|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Сещате ли се за филм, който...
|
|
Автор |
lvO™ (Easy) |
Публикувано | 19.08.04 19:20 |
|
...ви е карал да изтръпвате от страх, да е вдигал адреналина ви до тавана, но в него да няма нито планини от трупове, нито реки от кръв...
Аз се сещам за "Проклятието Блеър" - страхотно влияние на психиката оказва!
Easy Come... Easy Go...
| |
Тема
|
Re: Сещате ли се за филм, който...
[re: lvO™]
|
|
Автор |
vogelfrei (Демиург) |
Публикувано | 19.08.04 22:08 |
|
"Сало" на Пазолини, ако се счита.
Vive Chiappe! Vive Chiappe! Vive Chiappe!Vive Chiappe!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Viper X (just a snake...) |
Публикувано | 20.08.04 11:45 |
|
Happy Tree Friends !!!
C.R.E.A.M.
| |
Тема
|
Сещаме.
|
|
Автор |
Kpиc (Арбитър) |
Публикувано | 20.08.04 13:43 |
|
Вярвай ми вчера ми хрумна да питам същото. Минах покрай банята и от канала се чу страхотен шум - все едно минаваше вихър. Който е чел "То", може да се досети защо си изкарах акъла.
Обикновено се страхувам когато:
- има нещо много страшно :)
- ме стреснат с някой добре познат клиширан но абсолютно безотказен приьом като например изскачане на нещо след минута на пълна тишина, рязко мръдване на привидно умрял труп и т.н.
- (най-любимия вид страх) се вживея в образа и сякаш съм там и лично се плаша.
Това със стряскането е най-добре представено в японския Прослушване, но например в Смъртоносен хоризонт имаше един момент, в който аз затворих очи и казах на сестра ми, че повече няма да гледам, защото ми писна да ме стряскат.
Последният вариант (лично изпитан ужас) помня от Проклятието Блеър и Следите.
В по-малка степен Шесто чувство, Сиянието, Призракът и мракът, Челюсти...И велосирапторите в Джурасик парк се уплашиха...)
Вампири, върколаци, извънземни - с тях нямам проблеми. Някои (първите) даже често са доста секси.
Всъщност аз мразя не толкова чудовища, а по-скоро нередовни хора като в "Заразно зло" и "Зората на мъртвите". Като почнат да куцукат с празен поглед и изкривени рамене и много се подтискам. Или да пълзят и да се гърчат неориентирано, но устремявайки се към теб. Или да издават особени звуци.
Абе представяте си, какво да ви обяснявам.
Ако някой създаде личен кошмар за мене, зомбита ще да са.
И браво на Шаямалан, че ми изкара акъла с някакъв зеленикав човекообразен извънземен, дето даже не го показа ;)))
Но фразата на Мел Гибсън "Не съм готов!" в мазето, когато врагът тропаше по врартата просто ме удари в ...съзнанието, да речем. Толкова добре усетих как и аз не съм готова в този момент да умра в скапаното си мазе, убита от извънземни, които окосяват кръгове в нивата ми.
| |
Тема
|
Re: Сещаме.
[re: Kpиc]
|
|
Автор | любoпитko (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.08.04 14:20 |
|
Като дете и на мен ми харесваше да се стряскам. Екзорсистът ми беше любим. Сега не се сещам какво толкова ми е харесвало и ми е трудно да схвана къде е забавното и какъв е смисъла от подобен тип изживяване. И като цяло филмите на ужаса ми бягат, не ги разбирам. Дори ужасът да не е темата на филма, използването му като похват ме отблъсква.
Имаше един, май се казваше Антихриста (може и да бъркам) за дявола прероден в дете, чиято майка се бореше със зъби и нокти да го спаси от религиозни организации и да докаже, че детето си е наред. В крайна сметка се оказа, че не е била права и детето и в действителност е сатаната и т.н. Нищичко не разбрах. Кому е нужен/интересен подобен филм?
Не искам да споря за вкусове. Просто не резбирам. Ако някой може да ми обясни ще съм благодарен.
| |
Тема
|
Кендимен
[re: любoпитko]
|
|
Автор | roшo (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.08.04 17:34 |
|
ето това е върха на плашещите филми,
който не го е гледал преди 10 години не знае какво е изпуснал,
днес може да изглежда малко муден, но това е класиката
| |
Тема
|
|
|
Автор |
boralex (why not) |
Публикувано | 20.08.04 17:59 |
|
Един от любимите ми жанрове - ужаси.
Моят топ ужас е "The Ring". Карше ме да си затварям очите ...
Доста ми хареса една сцена от "The Others" - когато изведнаж на големият екран се появи лицето на сляпата баба - как изкрещях , не е истина
Друг готин ужас (е който става де) е Wrong Turn.
А за "Проклятието Блеър" нищо не мога да кажа, понеже просто в нито един момент не ми подейства, наистина - супер скучен!
Иначе Екзорсистът ми е също един от любимите ужаси.
"My mama always said life was like a box of chocolates."
Forrest Gump
| |
Тема
|
|
|
Автор |
lvO™ (Easy) |
Публикувано | 20.08.04 18:22 |
|
Хей!!!
Говорим за филми, в които няма трупове и кръв!!!
Кендимен??? - не е в тази категория!
И доста от изброените не са!
Въпросът е филма да влияе силно на психиката, но без да показва съществените моменти - като убийства, парчета от тела или изцапани с кръв стени... Т.е. да има някаква ужасяваща загадъчност, която да ви изправя на нокти!!!
Easy Come... Easy Go...
| |
|
Там в края имаше кръв и трупове, макар да не беше в реки и планини .
"Weary inside, now our hearts lost forever"
| |
|
Мда, затова уточних "...ако се счита". Но все пак реалното въздействие на този филм е в психологическия аспект, останалото е форма за него.
Vive Chiappe! Vive Chiappe! Vive Chiappe!Vive Chiappe!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|