|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
|
Тема
|
Актьорът Леонардо ди Каприо
|
|
| Автор |
NlKlTA (малката русалка) |
| Публикувано | 08.06.01 14:46 |
|
|
Вече би трябвало да сте разбрали, че съм му голяма фенка, в смисъл фенка на актьорът ЛдК.
Не искам да ви убеждавам колко добър е той, а заедно да поразсъждаваме върху ролите му и да решим Е, или не е, това за което го смятам, а именно едно момче с огромен талант, което Холивуд се опита да схруска, но не успя.
Всъщност не знам до колко ще ви бъде интересна тази тема, а и аз нямах намерение да я отварям, но бях подтикната от поредното, банално изказване за качествата на ЛдК в клуб Фантастика:"Ей някой да не смени вселената докато съм се разсейвал. Леонардо ди Каприо имал талант, още малко ще кажете, че има и летящи розови слонове(което е май по-вероятно)".
Първо ще попитам всички анти-фенове, кое ги прави анти? Силно подозирам, че това беше истерията около него преди няколко години и "Титаник". Аз също бях повлияна от това и тогава отношението ми към него беше като това към Бритни Спиърс в момента (макар че като се замисли човек и на нея нищо и няма - пее си, прави хубаво шоу, прави мелодични хитчета, но точно тийнейджърската истерия около нея някак си вреди).
Започнах да се вглеждам в актьорът ЛдК след "Плажът". Продължавам да мисля, че изпълнението му там е гениално. Много пъти съм връщала и връщала лентата на касетата, наблюдавайки го под лупа и наистина очите му не лъжат. Изключително естествен, без и следа от фалш или забравяне за какво е там и какво трябва да прави. След това вече започнах да си взимам негови филми именно с цел да наблюдавам актьорската му игра (което е важно за мене и от друг аспект).
Друго гениално изпълнение в "Пълно затъмнение"(има го по видеотеките). Това е филм снман 95г. и в него има още от онази магия, която я имаше в "Защо тъгува Гилбърт Грейп" и която се губи някак си в по-късните му филми, където като че ли талантът му е по-ошлайван и я няма детската непринуденост. (Въпреки че трудно може да се каже, че е дете).
Най-слаб негов филм за мене е "Човекът с желязната маска", но това го обяснявам с факта, че е първия му филм след "Титаник", а събитията около този филм му повлияха в отрицателна насока.
Това, което харесвам в ЛдК е именно фактът, че не е станал още затвърден и всепризнато добър актьор, защото това ще го развали. Харесва ми неговата свежест, това че във всеки филм е различен и че прави филмите си с любов към тях, което се вижда на екрана, така все е едно в момента живее единствено за този филм.
Аз виждам това.
Вие какво виждате?
N.
| |
|
Тема
|
Re: Актьорът Леонардо ди Каприо
[re: NlKlTA]
|
|
| Автор | lamata (Нерегистриран) |
| Публикувано | 08.06.01 15:09 |
|
|
purvo, spored men,du kaprio si e vsepriznat i mnogo talantliv aktjor.ne sum mu fen, no da se tvurdi, che ne e bse-poznat i priznat, ne sum suglasna.
vtoro,kakvo mu e loshoto da si vsepriznat i zashto puk tova trjabva i da go "razvali". igrae li de niro v bozi, igrae. da ne bi tova da mu prechi da bude vsepriznat aktjor ili ot tova da zabravjame vuzdejstvieto ot roljata mu v taxi driver.hich daje.tuj che du kaprio si super aktjor, vsepriznat i jelan.
az sushto mislja, che v jeljaznata maska,bednichkija beshe dosta zle, no pri toja stzenarij...ne e vinoven toj, po-skoro izbora mu mi se vidja stranen.
| |
|
Тема
|
Желязната маска
|
|
| Автор |
Anariel (от Ваниярите) |
| Публикувано | 08.06.01 15:11 |
|
|
Първо - поздрави! Най-накрая някой да постне такава тема - наистина, мисля си, че въпросът заслужава обсъждане.
Май корените са доста дълбоки всъщност - ДиКаприо е само една от жертвите, конкретен пример един вид. Иначе наистина съществува един такъв обратен ефект на славата, поне що се отнася до тази част от публиката, която решава да заема позата на разбиращ, естетически и интелектуално извисен над масите елит. Стига се до там, че желаещите да са независими от мнението на тълпата, стават роби на същото това мнение, но го ползват като компас с обратна посока, един вид.
Което е тъпо. Много.
А за Желязната Маска - не съм съгласна. Вярно, че това си е лично мое мнение, но според мен за да изиграеш близнаци, така че в нито един момент еднаквостта на външния образ да не попречи да се отличи психологическият такъв се иска огромно умение. Честно ще ми се и аз да можех така да се променям - дребни изменения на жестовете, малко по-различни движения, нов поглед (ей на това много му се възхищавам! Как успява да предаде толкова само с един поглед?!) и вече е нов човек! НЕВЕРОЯТНО...
