|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Опит да си намериш работа
|
|
Автор |
Глeдaщият (винаги вижда) |
Публикувано | 07.03.06 10:54 |
|
Във вестник с обяви Позвънете е публикувана такавал която съобщава за подбор на касиери и билетопродавачи за нов киноцентър. За кой става въпрос не се споменава не са любезни и да кажат когато набереш дадения телефон а любезно казват- за да не бъдем обвинени в дискриминация не сме споменали че е само за представители от женски пол. Е щом от сега започват с таракатлъците то си представям какво ще е като отворят врати. Интересно защо ли мъж не може да продава билети?Нима има срамна работа?
| |
|
Ами да, ето аз предпочитам мъже да продават билети, а не някакви изрусени чапли  
...Give me the strength to be what I was, and forgive me for what I am...
| |
|
С много обяви е така.
I didn't join the Dark Side. The Dark Side joined me.
| |
|
това е следствие от всичките псевдомерки за уж-равноправие и недопускане на дискиминация - ако не искам мъже, независимо дали ми е забранено да го напиша, ще си избера жена на интервюто. ако не искам цигани, ще си избера не-циганин. ако искам човек до 30 години, ясно е че няма да предпочета 49 годишният кандидат. единствената разлика с тия закони ее, че ще губя времеето на циганите, 50 годишните хора и мъжете, които са ми се обадили или са дошли на интервю.
______
| |
|
И в последствие се оказва, че търсят продавачка на вестници и билетчета за градски транспорт в павилиончето до входа на киноцентъра:)
| |
|
Хубаво, че поне все още сме далече от щатските порядки, където трябва да имаш поне по един негър, латиноамериканец и гей, за да си нямаш проблеми и никва работа дори да не вършат не можеш да ги изхърлиш...
| |
|
А ако имаме субект с баща негър, майка латиноамериканка, и е гей, само той стига ли вместо трима поотделно? 
I didn't join the Dark Side. The Dark Side joined me.
| |
|
Е, такъв не би желал да имаш, защото ще може да те изхвъри от собствения ти кабинет, а ти и с пръст не можеш да го пипнеш, защото ще те съдят по всички фронтове за всякакви видове дискриминация :/
| |
Тема
|
Re: Опит да си намериш работа
[re: Gallandro]
|
|
Автор | Aphro (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.03.06 18:15 |
|
...az znam za sluchai za pravitelstvena rabota v Canada, kadeto za edno rabotno mjasto imashe dve kandidatki s predimstvo
ednata beshe cherna, a drugata native american...goljamo politicanstvo beshe, dokato nai-nakraja vzeha native american...okaza she na tezi vaobshte ne im trjabvat vrazki vaji li sashtoto za US
| |
Тема
|
Re: Опит да си намериш работа
[re: Aphro]
|
|
Автор |
Mediaworld (новак) |
Публикувано | 08.03.06 01:07 |
|
Нов киноцентър? Аз знам само за мултиплекса в бизнесцентъра до Хемус, ама той май още се строи, както и за този в еврейския мол, ама и той едва ли скоро ще тръгне... Странно.
Що се отнася до историята в Щатите - тия са зверски побъркани! Ама е много тъпо да те дискриминират така. А точно за продажба на билети в кино едва ли е нужна жена, щото аз ако съм дошъл с трима приятели и купя 4 билета няма да взема повече, щото мацката зад гишето ще ползва женски чар. Това не е бакалия!
Този разговор е ревал за запис просто!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|