Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:29 15.11.24 
Култура и изкуство
   >> Кино
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Отврат, братя и сестри!!! Пълен оттврат!!!нови  
Автор .SENNA. (необуздан)
Публикувано06.05.02 09:57

Та чак на гнус бие. Накачулиха се значи едни празници и след дълго празнуване, рекох да си почина /щото в понеделник на работа/. Та заседнах да гледам филми в неделя. Гледах пак "Зеленият път" по турската /субтриран естествено, което ще рече че героите плямпаха на английски/, гледах "Ченгето в мен" по HBO, гледах "Факултета" на Робърт Родригес /да живей- Родригес, не филмът му/. Та общо взето си почивах с гледане на филми. Чудех се дали да гледам повторно и "Епизод 1- Невидимата заплаха", чудих се и реших да го гледам... за което горко съжалявах по- късно. Втория прочит, така да се каже, ме накара да се гърча от ужас, гнус, отврат, истеричен смях /не заради Джар Джар Едикойси, естествено/, недоумение преминаващо в потрес... абе всякакви нюанси на пълна изненада /хем съм го гледал веднъж/. Лично за мен, най-дразнещият персонаж не беше Джар Джар Ненам си кой, а онова ситно дребно нещастно същество, което играеше бъдещия Дарт Вейдър /моля ви се/. А бе Лукчо? Ти сериозно ли вярваш, че от това... ъъъ... дребно запетайчесто същество, може да се пръкне най-големия служител на злото, дясната ръка на Императора, олицетворението на тъмната сила? Ма не, ти сериозно ли го вярваш. Къде апропо, беше загатнато, че това е бъдещия Вейдър. Нещо в характера на момчето да подсказва? Нещо в играта му? Нещо да говори... поне мъничко, че той е бъдещия злодей намер едно? Няма братче. Само Съвета на джедаите прозряха нещо, но нали те са джедаи, а пък ние не. Да го духаме, щом не сме джеда и нямаме в кръвта ендофрино-ала- бала. Не може и ние кат` един Йода да възкликнем "Има сила в него лоша. Той опасен май е!". Щото Йода няма нещастието да гледа малкия гурльо цели два часа, да видим тогава какво щеше да каже. Може би: "Дете туй не може да играе. Дядо Лукас, мой баща духовен, инфантилизира съвсем се".
Та въпросният пейзан играе по нервите и то яко! Броих му феноменалните реплики от сорта на "упсс" /3 броя/, "юпииииии" /любимото му- 5 броя/ и още няколко нечленоразделни звуци от калибъра на- "ооооооууууйеееее" /радост/ и "аааааааиииии" /уплаха/. Или "Оу, тука става страшничко". Ами жестокия диалог между него и Принцеса Амидала? Не, просто невероятен /по памет/:
Вейдър: "Направих ти подарък /от еди какъв си материал/, за да си спомняш за мене.
Принцесата: "Благодаря, много красив, но няма нужда от него за си спомням за тебе. Аз те обичам!?!"
Вейдър: "И аз те обичам!?! Но...."
Принцесата: "Тъжно ти е за майка ти" и т.н. подобни бози и диалози от които всеки начинаещ сценарист би се изчервил и би скочил от "Голдън гейт", примерно. Всички знаем че на по късен етап ще цъфне любов помежду тези двамата, ама толкова елементарно да се подхожда към следващия епизод, чак не бива.
Казах някъде моето мнение за "феноменалната формула на Татун". И възгледа, че Лукас е видял къде е кьоравото и филмите му вече са прелюдия към РС и конзолни игри. Няма лошо. Печелбата от тях вече носи повече доход от кинобилетчетата. И направих прогноза, че ни очаква нова 3D стратегия от Лукас арт въз основа на двете минути от новия трейлър. Е мога да ви кажа, че опасенията ми се сбъднаха. Игрите почнаха да валят преди филма да тръгне по кината.
Няма да говоря за виртуалните същества, лайк подводните същества от Набу /колко мъка има по стария добър глинест Джаба/, няма да говоря и за липсата на всякаква логика в целия филм /не научна естествено/. Оставям си козове за евентуален спор с легионите андроиди, които ще ме атакуват с ентусиазма на Дарт Мол.

