|
|
|
Тема
|
Сериалът 24
|
|
| Автор | Smith (Нерегистриран) |
| Публикувано | 13.09.03 18:36 |
|
|
Искам да се обърна към вас с въпрос за сериалът 24 и не само за него, нищо, че става въпрос за телевизия в случая.
Сериалът има интересна форма - развитие на действието в реално време, наситен е със събития - във всяка серия се случват много неща, но си остава ограничен в рамките на едно денонощие. Освен това има честа смяна на гледните точки и камерата често е в ръка, което прави кадъра нестабилен и оставя впечетление, че някой наблюдава героя.
Говорим си за формата, а не за сюжета. Не мислите ли че е интересна?
Та значи, един сериал се прави за масовата публика и като такъв трябва да отразява нейните интереси и проблемите, които я вълнуват. Иначе няма да се гледа. Ако погледнем сериалите, стартирали преди 20 години, ще видим, че там има разни богати хубавици, дето по цял ден платат интиги срещу други богати хубавици, като основната цел е спечелване имуществото и сърцето на някой богат хубавец. Справка "Дързост и красота" и "Далас ". Това е генералната линия обща взето.
Сега на мода излизат паранормалните явления, проваления личен живот на юпитата и героизма на специалните агенти. Като че ли са забелязвата и белези на феминизация. От тази гледна точка, латиноамериканските сериали си остават на старото ниво - може би защото в тези части на света глобализацията и ИТ мениджмънта не се вихрят тъй мощно засега. По този въпрос не е нужно да сте следили сериалите, за да кажета какво мислите - анонсите стигат, пък и мен ме интересува общата тенденция.
А вие какво мислите?
| |
|
Тема
|
Re: Сериалът 24
[re: Smith]
|
|
| Автор |
B-52 (самолет) |
| Публикувано | 13.09.03 19:49 |
|
|
Супер е филмчето - следя го доста редовно и наистина е по-различен от всички, които съм гледал сигурно заради идеята. Перз цялото време се чуства някакво напрежение и това поддържа вниманието. Но може би пък заради тази наситеност да омръзне бързо.. на мен още не мие омръзнал 
... с перката отпред
| |
|
|
|
Аз сериали упорито избягвам, но тук ми беше интересна концепцията за събития в реално време и го следя. Има напрежение и държи филмчето.
Надали обаче ще почна да гледам и други сериали, дори и другия сезон на 24.
Tu Ridi
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
pravist (seriozna) |
| Публикувано | 14.09.03 12:35 |
|
|
е разкошен.
тенденцията си я описал доста точно. лошото е, че при нас сериалите идват доста по-късно от момента, в който се снимат.
какво пък - в разочарованите от живота си юпита лошо няма - ние поне можем да го усетим това и да не го допуснем.
колкото до динамиката - точно това ми харесва в 24 - по някакъв начин ти се дава да разбереш, че времето тече.
did i ask too much
more than a lot
you gave me nothing
now it's all i got
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
SEAL (снайперист) |
| Публикувано | 14.09.03 14:58 |
|
|
хъмм нещо не ми стана много ясно с тоя сериал
първия сезон го даваха преди време
после почна втория, някъде началото на лятото
и чета си аз в episode guide-а на официалния сайт и там последния епизод го даваха когато джак изабягва с мадамата от управлението(кейт май беше) и отива на среща с онзи от "коралова змия"
обаче сериала си продължи и след този епизод, а според прочетоното трябваше да свърши
та въпросът ми е сезон 3 ли гледаме или аз нещо съм се объркал и броя на епизодите в сезон 2 е доста повече
сега пак отворих сайта, има реклама за сезон 3, така че явно бтв още не го излъчва
:: No one lives forever ::
| |
|
|
|
Ти май неправилно смесваш daytime и primetime сериалите. В дневните сапунени опери нищо не се е променило и хубавиците с нестихващо ожесточение продължават да кроят интриги срещу други хубавици (As The World Turns, The Bold And The Beautiful, The Young And The Restless и десетина други, на които им забравих имената). И едва ли нещо ще се промени скоро. Аудиторията им е такава.
Отноно праймтайма - при такова разнообразие от сериали, според мен е невъзможно да се забележи тенденция, съответно промяна на такава. Не знам как е било преди 20 години, но начело в класациите за зрителски интерес в последните години неотменно стоят комедийните сериали.
А, да, ако има нещо ново напоследък, това е неочаквано високия рейтинг на reality tv, но мисля, че няма да е задълго.
| |
|
Тема
|
[re: SEAL]
|
|
| Автор |
tramell (ПерКо!) |
| Публикувано | 16.09.03 19:12 |
|
|
в първия сезон действието се развиваше от полунощ до полунощ, а във втория от сутринта на единия ден до сутринта на втория мисля че от 8 часа
така че има още 4-5 серии от втория сезон
"Martina... Martina is my hero!"
| |
|
Тема
|
Re: За тенденциите
[re: Beeblebrox]
|
|
| Автор | Smith (Нерегистриран) |
| Публикувано | 20.09.03 18:55 |
|
|
Нямах предвид рейтингите и зрителския интерес.
За латинските сапунки вече казах, но комедийните сериали сякаш също се изместват от чисто семейната серда на развити - като Алф, Напълноп Непознати и т.н. и вървят към комедията на работното място. Т. е. те си имат комедийни моменти, но и други линии - любовни, итригантски...
Гледах една серия от прословутата Али Макбийл - стори ми се нелепо...
| |
|
|
|
|