Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:59 04.11.25 
Култура и изкуство
   >> Кино
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема terorizumнови  
Автор Hingis (новак)
Публикувано11.09.03 13:36

В духа на прекрасния ден навън всячески по телевизия, радио, мрежата се опитват да ми напомнят каква "важна" дата за света е днес - 11 СЕПТЕМВРИ!
Боже хайде дружно да си хванем ръцете и замълчим в памет на жертвите в братска Америка - това се опитват да ни накарат да направим не само политици, звезди в каквато и да е сфера, но и всички Американски филми на тема тероризъм. Няма значение дали са били преди 11 или след 11 септември, тази "свещена дата" в американската история! Аз като част от Източния блок се чувствам обидена на тия глупаци там, които във всички филми на тази тематика ни изкарват по - черни и от смъртта.
По - тъпи филми от тези на тема тероризъм не съм гледала, а сега искат и да кланям пред жертвите им ?!?!?!
Признайте някои гледал ли е по - отегчаващи филми от тези за тероризма срещу американите?

Тема Човекът не е островнови [re: Hingis]  
Автор Oлмaши (зрител)
Публикувано11.09.03 15:14

в себе си затворен " ит.н.
Аз лично страдам за тяхната загуба , така и трябва според мен , какво лошо има да бъдем човечни ? Лошото е , че те не страдат за нашите, но аз не отговарям за ничие друго поведение освен моето, не искам да съдя никого.
А повечето терористични филми бяха доста глупави, но пък се оказаха пророчески

Тема Re: Човекът не е островнови [re: Oлмaши]  
Автор CuO (CuZero)
Публикувано11.09.03 16:30

но никой от тях не беше толкова оригинален :)

след 20-30 години може и да излезе някой пo-реален исторически филм за 11-ти септември, дотогава Рамбо и 007 ще ни пазят ....

Тема Рамбонови [re: CuO]  
Автор Oлмaши (зрител)
Публикувано11.09.03 18:48

се оказа някаква сатира - в трета част Рамбо скрепи вечна дружба точно с едни муджахидини....

Тема Re: terorizum [re: Hingis]  
Автор Raul Endymion (див поп)
Публикувано12.09.03 01:44

От утре някъде по кината трябва да е пуснат филма 09 `11 `01 - единадесет кратки филмчета на режисьори от различни държави. Всеки от тях разказва някаква история от различни краища на света в този ден. Много интересни работи могат да се видят така погледнати отстрани без обичайните американски глупости.
Филмът е продуциран от французи, но се твърди, че на режисьорите е била осавена пълната свобода върху това което искат да покажат и мисля чи това е дало своя положителен резултат.

Tu Ridi

Тема Re: Рамбонови [re: Oлмaши]  
Автор CuO (CuZero)
Публикувано12.09.03 10:05

... тогава те са били от "добрите" терористи

Нямам никакъв спомен от този филм само: ратататата .... татат .... малко руснаци, още толкова араби и ... нож, лък и стрели, които гърмят като бомби ... е и Сталоунчо на киче

Тема Re: terorizumнови [re: Hingis]  
Автор SEAL (снайперист)
Публикувано12.09.03 11:52

това беше най-тъпото мнение в клуба от седмици насам

понеже явно не правиш разлика само ще ти подскажа, че ако "тъпите" филми на тема тероризъм за повече или по-малко художествена измислица, то жертвите на 11.09 са си съвсем истински, цивилни от повече от 50 страни, които кротко са очаквали поредния си работен ден.

никой не очаква от теб да се кланяш пред жертвите им, хората просто искат да покажат тяхната история на света. Сега, че това може да има и пропагандни мотиви, възможно е, но не променя факта, че случилото се там е една голяма трагедия.

Аз като част от Източния блок се чувствам обидена на тия глупаци там, които във всички филми на тази тематика ни изкарват по - черни и от смъртта.

аз лично съм част от България, ти ако имаш някакви носталгични залитания, по-добре потърси професионална помощ, за да успееш най-сетне да си извадиш главата от задника, където явно е престояла последните 10-15 години

:: No one lives forever ::

Тема Re: Рамбо 3нови [re: Oлмaши]  
Автор SEAL (снайперист)
Публикувано12.09.03 11:59

всъшност и в действителност е било точно така
сащ са оказвали голяма техническа, финансова и донякъде логистична подкрепа на муджахидините. Прословутите стингър-и са причинили по онова време големи щети на руските ввс, но пък сега се използват срещу коалиционните сили в афганистан. Твърди се, че самият б. ладен е бил финансово подкрепян от цру за извършване на атаки срещу съветски бази на територията на афганистан

а бе принципа на бумеранга се е проявявал не веднъж в човешката история

Тема Re: terorizumнови [re: SEAL]  
Автор Hingis (новак)
Публикувано12.09.03 16:37

Mnogo mi e tyjno estestveno za jertvite v tozi atentat, vyobshte ne govorq za tqh.
Само че не мога да приема , 4е навсякъде по света целогодишно има стотици жертви на атентати, а трагедията , която се разигра преди 2 год. бе обявена за най - голямата в човешката история едва ли не. И това което ме вбесява още повече е , че американците откриха невероятен начин да комерсиализират това което се случи не само в реализирането на филми, но в продажба на парчета от търговския център, едва ли не почнаха да организират екскурзии до мястото на трагедията.
За това не мога и не искам да страдам с целокупния американски народ на 11 септември, защо точно тази дата е обявена за световен траур. Аз искам някои да страда за всички други хора по света загубили живота си по толкова нелеп начин. Не съм против американците, а против американската пропаганда.

Тема Re: terorizumнови [re: Hingis]  
Автор SEAL (снайперист)
Публикувано12.09.03 16:50

разбира се, че по света има много жертви на тероризъм под една или друга форма и разбира се, че те и техните близки заслужават някаква форма на почит

наистина трагедията от 11.09 беше ако не най-голямата, то една от големите в съвременната история

а колкото до филмите, аз преди 11.09 съм гледал много повече продукции използващи сюжета "терористи нападат вашингтон(или подобен) и нашия пич с ловджиийски нож, остроумие и находчивост пребива/убива/осакатява не по-малко от 100 араби/руснаци/китайци". Ма тва е кино, кво да го правиш. Филми всякакви.

в интерес на истината не се сещам за филм, правен след това, който използва тази позната схема

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.