Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:09 30.11.25 
Култура и изкуство
   >> Кино
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Two brothersнови  
Автор KpиcМодератор (Арбитър)
Публикувано14.11.04 16:58

Според моето нескромно и вероятно предубедено мнение това беше най-хубавия филм от киноманията.
Дебре де... може би най-въздействащия... (за мене!)
От Е.Т. насам (а тогава бях на някаква особено впечатлителна крехка възраст) не бях плакала толкова много на филм. И това, забележете, почна двайсет минути след началото и продължи до половин час след финала на филма.

Прекрасно заснета история, в която животните бяха направо за Оскар за главна мъжка роля. По-точно за 2 Оскара. Отдавна не бях гледала толкова неподправени изражения на объркване, гняв, страх, мъка, безпомощна ярост, невиност. Хората малко куцаха откъм изпълнение, но пък кой ли ти гледаше хората, освен за да ги наругае...

Не мога да препоръчам филма с чиста съвест, защото обожавам големите и малките котки, което може би е повлияло на мнението ми.
Но образите на двамата герои бяха прекрасно развити, така че да им съчувстваш не защото са някакви животни в беда, а защото са ... конкретни личности в беда – такива, които харесваш и искаш с цялото си сърце да се измъкнат от премеждието живи и здрави.
Музиката, напражението, невероятните кадри, драматизма, страданието... Моментът, в който ... споменът... топката...огънят... отдалечаващата се кола...

(тук биха следвали спойлери, които няма да дам, защото има още една прожекция)

Уф, всичко, което написах, ми се струва суховато и недостатъчно силно...

Затова с пет думи:
Заслужава си да се види.

Редактирано от Kpиc на 14.11.04 17:33.

Тема Re: Two brothersнови [re: Kpиc]  
Автор Mediaworld (член)
Публикувано15.11.04 02:52

О да, наистина прекрасен филм!
Малко се поиздразних на странно прожектираните бледи субтитри, но нейсе.
В общи линии си казала най - важното, само ще добавя, че в rottentomatoes.com му дават 78%, което си е доста добре. Човекът, с който го гледах, го сравни с Цар Лъв (което на мен ми се стори смешно) като въздействие и каза, че е по-готин, мен лично не ме накара да се просълзя, малко ми беше предсказуем, но наистина си заслужава да се гледа.
Определено бих го гледал втори път, не само защото и аз обичам котки...

Тема Re: Two brothers [re: Kpиc]  
Автор Sorceress (hidden dragon)
Публикувано22.11.04 12:23

аз за съжаление го изпуснах на киномания, но си имам прекрасни приятели, един от които ми го изтегли от дата-та. за около час и половина много искрено мразех хората; бях безкрайно доволна, че филмът беше напълно предсказуем и финалът беше точно такъв, а не някакъв друг; убедих се че тигрите са най- красивите животни и безкрайно завидях на раул . Прекрасен филм

Pleased to meet you hope you guess my name
But what's puzzling you is the nature of my game

Тема Re: Two brothersнови [re: Sorceress]  
Автор lady oscar (lubopitka)
Публикувано22.11.04 14:29

Мррррррр! Много и рядко красив филм! Тигрите не случайно са едни от най-величествените животни и напълно заслужено ги наричат "властелините на джунглата" . Страхотен откриващ кадър с две тихо пристъпващи лапи в средата на камбоджанската джунгла. Права е Крис, че героите са с много изразителни лица и играят прекрасно...толкова хубаво, че чуствително сърце като моето не издържа и пороних сълзи на някои моменти...

а добрата новина за всички пропуснали е, че филма се прожектира всеки ден от 22 до 25.11. в Дома на киното от 17.00, извънредно и офф-киномания.

"The more I love you, the more blind I become to you. Ah, Oscar...Oscar!"

Тема Re: Two brothersнови [re: lady oscar]  
Автор Sparhawk (Knight)
Публикувано22.11.04 19:13

Да, ще се гледа филмчето... някой от вас гледал ли е "Мечката" на същия режисьор?

- сайт за фентъзи и фантастика

Тема OFF (Две уточнения)нови [re: Sorceress]  
Автор Raul Endymion (котенце)
Публикувано22.11.04 19:58

Първо - казвам се РОЛ
Второ - РИС, не тигър.

Tu Ridi

- Различните Видеотеки!

Тема Re: Two brothersнови [re: Kpиc]  
Автор AЛФ (гладен)
Публикувано22.11.04 20:08

За съжаление м-у мен и "Киномания" отново застанаха 110-те километра разстояние и двата часа време необходими да за да се изминат (в едната посока).
Но този фирм няма ли да има ширак показ? Мисля, че Съни би трябвало да го разпространи.

Тема Re: Two brothersнови [re: Sorceress]  
Автор Sorceress (hidden dragon)
Публикувано23.11.04 11:16

рис, тигър, все е голяма котка, която да обичаш и да мачкаш, и да мачкаш...

Pleased to meet you hope you guess my name
But what's puzzling you is the nature of my game

Тема Re: Ц-ц-ц-ц-ц. . .нови [re: Kpиc]  
Автор Capyмaн (werewolf)
Публикувано26.11.04 09:09

Е подобно нещо вече ми идва в повечко!

Аз, освен че съм тотален противник на долнопробните фестивали като "Киномания", не обичам и подобни изцепки, ама карай. . . То щом има филми като "Полярният експрес", защо ли се учудвам за ъ-ъ. . . "Тwo brothers". . .

Тема Re: Ц-ц-ц-ц-ц. . . [re: Capyмaн]  
Автор Raul Endymion (котенце)
Публикувано26.11.04 11:17

В отговор на:

долнопробните фестивали като "Киномания"

Това не го мислиш сериозно, нали?
Кое за теб е НЕдолнопробен фестивал?

Tu Ridi
- Различните Видеотеки!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.