|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
За всички, които проявяват интерес (към LDS) II
|
|
Автор |
ъглишв (Демодератор) |
Публикувано | 16.08.12 22:28 |
|
Старата тема се попрепълни, ето нова. Разбира се - ако има нещо, което да не сме си казали.
Повече лая
| |
Тема
|
Re: За всички, които проявяват интерес (към LDS) II
[re: ъглишв]
|
|
Автор |
drago1 (прям) |
Публикувано | 17.08.12 07:38 |
|
Както и преди съм казвал, мястото на подобна тема е в клуб "Религии". Тук се обсъждат неща свързани с Християнството.
| |
|
Ще разкажеш ли малко повече за рептилите? Наистина ли под Солт Лейк Сити има древни катакомби с изображения на рептили?
| |
Тема
|
[re: drago1]
|
|
Автор |
_maycal (refab) |
Публикувано | 17.08.12 10:29 |
|
"Както и преди съм казвал, мястото на подобна тема е в клуб "Религии". Тук се обсъждат неща свързани с Християнството."
Може да се погледне въпросът от по-нетрадиционна методологична гледна точка - като възможност да се получава знание и разбиране на християнската доктрина, чрез показване на част от нещата, които категорично тя не е. В случая, тази част е мормонството. Преди отбелязах, че Енос трябва да има доброто възпитание и интелигентност да се съобразява с факта, че мормонството е псевдохристиянство, и че от тази си позиция е страничен човек в този клуб. Трябва и да е благодарен, че все пак има степен на толерантност* към личността му, въпреки така странните, меко казано, негови убеждения, а също въпреки и неговата отявлената екзалтация в проповед на мормонските "истини", които той съобщава с нездрав и безкритичен патос.
*както всички сектанти и др. подобни - с отклонения от здравата религиозност, и Енос в един момент не издържа и без основателни повод и причина ми се облещи с пряко обидни квалификации, които, обаче, триещиятъглишев премахна.
| |
Тема
|
Не е лъжа...
[re: drago1]
|
|
Автор |
ъглишв (Демодератор) |
Публикувано | 17.08.12 10:46 |
|
Не че не си прав, но в "Религии" всъщност се обсъжда само неизменната тъпота на гнусните християни, така че там нищо свястно не може да се получи.
Пък и лично аз бих чел с интерес и обясненията на някой ходжа - таман да си проличи кое е християнство и кое не е. То вече си пролича, де. Затова отбелязвам: ако не сме си казали вече всичко за LDS.
Повече лая
| |
|
Това звучи повече а ла Лъвкрафт.
Повече лая
| |
Тема
|
[re: _maycal]
|
|
Автор |
Aлиca. (Лиса) |
Публикувано | 17.08.12 14:05 |
|
Преди отбелязах, че Енос трябва да има доброто възпитание и интелигентност да се съобразява с факта, че мормонството е псевдохристиянство, и че от тази си позиция е страничен човек в този клуб. Трябва и да е благодарен, че все пак има степен на толерантност* към личността му, въпреки така странните, меко казано, негови убеждения, а също въпреки и неговата отявлената екзалтация в проповед на мормонските "истини", които той съобщава с нездрав и безкритичен патос.
Глупости на търкалета!
Енос има предостатъчно добро възпитание и интелигентност. А дали мормонството е псевдохристиянство от негова гледна точка, не пречи на нито един "баш християнин" да си изповядва башхристиянската вяра. Проява на лош вкус и още по-лошо възпитание би било, ако самонадулите се християни му скачат и го натирват в ъгъла, щото "не е от наште".
В твоя случай специално, подобно отношение е чиста проба психопатология. /Потърси корените на перманентното си недоволство по-далеч от Фройд. Психоанализата не свършва с него/.Каквото е и всяко критикарско, стигащо до дискриминация, изявление към различните хора с различни от твоите/моите убеждения.
На мен разказите на Енос са ми много интересни - различна църква, различна гледна точка, нищо агресивно, осъдително или обидно спрямо останалите християнски деноминации - с две думи, друга гледна точка за света, която никому не вреди. Все пак, мормоните не са дошли да ни колят и изнасилват, докато спим. /
| |
Тема
|
За всички, които проявяват интерес (към LDS) II
[re: Aлиca.]
|
|
Автор |
ъглишв (Демодератор) |
Публикувано | 17.08.12 14:16 |
|
Мда, нещо такова.
Повече лая
| |
|
Щом вярват в планетата Колоб, защо да не вярват и в рептили Извинявам се на Енос, бях попаднала на конспиративна теория, която няма общо с мормонството. Този видеоматериал обаче има и е базиран на свещените им текстове. За мен като християнка някои неща са кощунствени, но това не означава, че няма много добри хора, които вярват в тези неща, не смятам, че стойността на даден човек се определя единствено от убежденията му:
| |
|
Мисля, че само Енос може да каже дали вярват чак в такива неща.
Повече лая
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|