Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:40 15.11.25 
Култура и изкуство
   >> Кино
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Кажете ми нещо за "Обещанието"?нови  
Автор KpиcМодератор (Арбитър)
Публикувано15.05.06 13:57

Прилича ли на "Герой" и на "Летящи кинжали"? (Питам за тях, защото "Тигър и дракон" не ми хареса)

Тема Re: Кажете ми нещо за "Обещанието"?нови [re: Kpиc]  
АвторMist (Нерегистриран)
Публикувано15.05.06 16:18

не.
като цяло е доста наивен (повече от другите изброени, ако някой реши да отваря реч за тях), макар и нормално като за уж-приказка. на места с евтини ефекти, но като цяло е ммм...симпатичен.

пък и е с николас це в ролята на лошия злопаметен принц. а и сесилия чюн > джан зъи, нищо че не може да играе :)

абе гледай..и без туй следващата вълна читави китайски филми е чак наесен, евентуално.

Тема Незнам...нови [re: Kpиc]  
Автор Jedi Council (Star Wars '74)
Публикувано15.05.06 18:43

Защото не съм гледал кинжалите и героя. Но определено е светлинни години напред от тигъра и дракона!

В смисъл, че мъдростта, символиката и поезията тук са показани майсторски. Но не благодарение на ефектите и екзотичната атмосфера, ами защото всичко... абсолютно всичко работи за едната идея - главната идея на филма... или мъдрост, поука... както щеш го наречи. А музиката е изненадващо хубава. Проследи я от началото до края.

Абе... иди и виж, и не слушай чужди мнения.

The world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams It's heaven and hell

Автор Hexina (devilish)
Публикувано15.05.06 20:15

За мен това беше най-красивото нещо, което съм виждала от години. Изпипано до всеки най-малък детайл, невероятни картини, пейзажи и всичко, което очите виждат. Никак не го обичам този израз, но "Обещанието" за мен беше истински празник за окото.
Относно историята, да, може да се счита за наивна, но все пак, това е приказка. Земята е обитавана от хора и богове, развива се в древни времена - нормално е сюжетът да не е праволинеен и логичен от гледна точка на 21 век.
Аз му давам 6+, за мен филмът е прекрасен. Харесвам и трите изброени от теб филма, но този е просто няколко класи нагоре, без никакво съмнение (или може би "класи" не е точната дума, а е по-скоро много добър upgrade на този вид китайски филми). А и огромният бюджет си е казал думата - това е най-скъпият китайски филм правен някога и си личи, че добре са си използвали парите.

Curiosity killed the cat...

Тема Re: Кажете ми нещо за "Обещанието"?нови [re: Hexina]  
Автор Philip Marlowe (частен детектив)
Публикувано15.05.06 21:47

да бе, ебати клишето- "празник за окото"

трябваше да пробваш с "пиршество"!!! и да добавиш- "за сетивата"

а да видим дали е над Кинжалите и Герой ... ти па много дигна летвата на очакванията, ще те държа отговорна...

Автор MichaelLeRoi (ShadowMan)
Публикувано16.05.06 07:22

Аз очаквах повече от филма заради Hiroyuki Sanada (нинджата-командо).
Цветен е като кинжалите които ако някой не знае са снимани в Украйна (помня, че много хора се възхищаваха на природата).

Автор Movie lover (минаващ)
Публикувано16.05.06 12:04

Крис, няма нищо общо и като цяло за мен беше върло разочарование

Аз не видях никой с харизмата на Джет Ли, или с благородното присътвие на Чоу Юн Фат, или /не на последно място / с убостта на Такеши Канеширо в Кинжалите...Е няма как да им състрадавам при това положение просто...Т.нар. главен герой с убийствена прическа и по-скудоумно изражение от това на биковете...Единственото хипер приятно изключение е Лошия - момчето е за чудо и приказ, ама едно птиче филм не прави

Като за красиво, красиво е, но не като Кинжалите, Герой или Тигър и Дракон, ами анимационно - като детска книжка с картинки /ако имаш 'онова' издание на японските приказки от нашата младост - ей такова е/. Хубаво, но не стига за да ми напълни душата.

Тема Re: Кажете ми нещо за "Обещанието"?нови [re: Philip Marlowe]  
Автор Hexina (devilish)
Публикувано16.05.06 21:46

Е какво сега, извиних се предварително за клишето. И вече съм казвала, че нямам много дар слово, че да му търся цветни заместители.

Що се отнася за вдигнатата летва, и ти вдигаш летвата на истинските жени с тези снимки на Адриана, коя от коя по-хубави, ама не се оплакваме, нали?

Movie lover, започаш да ми напомняш за едно друго девойче във форума с това наблягане на кой герой колко красив бил. Хайде сега, на нищо не мязаше момчето и перуката му беше доста сплъстена (някои биха я оприличили и на модерната раста), но това изобщо не пречи филмът да си е много хубав.

Интересно ще го хареса ли още някой или аз ще съм единствената... (филмът де, не главния/второстепенния герой)

Curiosity killed the cat...

Тема Re: Кажете ми нещо за "Обещанието"?нови [re: Hexina]  
Автор Jedi Council (Star Wars '74)
Публикувано16.05.06 22:30

"Интересно ще го хареса ли още някой или аз ще съм единствената..."

Чшшш... я не ме подминавай като малка гара!

Като изключа епизода с 'на баба ми хвърчилото', филмът ми допадна много. Имат доста да поработят с актьорската игра, но като цяло са на прав път. Усеща се сериозното отношение. И другото, което много ми харесва е, че побоищата тук бяха на заден план.

Искам и много още работи да изкоментирам, ама заради спойлърите спирам.

The world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams It's heaven and hell

Тема Re: Кажете ми нещо за "Обещанието"? [re: Kpиc]  
Автор Belequen (ред.)
Публикувано18.05.06 23:35

Не ми хареса, много 3D ми дойде. И прекалено цветен. Няма мяра в тая картинка. Истински красивите сцени бяха тамън като за пълненето на един брилянтен трейлър, с който ме излъгаха. Изобщо, по Холмарк ми изглеждат по-добре направени нещата.
И като снимане, и като актьорска игра много проблеми... абе режисьорски издънен ми се струва тоя филм.

П.П> А на мен главният герой ми е несимпатичен още от Муса насам.

Nothing to Add

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.