ТЪМНА НОЩ, ДУХА ВЯТЪР
ЦИГАНИН ОТИВА НА ТЕАТЪР

Тема Re: Отврат, братя и сестри!!! Пълен оттврат!!!нови [re: .SENNA.]  
Автор Kyle Katarn (запознат)
Публикувано06.05.02 10:40

Абе, какво да ти кажа Сена, има много истина в твоите думи
Ама не може ли да си затворим малко очите, дет се вика да простим, пък току виж нещата се оправили (Е2,3). Някаси аз вече съм му простил, кво да правиш - манията си е патология
Ох, не е хубаво да се започва седмицата с такива размисли

Автор Kontra (потен сельо)
Публикувано06.05.02 12:35

Във връзка с жестокия диалог вместо да ревеш кви некадърници са сценаристите по-добре си го изкарай на преводача. Хлапето каза " бла бла бла направих ти еди кво си , да ма помниш кво съм готино хлапе и to bring you good fortune " и след тва - " I care about you too " , а гадовете го преведоха " И аз те обичам ".

Тема Re: Отврат, братя и сестри!!! Пълен оттврат!!!нови [re: Kontra]  
Публикувано06.05.02 13:06

Не споря... сигурно си прав, особенно ако си го гледал от 5 до десет пъти. Субтрираните филми /на първо, второ гледане/ ги възприемам чрез надписите, а при положение че играе култов и любим актьор, тогава ги зяпам в устите и слушам с ушите. Нито го гледам за 15 път филма, нито актьорите и репликите, които изричаха си заслужаваха такива действия от моя страна. Бих се радвал ако това изтървано " I care about you too ", може да промени мнението ми за филма. За съжаление от това той не става по- малко нелеп!

Айде със здраве!

ТЪМНА НОЩ, ДУХА ВЯТЪР
ЦИГАНИН ОТИВА НА ТЕАТЪР

Автор Kontra (потен сельо)
Публикувано06.05.02 15:22

Вчера го гледах за втори път. Първият път също не ми хареса , тоест филма е приличен , но при положение че трябва да е велик - " приличен " просто не върши работа. Едно време ме мъчеха с некъв супер измислен предмет " Технология на превода " , та затова такива грубиянщини така ми се набиват в ушите , а не щото е култов филм и ги гледам в устите. Вчера също ми направи впечатление от " Факултета " - когато една мацка попита пропадналия тип как така пропаднал тип като него знае такива работи и той каза - " I am a contradiction ". Много готино го преведоха - " Аз съм ходещо противоречие ".

Тема Хммммм....нови [re: .SENNA.]  
Автор Hellen ()
Публикувано06.05.02 15:49

...Сена отново се опитва да се прави на мъж... С което ми напомня една стара карикатура - двама тинейджъри със сака и вратовръзки, но по къси панталонки, разговарят: "Когато започнем да капризничим ни напомнят, че сме прекалено възрастни да се правим на деца. Когато се държим сериозно, ни казват, че сме прекалено малки..."

И така...

<<... се и реших да го гледам... за което горко съжалявах по- късно. Втория прочит, така да се каже, ме накара да се гърча от ужас, гнус, отврат, истеричен смях>>

Мазохизмът, знаем, е психическо заболяване. Здравомислещият би допуснал, че след като филмът предизвиква такива драматични реакции на отвращение, човек може просто да натисне друго копче на видеото. Но - не! Човекът в случая седи, гърчи се, но *гледа*!... Предполагам, че се касае за тайна някаква любов към Джар-Джар Бинкс, която Сена не желае да признае дори пред себе си.

<<Лично за мен, най-дразнещият персонаж не беше Джар Джар Ненам си кой, а онова ситно дребно нещастно същество, което играеше бъдещия Дарт Вейдър /моля ви се/. А бе Лукчо? Ти сериозно ли вярваш, че от това... ъъъ... дребно запетайчесто същество, може да се пръкне най-големия служител на злото, дясната ръка на Императора, олицетворението на тъмната сила?>>

Някой подозирал ли е, че анемичното еврейско интелектуалче със замечтан поглед, страст да рисува сгради и несподелена любов към съседското момиче ще се превърне в Адолф Хитлер?

