Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:15 15.11.25 
Култура и изкуство
   >> Кино
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема за фестанови  
Автор mim. (огнено)
Публикувано09.03.06 15:53

хареса ми практиката от есента да се дават бързи коментари веднага след гледането, за да се ориентират другите за следващите прожекции, дали да им обърнат внимание или да ги пропуснат

чакам вече първите впечатления

и изобщо да отворим тема за събитието

Sheep go to Heaven! Gods go to Hell!

Тема Re: за фестанови [re: mim.]  
Автор ss_ (докторче)
Публикувано10.03.06 10:38

Абе има ли я програмата онлайн? Няма я на

Тема Re: за фестанови [re: ss_]  
Автор mim. (огнено)
Публикувано10.03.06 13:37

в Програмата я има за текущата седмица

Sheep go to Heaven! Gods go to Hell!

Тема Re: за фестанови [re: ss_]  
Автор vogelfrei (a lonely story)
Публикувано10.03.06 14:42

Ich lerne sehen.

Тема Re: за феста [re: mim.]  
Автор Belequen (ред.)
Публикувано11.03.06 13:35

Хайде като има време ще си признавам и за другите

Nothing to Add

Тема Re: за фестанови [re: mim.]  
Автор Гpaxчe (Gnomo ludens)
Публикувано11.03.06 16:07

вчера към 8 отидохме в Люмиер да гледаме Животът на Браян, на касата имаше бележка "Билетите свършиха" ... /прожекцията бе от 8:30/

хех ... чудо! не бях виждалатакава гледка от тоооолкова години. Даже някак мило да ти стане ...

Тема Животът на Брайъннови [re: Гpaxчe]  
Автор nousha (неспокоен дух)
Публикувано11.03.06 18:49

И поради големия интерес ще го дават утре (12. 03) от 20.15 в зала 1 на НДК. За съжаление "9 рота" няма да се прожектира в рамките на феста.

On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux.

Тема "Не ме търси" - Don't Come Knockingнови [re: mim.]  
Автор xanadu (витиеват)
Публикувано11.03.06 20:53

Голям фен съм на Вендерс, като изключим "Буена Виста"-та. Е, не съм гледал всичките му филми, ама като видях актьорския състав и интригата в "Не ме търси" и веднага хукнах на кино.

Не се разочаровах. За филма - стилен и интригуващ. Имаше нещо от "Париж, щата Тексас", нещо от Тарковски, малко "Тъмно минало" и "Прекършени цветя" (макар последният хронологично да следва филма на Вендерс), и много Сам Шепърд (неустоим мачо на прага на критичната възраст) и Джесика Ланг (естествена, симпатична, ароматна като зряла праскова).

Препоръчва се. Оценка: 5+

@mim. Най-добре смени заглавието на темата като "София Филм Фест '06", "СФФ '06" или нещо подобно, за да става ясно за какво говорим!

Редактирано от xanadu на 11.03.06 20:53.

Тема Re: "Не ме търси" - Don't Come Knockingнови [re: xanadu]  
Автор Mapтeнckия зaek (агент на ФБР)
Публикувано11.03.06 21:40

Dont Come Knockin' ме порази с безидейността си почти толкова, колкото ме разочарова с повърхността си A History Of Violence на Кроненбърг.
И не видях нищо общо с Париж, Тексас. Тоест, формално погледнато, да, има общо, но нищо не е останало от онзи начин на изразяване, от онези пейзажи.

Нещо от Тарковски ли???
И с Broken Flowers ми се струва, че си се объркал, гледай пак.<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от Mapтeнckия зaek на 11.03.06 21:41.</EM></FONT></P>

Редактирано от Mapтeнckия зaek на 11.03.06 21:42.

Тема Re: "Не ме търси" - Don't Come Knockingнови [re: Mapтeнckия зaek]  
Автор xanadu (витиеват)
Публикувано11.03.06 22:17

Изразявам лично мнение, както, предполагам, правиш и ти.

Все пак, любопитно ми е - защо един филм трябва да блести с идейност и това ли е най-важно в киното!? Не мисля, че "Тъмно минало" беше повърхностен. Ако смяташ така, обоснови мнението си!

Да, в "Не ме търси" за себе си открих нещо от кинематографичните похвати на Тарковски, и то е склонността на Вендерс без да бърза да проследява с един кадър или с едно завъртане на камерата цял епизод или цяло събитие от действието. Вероятно има и други неща, но не съм мислил още. А от "Прекършени цветя" пък беше сходната тема и, да кажем, непукизмът на главния герой.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.