"Пак ще настане ден!..."
| |
|
Тема
|
[re: lamata]
|
|
| Автор |
| Публикувано | 08.06.01 15:23 |
|
|
Окей, щом казваш, че е всепризнат. Моето впечатление е друго.
Робърт де Ниро играе в бози именно защото е всепризнат и не му пука явно. И да, на мене ми се разваля мнението за него като го видя във филм като "Запознай се с нашите" (нали така беше?) И не смятам, че като направиш няколко страхотни роли и след това трябва да се хвърляш в каквото ти падне, напротив смятам, че след такива роли трябва още повече да си пазиш имиджа (което не е май праткика в Холивуд).
N.
| |
|
Тема
|
Re: Желязната маска
[re: Anariel]
|
|
| Автор |
| Публикувано | 08.06.01 15:36 |
|
|
Благодаря за поздравите и радвам се на мнението ти.. Честно казано в момента съм настръхнала като таралеж и очаквам отвсякъде атаки. :)
Разбира се като казвам най-слабо изпълнение имам в предвид сравнявайки го с всичките му останали (а и има разлика между слабо изпълнение на талантлив актьор и слабо изпълнение на бездарен актьор).
N.
| |
|
|
|
ОК, съгласявам се. Между другото и аз очаквах нещо по-остричко да се е постнало до сега. Какво става с хората спят ли?! Пък и във Фантастика е настанало едно мъртвило - ужас!
Но, по темата - най-слаба роля казваш. Гледала ли си Стаята на Марвин? Това май е единственото което не съм гледала докрай и на български и нямам много ясна представа за филма. Защо не кажеш нещо.
"Пак ще настане ден!..."
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
space_ace (новак) |
| Публикувано | 08.06.01 16:33 |
|
|
btw, в софия се продава "плажът" dvd за доста изгодна цена (20 лева)
какво чакаш още?! :)
| |
|
|
|
"Стаята на Марвин","Ромео и Жулиета", "Животът на момчето" ги нареждам сред добрите му роли. В Стаята на Марвин също има специфично излъчване..едно такова леко бунтарско... С една дума пак е различен, много го харесвам това му качество.
Всъщност само "Бърз или мъртъв" ми е малко мътен, защото съм го гледала много отдавна и тогава не съм се интересувала много от ЛдК. Може да си го взема на видео и да го попрегледам.
N.
| |
|
Тема
|
[re: space_ace]
|
|
| Автор |
| Публикувано | 08.06.01 16:37 |
|
|
Ами май чакам някой да ми купи dvd-player... :)
Tи пасуваш ли по темата? Аз всъщност не знам какво ти е отношението...
N.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
J_Council (The Ancient) |
| Публикувано | 08.06.01 16:43 |
|
|
Гепи адашке !
Жалко ,за темата ,защото съм гледал само "...Гилбърт Грейп" и "Титаник" ,и да ти кажа ,ама най-честно ,въобще не ме е подразнил ,нито за секунда. А около него се беше вдигнал шум най-вече заради "Титаник" вярно е ,но пък и не съм сигурен ,че всички са били анти-Каприовисти. Ако нещо се опитваше да го "унищожи" това не бяха нито филмите му ,нито Холивуд ,ами тълпата комплексирани ужким хора на изкуството - псевдо-интелигенция ,и тук-там разни шоу програми ,като например шоуто на Джей Лено ,които са толкова далече от изкуството ,колкото от земята до мъглявината Андромеда ;)
Явно големите в шоу бизнеса му направиха прекалено лоша услуга ,със разните му там фланелки ,снимки ,плакати покрай рекламната кампания. Да не говорим ,че песента "My heart will go on" е прозвучала сигурно един милиард пъти в световния ефир(Много мразя и песента и Селин Дион ,адски ми е фалшива ,не като глас ,а като присъствие). Както се сещаш това е добре дошло за изстисканият от комплекси "ценител" ,а за ония хиени-критиците ,пък е дар небесен. На пръсти се броят тези от тях ,които имат смелостта да се разграничат от единомислието на стадото ,а и не се сещам за такъв!
И още нещо сигурно си забелязала ,как "хората" реагират ,когато някой филм вземе Оскар за "най-добър филм". Винаги има огромна доза и в повечето случаи неосъзната завист. "Титаник" взе такъв и горкичкия ЛдК обра саждите. Несправедливо е ,но няма начин случват се такива работи "изкуството" взима жертви от време на време ,но пък аз съм сигурен ,че един ден ще помъдрее и ще докаже на какво е способен ,всичко е въпрос на време според мен.
А за тези ,които цял живот хулят , плюят и критикуват прилагам следният цитат от диалог м/у Уаят Ърп и Док Холидей в "Тумбстоун" :
У.Ъ. - Какво кара хора като Джони Ринго да правят така ?
Д.Х. - Хората като него ... имат огромна празна дупка в тялото си.Той не може да се насити на кражби и убийства.Нито да причини достатъчно злини ,за да я запълни!!!
У.Ъ. - Какво иска той ?
Д.Х. - Иска да отмъсти...
У.Ъ. - За какво ?
Д.Х. - ...За това ,че се е родил...
J_Council
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
|
|
|