Някой вярвал ли е, че от сакатото попско дете, което ходи да помага на майка си да мие подовете на заможните грузнски къщя се израсте Йосиф Сталин?

<<Къде апропо, беше загатнато, че това е бъдещия Вейдър. Нещо в характера на момчето да подсказва? Нещо в играта му? Нещо да говори... поне мъничко, че той е бъдещия злодей намер едно? Няма братче.>>

...И не е необдохимо. Злото израства от невинността, както знаем. Първосигналното желание да видим как малкото моченце къса крилцата на пеперудките, за да си направим извода, че като израсте, от него ще излезе злодей, е ... меко казано, инфантилно.

Да не говорим, че съгласно биографичните данни именно гневът на малкия Йосиф към хората, на които майка му робува да чисти от сутрин до вечер го повеждат по пътя, който съсипва един континент хора и едно столетие съдби.

<< Само Съвета на джедаите прозряха нещо, но нали те са джедаи, а пък ние не.>>

Някои може да не сте... <промърморвам високомерно аз>

<<Ами жестокия диалог между него и Принцеса Амидала? Не, просто невероятен /по памет/:
Вейдър: "Направих ти подарък /от еди какъв си материал/, за да си спомняш за мене.
Принцесата: "Благодаря, много красив, но няма нужда от него за си спомням за тебе. Аз те обичам!?!"
Вейдър: "И аз те обичам!?! Но...." >>

Учете езици, се отговаря в подобни случаи. И не се доверявайте сляпо на субтитрите. Всъщност оригиналният диалог, без да бъде шедьовър на писаното слово, няма почти нищо с цитирания от тебе текст.

<<И направих прогноза, че ни очаква нова 3D стратегия от Лукас арт въз основа на двете минути от новия трейлър. Е мога да ви кажа, че опасенията ми се сбъднаха. Игрите почнаха да валят преди филма да тръгне по кината. >>

Всъщност вече се появи дори *книгата* "Епизод II" - и незабавно стана бестселър. Но в това не виждам нищо лошо - просто Легендата Продължава!...

<<... няма да говоря и за липсата на всякаква логика в целия филм... >>

Логика? Говорим за живота на една обсадена планета и животите на няколко същества сред милиардите форми на живот из Галактиката - каква тук логика ти трябва?!?

Hellen
==
"For a clever man, you're not very bright." -- Olag Gan, Blake's 7

Тема Re: Хммммм....нови [re: Hellen]  
Публикувано06.05.02 17:13

Дали съм мъж? Бре, а сега? По здравен картон, паспорт и обръщението на околните към мене, съдя че съм именно от този пол. За всеки случай довечера ще искам от майка си телефона на акушерката, която ме извела, тъй да се каже, на белия свят. Може тя да крие тайна, която ни майка ми, ни приятелката ми, ни разни други същества от женски пол с които съм общувал до сега, не знаят.
Или говорите мъж в смисъл, че не съм дорасъл за таквози признание и още съм сополив пубер със съответните проблеми? Или пък, че на години би трябвало да съм мъж, но по говорна и писменна реч съм второ отделение? Помогнете, щото ми идват поне още пет варианта.

И така...

Вие сериозно ли си мислите, че съм до такава степен мазохист, че ще си взема видеокасета с въпросното творение? Е чак такъв мазохист, едва ли съм. Филмчето го даваха по Канал 1 , така че не съм натискал копчета на видеото. Ще попитате, защо пък не съм натискал копчета на дистанционното на ТВ то. И с право ще чакате отговор. И което е по важно. Ще ви го дам. Първото гледане на Епизод 1, беше на кино /жестока грешка, направо минавка- за губене на време става въпрос/. Ами да ви кажа, че отдавна не бях се смял от сърце на толкова нелепо скроен филм, няма да е лъжа. Та тогава го приех от чисто весело- комичния му вид. Сега при второ гледане, когато не ми пречеха зобещи- пуканко- лигавещи- пищящи изчадия, обърнах внимание на детайла по- подробно. Бедата беше, че детайли липсваха. Просто парцали съшити с некадърен бод. С всеки епизод, Епизод 1 добиваше все по гротескно и ужасяващо излъчване. Исках, молех се нещо, някой да върне магията от първите три филма. Не би. До края на филма, йок. Може да бъдете уверена, че трети път този филм не бих го гледал и срещу оборота от филма, и прихода от електронните игри посветени нему.

