|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Искам да кажа, нека да кажа ... да напиша даже
|
|
Автор |
Philip Marlowe (частен детектив) |
Публикувано | 11.08.04 15:50 |
|
Дами и господа, след като изтеглих, изгледах и панически тутакси изтрих Ван Хелзинг от твърдия диск, стигнах до ужасяващия извод, че: Холивуд тъне в блатото на безидейността. Ама направо така са нацапали, че вече са затънали до шия и миризливата, кално- мокра субстанция вече напира да влезе в устата, а комарите на бездарието жилят калпавите сценаристки кратуни, които така или иначе едва ли ще потънат. Кратуната както знаем е вечно плаваща и непотопяема. За нея торпеда няма открити, няма открити!
и така, виждайки как Холивуд събира литературни герои в микс, като замразена царевица, моркови и грах, реших и аз да дам своята лепта. Значи, какво видяхме в "Лигата на лигавите"- Алън Коутърмейн /без вещицата Гагул/, Томас Сойер /без Хъхалбери Фин и Беки Тачър/, Мина /дето я минал Дракула/, индийския Капитан Немо, Джекил и Хайд и други, знайни и незнайни персонажи паднали в неравна битка със сценарните кратуни на Холивуд. Това обаче не беше достатъчно- за това във "Ван Хелзинг" извикахме Ван Хелзинг, /без Мина, която да лекува/, д-р Франкещайн в услуга на граф Дракула /боужееее/, творението на д-р Франкещайн, мистър Джекил и мистър Хайд /за втори път- безсилие усещам да се измисли нещо ново, а?/, Върколаци /но не по Стивън Кинг/ и работилница във Ватикана в която се майсторят чудесии, които Джеймс Бонда на 18-век да използва срещу дяволските изчадия. /апропо в работилницата бяха забелязани представители на различни религии- имаше будистки монаси, някакви мюсюлмански духовници, ордени, мордени. Не забелязах обаче представители на нито един от нашите два синода, което е възмутително. Даже не видях православен свещенник- което очевадно идва да намекне, че в нашата църква няма технически средства за борба със световните караконджули/.
Защо си играх да пиша всичко това? НИ знам? Може би исках да покажа, как един сценарист в Холивуд взима пет приключенски романа и сяда да мисли фантасмагория. Ето тук аз ще предложа нови идеи. Примерно- световните мега зладеи Саурон и Дарт Вейдър, плюс техните най- верни слуги Анибал Лектър и Кашчей Безсмъртни мислят как да вземат пръстена от Фродо и кошничката на ЧЕРВЕНАТА Шапчица- двата най- велики и мощни артефакти във Вселената. В така оформилите се противопоставящи лагери несъмнено ще се заоформи романтична двойка между Фродо и Червената шапчица, а на тяхната любов ще помагат Влюбеният Шекспир, Филип Марлоу, Гандалф, Баба Илийца, Хензел и Гретел, Дон Кихот /Санчо Панса ще е предателя- меркантилен си е бил винаги/, Мариус и Козет плюс Жан Валжан.
Даже вече си мисля, че от толкова много персонажи няма как да не се заформи една трилогия ... Даже мисля основните постановки ...
A сега песента на Металика "Аnd nothing else matters","Ти повече не си ми майка"- DJ
| |
|
Искам да си признаеш пробвал ли си някога да пишеш сценарийр книга или не? Харесва ми сарказмът ти, затова си мисля, че трябва да опиташ, но разбира се, нямам предвид да се потиш над история като Ван Хелзинг... 
| |
Тема
|
Re: Искам да кажа, нека да кажа ... да напиша даже
[re: evrika]
|
|
Автор | Чyвaл c пecъk (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.08.04 17:36 |
|
Познавайки човека, сарказмът му си представям просто колко е плитичък....
"При всичките му ефекти на няколко пъти се хванах че се прозявам още на първия абзац и по-нататък когато трябваше да е най-интересно. Баси скуката. Невероятно тъпо изказване"
(спидермен, ще си платя правата върху думите ти, просто толкова удачни ми се сториха в случая, че не се сдържах да не поплагиатствам)
Та по гореспоменатите причини не успях да дочета мнението на филипчо, но всички забелязваме колко нагъл егоистичен акт е публикуването на нова тема по въпроса, по който има вече съществуваща, съвсем пресна, актуална и обсъждана такава. Господинът явно не може да се примири да бъде един от тълпата, публикувайки "оригиналното" си мнение под формата на отговор от 15 ред ...като му е невъзможно по друг начин, е решил да изпъкне по най-елементарния - на ново редче на заглавната страничка а?
А на заслепената заблудена Еврика и на всички девойчици в мърльо фенклуба ще кажа: може би не сте толкова тъпи, колкото се мислите, или колкото ви кара да изглеждате вашето идолопоклонничество към подобен индивид.

| |
|
Вече се появиха самоубийствените "Пришълецът срещу Хищникът" и "Фреди срещу Джейсън".
Нали за цирка чакате? Ами тогава гледайте!
| |
Тема
|
[re: Чyвaл c пecъk]
|
|
Автор | rpaвитoн (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.08.04 18:48 |
|
кикирик. Ако за Марлоу имаш некакви познания, то за еврика мноо бъркаш, вервай ми;) явну ,че за нея не си си направил труда да поразучиш по-задълбочено, преди да изкажеш великото си мнение
| |
|
Да и сега чакаме "Барбароните отвръщат на удара" и "Матрикс - По жицата"!
| |
|
Трябваше ли да хабиш толкова трафик, за да разбереш, що за филми са!
Или чакаш някой да напише нещо, та да пооткраднеш!
Къде ти е набитото око на познавач, а?
Ако нямаш, не е трудна работа, ще го понабием.
Stranglers in the night... two lonely people... na-na-na-nana-a-a...
| |
Тема
|
[re: evrika]
|
|
Автор |
EVlL (Shadow) |
Публикувано | 11.08.04 20:37 |
|
Той си пише човека, ама други работи! Остави го да се упражнява!
Тук поне има кой да го чете... има публика... овации...
Не му развалях хатъра с неудобни въпроси, нека сме хора!
Stranglers in the night... two lonely people... na-na-na-nana-a-a...
| |
|
Неее, сега чакаме "Ван Хелзинг срещу Снежанка" (еротичен трилър) и "Матрицата срещу Жицата" (съспенс за предимството на дигитала пред аналога и със специалното участие на Айшето в ролята на Жицената кралица).
| |
|
На "Фреди..." много майтапи имаше, смех...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|