Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:49 14.07.25 
Култура и изкуство
   >> Кино
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Сещате ли се за филм, който...нови  
Автор lvO™ (Easy)
Публикувано19.08.04 19:20

...ви е карал да изтръпвате от страх, да е вдигал адреналина ви до тавана, но в него да няма нито планини от трупове, нито реки от кръв...

Аз се сещам за "Проклятието Блеър" - страхотно влияние на психиката оказва!

Easy Come... Easy Go...

Тема Re: Сещате ли се за филм, който...нови [re: lvO™]  
Автор vogelfrei (Демиург)
Публикувано19.08.04 22:08

"Сало" на Пазолини, ако се счита.

Vive Chiappe! Vive Chiappe! Vive Chiappe!Vive Chiappe!

Тема Re: Сещате ли се за филм, който... [re: lvO™]  
Автор Viper X (just a snake...)
Публикувано20.08.04 11:45

Happy Tree Friends !!!

C.R.E.A.M.

Тема Сещаме.нови [re: lvO™]  
Автор KpиcМодератор (Арбитър)
Публикувано20.08.04 13:43

Вярвай ми вчера ми хрумна да питам същото. Минах покрай банята и от канала се чу страхотен шум - все едно минаваше вихър. Който е чел "То", може да се досети защо си изкарах акъла.

Обикновено се страхувам когато:
- има нещо много страшно :)
- ме стреснат с някой добре познат клиширан но абсолютно безотказен приьом като например изскачане на нещо след минута на пълна тишина, рязко мръдване на привидно умрял труп и т.н.
- (най-любимия вид страх) се вживея в образа и сякаш съм там и лично се плаша.

Това със стряскането е най-добре представено в японския Прослушване, но например в Смъртоносен хоризонт имаше един момент, в който аз затворих очи и казах на сестра ми, че повече няма да гледам, защото ми писна да ме стряскат.

Последният вариант (лично изпитан ужас) помня от Проклятието Блеър и Следите.
В по-малка степен Шесто чувство, Сиянието, Призракът и мракът, Челюсти...И велосирапторите в Джурасик парк се уплашиха...)

Вампири, върколаци, извънземни - с тях нямам проблеми. Някои (първите) даже често са доста секси.

Всъщност аз мразя не толкова чудовища, а по-скоро нередовни хора като в "Заразно зло" и "Зората на мъртвите". Като почнат да куцукат с празен поглед и изкривени рамене и много се подтискам. Или да пълзят и да се гърчат неориентирано, но устремявайки се към теб. Или да издават особени звуци.
Абе представяте си, какво да ви обяснявам.
Ако някой създаде личен кошмар за мене, зомбита ще да са.
И браво на Шаямалан, че ми изкара акъла с някакъв зеленикав човекообразен извънземен, дето даже не го показа ;)))

Но фразата на Мел Гибсън "Не съм готов!" в мазето, когато врагът тропаше по врартата просто ме удари в ...съзнанието, да речем. Толкова добре усетих как и аз не съм готова в този момент да умра в скапаното си мазе, убита от извънземни, които окосяват кръгове в нивата ми.

Тема Re: Сещаме.нови [re: Kpиc]  
Авторлюбoпитko (Нерегистриран)
Публикувано20.08.04 14:20

Като дете и на мен ми харесваше да се стряскам. Екзорсистът ми беше любим. Сега не се сещам какво толкова ми е харесвало и ми е трудно да схвана къде е забавното и какъв е смисъла от подобен тип изживяване. И като цяло филмите на ужаса ми бягат, не ги разбирам. Дори ужасът да не е темата на филма, използването му като похват ме отблъсква.
Имаше един, май се казваше Антихриста (може и да бъркам) за дявола прероден в дете, чиято майка се бореше със зъби и нокти да го спаси от религиозни организации и да докаже, че детето си е наред. В крайна сметка се оказа, че не е била права и детето и в действителност е сатаната и т.н. Нищичко не разбрах. Кому е нужен/интересен подобен филм?
Не искам да споря за вкусове. Просто не резбирам. Ако някой може да ми обясни ще съм благодарен.

Тема Кендименнови [re: любoпитko]  
Авторroшo (Нерегистриран)
Публикувано20.08.04 17:34

ето това е върха на плашещите филми,
който не го е гледал преди 10 години не знае какво е изпуснал,
днес може да изглежда малко муден, но това е класиката

Автор boralex (why not)
Публикувано20.08.04 17:59

Един от любимите ми жанрове - ужаси.
Моят топ ужас е "The Ring". Карше ме да си затварям очите ...
Доста ми хареса една сцена от "The Others" - когато изведнаж на големият екран се появи лицето на сляпата баба - как изкрещях , не е истина
Друг готин ужас (е който става де) е Wrong Turn.
А за "Проклятието Блеър" нищо не мога да кажа, понеже просто в нито един момент не ми подейства, наистина - супер скучен!
Иначе Екзорсистът ми е също един от любимите ужаси.

"My mama always said life was like a box of chocolates."
Forrest Gump

Автор lvO™ (Easy)
Публикувано20.08.04 18:22

Хей!!!

Говорим за филми, в които няма трупове и кръв!!!

Кендимен??? - не е в тази категория!
И доста от изброените не са!

Въпросът е филма да влияе силно на психиката, но без да показва съществените моменти - като убийства, парчета от тела или изцапани с кръв стени... Т.е. да има някаква ужасяваща загадъчност, която да ви изправя на нокти!!!

Easy Come... Easy Go...

Тема Re: Сещате ли се за филм, който...нови [re: vogelfrei]  
Автор janitor_of_lunacy (conformist)
Публикувано20.08.04 18:51

Там в края имаше кръв и трупове, макар да не беше в реки и планини.

"Weary inside, now our hearts lost forever"

Тема Re: Сещате ли се за филм, който...нови [re: janitor_of_lunacy]  
Автор vogelfrei (Демиург)
Публикувано20.08.04 19:05

Мда, затова уточних "...ако се счита". Но все пак реалното въздействие на този филм е в психологическия аспект, останалото е форма за него.

Vive Chiappe! Vive Chiappe! Vive Chiappe!Vive Chiappe!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.