаваема)
Публикувано13.10.06 18:39

подобна беше и

.

Тема Re: черната далия [re: chilko]  
Автор Hexina (devilish)
Публикувано14.10.06 21:57

И аз не съм супер очарована. Определено не се отегчих по време на 2-та часа, което за киното в днешно време си е истинско постижение, но сценарият, и особено разкриването на убийството, беше съшит с бели конци. Скарлет игра много зле, даже под очакванията ми на голям неин анти-фен. Джош и Арън бяха ОК, а Хилари Суонк... Абе не мога да не я възприемам като мъжкарана и това е! Странно ми беше да играе някаква красавица.
Като цяло, нищо особено.

Curiosity killed the cat...

Тема Черната далия - стилен и добърнови [re: chilko]  
Автор xanadu (витиеват)
Публикувано21.10.06 20:25

След "ласкавите" отзиви за филма тук и в

, да споделя и аз няколко впечатления:

Филмът е много стилен като визия. Музиката също беше адекватна и ме впечатли с ненатрапчивостта си! Интригата е доста заплетена, особено докато човек се ориентира кой кой е в сюжета. Но е интересна, дори увлекателна на моменти. Не съм чел оригинала, тъй че не мога да преценя какво от него е загубено и какво - пренесено на екрана. Но така изложена, историята си беше съвсем правдоподобна. На мен лично ми напомни мъничко за филмите с Марлоу, имаше немалка доза ирония и черен хумор.

За играта: общо взето Джош изнесе действието на плещите си и го стори превъзходно. Скарлет само цупеше устни и току поглеждаше с големите си красиви очи, но в повечето сцени и тя се справяше. Най-голямо и приятно впечатление ми направи превъплъщението на Суонк, след като на разни места беше несправедливо набедена за "мъжкарана", "мъжкото момиче" и "боксьорката", в този филм за мен показа, че може да бъде също толкова желана и атрактивна за мъжете, колкото и русокосото й алтерего. (Аз лично си падам по брюнетки, та може би затова...;)

Филмът съвсем не ми беше скучен, даже напротив, имаше динамика и психологизъм дори в статичните моменти. Вярно, "екшън" сцени нямаше чак кой знае колко, но не се й налагаше, освен това бяха изпипани в детайли. Само финалът леко ме разочарова, но вероятно и книгата завършва така. Както и да е, лентата за мен е типично европейска като внушения и като визия. Мисля, че това е един от добрите опити на ДеПалма да пресъздаде на екрана човешките страсти и пороци.

Автор Юr (нажежен)
Публикувано28.10.06 20:28

Като че ли от малко "клъц-клъц" е имал нужда сценария, а и малко повече мрак никак не би бил излишен.

Per aspera ad astra!

Тема Re: Черната далия - стилен и добърнови [re: xanadu]  
Автор Murtagh (Личност невежа)
Публикувано29.10.06 00:50

Абе в тоя филм има нещо готино ама някак си не ме накефи много. Играта е добра, макар тук да я плюят яко; черният хумор определено кефи; наистина прилича на филмите с Марлоу, но в мойта книжка това не е суперлатив (детективски филми - сума време незнаеш кво става и защо става и накрая те просветляват в голямата идея на главния герой който е измътил яйцето на престъплението и се кефи на гения си като ти разказва всичко на веднъж, че да се почувстваш тъп, че не си се сетил сам

); Хилари Суанк е мъжкарана и не е красива и незнам как може някой да предпочете нея пред Скарлет, особено като става въпрос само за чукане (визирам филмът)!!! Но от друга страна, май си пада по жени в тоя филм така, чеееее.... може и да е добър избор.

Мдааам... Оценки няма да поставям ама мислих че ще е по-добър, честно....

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.