Апропо, вие да не би да сте им чели приказки на Адолфчо и малкия Йосифчо... нещо бавачка да не сте им била? А, биографични книги сте им чела. Ясно. Тези биографи да не би да са ги усетили, че още от малки ще станат такива световни гамени. Какво е било в детството им, ни те, ни съвременниците им са надежден източник. Под лупа се изследва тяхният възход, управление и падение.Най малкото защото винаги така се получава, де да знаят съседите им, че ще се пръкнат такива известни личности след време. Относно детството... то е по скоро интерпретация на психоаналитици, а не достоверни биографични справки от типа водене на дневник: "Дневник на Хитлер"- "12.11.1907 година. ДнесЯков, учителя ми по рисуване, каза че съм некадърник. А Сара /съседското момиче/ ми се присмя, че съм хилав като ветропоказателя на камбанарията. Бакалинът Моше не ми даде бонбони на версия. Тия евреи били много гадни. Като стана голям и си пусна мустаци, да не забравя да създам концлагери и да се постарая да ги избия. Поне 6 милиона." Какво е правил малкия Хитлерчо, само той може да ти каже... има слухове, че се крие в джунглите на Амазонка, или че има ферма в аржентинските пампаси. Или май притежава медни и сребърни рудници в Чили. Иди го питай. Може пък наистина да е късал крилцата на пеперудите.

Относно джедаите. Аз периода в който бягах с набита пръчка на компотена капачка и си мислех, че е бластера на Блейк съм го изживял. Един съвет Хелън. Следващия път когато ти се пие вода, стани от леглото и вземи чашата. Верно че е страхотен номер и Люк го правеше ефектно /със помоща на силата да мести предмети/, но подозирам, че ще си останеш жадна. А така. Добро момиче. Да, дистанционното може да замести силата, стига си се мъчила с една програма.

Относно ученето на езици съм с двете ръце за. В момента съм го докарал до английски и руски, но мързела и липсата на време пречат да подпукам испанския /примерно/. Относно субтитрите и диалога съм го обяснил на Контра. Няма да се повтарям.

Легендата продължава!!! Хихихихи... Е на това му викам аз да си гений в маркетинга и един свестен филм да не можеш да заснемеш. Може и боклук да е, но се продава. Макдоналдс ряпа да ядат.

За логиката няма да говоря. Обещавам. Безмислено е!

ТЪМНА НОЩ, ДУХА ВЯТЪР
ЦИГАНИН ОТИВА НА ТЕАТЪР

Автор Mecha ()
Публикувано06.05.02 17:26

Точно преди малко попаднах на едно много интересна статия по въпроса. Ако проявяваш интерес виж тук:

Тема Re: Отврат, братя и сестри!!! Пълен оттврат!!!нови [re: Mecha]  
Публикувано06.05.02 23:50

А бе, аз че го видях, видях го, ама дано го види и Хелън...макар че едва ли ще има някаква полза. С фанатизирани хора трудно се спори.

ТЪМНА НОЩ, ДУХА ВЯТЪР
ЦИГАНИН ОТИВА НА ТЕАТЪР

Автор SEAL (снайперист)
Публикувано07.05.02 11:02

а бе не съм съгласен, че "Лукчо" не може да стане "най-големият злодей". Все пак е само па 7-8 годинки за момента.

но виж, че имаше много глупости-имаше. Да вземем състезанието с шейните. А бе как става това, едно лапенце да се носи с над 300км/ч, дори на мен ми изглеждаха и над 500 на места, все едно че тичка сутрин за училище. Тея сценаристи да бяха направили малка консултация с тимове от Ф1, НАСКАР, или някой военни пилоти да им обяснят за ускорението и как младият Вейдър ще стане на пихтия още на първия завой...

ама карай, нали е starwars...

:: No one lives forever ::

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.