Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:01 20.10.25 
Религия и мистика
   >> Християнство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема За всички, които проявяват интерес (към LDS) IIнови  
Автор ъглишвМодератор (Демодератор)
Публикувано16.08.12 22:28

Старата тема се попрепълни, ето нова. Разбира се - ако има нещо, което да не сме си казали.

Повече лая

Тема Re: За всички, които проявяват интерес (към LDS) IIнови [re: ъглишв]  
Автор drago1 (прям)
Публикувано17.08.12 07:38

Както и преди съм казвал, мястото на подобна тема е в клуб "Религии". Тук се обсъждат неща свързани с Християнството.

Тема Въпрос към Еноснови [re: ъглишв]  
Автор gloriana (новак)
Публикувано17.08.12 08:29

Ще разкажеш ли малко повече за рептилите? Наистина ли под Солт Лейк Сити има древни катакомби с изображения на рептили?

Тема Re: За всички, които проявяват интерес (към LDS) IIнови [re: drago1]  
Автор _maycal (refab)
Публикувано17.08.12 10:29

"Както и преди съм казвал, мястото на подобна тема е в клуб "Религии". Тук се обсъждат неща свързани с Християнството."

Може да се погледне въпросът от по-нетрадиционна методологична гледна точка - като възможност да се получава знание и разбиране на християнската доктрина, чрез показване на част от нещата, които категорично тя не е. В случая, тази част е мормонството. Преди отбелязах, че Енос трябва да има доброто възпитание и интелигентност да се съобразява с факта, че мормонството е псевдохристиянство, и че от тази си позиция е страничен човек в този клуб. Трябва и да е благодарен, че все пак има степен на толерантност* към личността му, въпреки така странните, меко казано, негови убеждения, а също въпреки и неговата отявлената екзалтация в проповед на мормонските "истини", които той съобщава с нездрав и безкритичен патос.

*както всички сектанти и др. подобни - с отклонения от здравата религиозност, и Енос в един момент не издържа и без основателни повод и причина ми се облещи с пряко обидни квалификации, които, обаче, триещиятъглишев премахна.

Тема Не е лъжа...нови [re: drago1]  
Публикувано17.08.12 10:46

Не че не си прав, но в "Религии" всъщност се обсъжда само неизменната тъпота на гнусните християни, така че там нищо свястно не може да се получи.

Пък и лично аз бих чел с интерес и обясненията на някой ходжа - таман да си проличи кое е християнство и кое не е. То вече си пролича, де. Затова отбелязвам: ако не сме си казали вече всичко за LDS.

Повече лая

Тема Я пък рептили :)нови [re: gloriana]  
Публикувано17.08.12 10:47

Това звучи повече а ла Лъвкрафт.

Повече лая

Тема Re: За всички, които проявяват интерес (към LDS) IIнови [re: _maycal]  
Автор Aлиca. (Лиса)
Публикувано17.08.12 14:05

Преди отбелязах, че Енос трябва да има доброто възпитание и интелигентност да се съобразява с факта, че мормонството е псевдохристиянство, и че от тази си позиция е страничен човек в този клуб. Трябва и да е благодарен, че все пак има степен на толерантност* към личността му, въпреки така странните, меко казано, негови убеждения, а също въпреки и неговата отявлената екзалтация в проповед на мормонските "истини", които той съобщава с нездрав и безкритичен патос.

Глупости на търкалета!
Енос има предостатъчно добро възпитание и интелигентност. А дали мормонството е псевдохристиянство от негова гледна точка, не пречи на нито един "баш християнин" да си изповядва башхристиянската вяра. Проява на лош вкус и още по-лошо възпитание би било, ако самонадулите се християни му скачат и го натирват в ъгъла, щото "не е от наште".
В твоя случай специално, подобно отношение е чиста проба психопатология. /Потърси корените на перманентното си недоволство по-далеч от Фройд. Психоанализата не свършва с него

/.Каквото е и всяко критикарско, стигащо до дискриминация, изявление към различните хора с различни от твоите/моите убеждения.

На мен разказите на Енос са ми много интересни - различна църква, различна гледна точка, нищо агресивно, осъдително или обидно спрямо останалите християнски деноминации - с две думи, друга гледна точка за света, която никому не вреди. Все пак, мормоните не са дошли да ни колят и изнасилват, докато спим. /

Тема За всички, които проявяват интерес (към LDS) IIнови [re: Aлиca.]  
Публикувано17.08.12 14:16

Мда, нещо такова.

Повече лая

Тема Няма рептилинови [re: ъглишв]  
Автор gloriana (новак)
Публикувано17.08.12 15:06

Щом вярват в планетата Колоб, защо да не вярват и в рептили

Извинявам се на Енос, бях попаднала на конспиративна теория, която няма общо с мормонството. Този видеоматериал обаче има и е базиран на свещените им текстове. За мен като християнка някои неща са кощунствени, но това не означава, че няма много добри хора, които вярват в тези неща, не смятам, че стойността на даден човек се определя единствено от убежденията му:

Тема Re: Няма рептилинови [re: gloriana]  
Публикувано17.08.12 18:00

Мисля, че само Енос може да каже дали вярват чак в такива неща.

Повече лая

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.