|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Малко офф
|
|
Автор |
Kaлoмaин (гозгунджия) |
Публикувано | 01.02.12 22:15 |
|
Но не съвсем, защото тук все пак са четящ хора. Попаднах на това във фейса -
Струва ми се, че е по-реално отколкото повечето подобни "пророчества". И във връзка с АСТА - как мислите, дали някога някой ще може да прояви претенции за Библията и преводите й? И смятате ли, че всичко това ще промени възможността ви за достъп до качествена информация?
| |
|
Мда. Все повече хора и организации са загрижени за това:
а) текстове, написани преди бая години да не попадат пред очите ни в нередактиран вид;
б)текстове от живи автори да не попадат пред очите ни безплатно;
в) да не си позволяваме да смятаме четенето на дълги текстове за ценно.
Първото се нарича политическа коректност, второто - защита на авторските права, а третото - отърсване от културния империализъм.
Ненавиждам тези неща. Те са не само против гражданските и религиозните ми чувства, но и против вкуса ми.
Носете си старите книги, момчета!
Коля и беся
| |
|
След като не мога да си спомня как се играеше на стражари и апаши, а след моето поколение никой няма да я помни тази игра, то да...може би трябва да спестявам за очила на децата.
Как се играше?
Не се шегувам. Сериозно питам
| |
|
Май беше нещо като отборна криеница и гоненица . Но на съвременните градски деца едва ли ще им е интересна .
Навремето се играеше за забавление , дори за кеф нощно време сме ходили за ягоди и ябълки из градините . Сега детските игри са програмноцеленасочени
| |
|
ТЕ претенции няма да предявят, но Писанията не принадлежат на животните, нали?
| |
|
И на ГСМа.
| |
|
за какво са ти стражари и апаши, като има Counter Strike?
| |
|
Това се върти от доста време времежата (стана популярно още преди 2 год. покрай историите с Читанката).
Превод е (преправен според българските реалии) от руски, който пък е преработка на съответен текст от английски отпреди 5-6 год.
Иначе си е съвсем ОК текста. както е тъгнало, наистина ще настъпят такива времена.
Какво можем да направим?
Примерно на първо време да подпишем петициите срещу ACTA, SOPA и PIPA.
Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!
| |
|
Какво означава дали някой някога ще предяви претенции за библията и преводите и! Това нали вече се е случвало! Или нещо ми изневеряват малкото занания по история. Нали светите писания можеха да се преписват само на три езика и не може да се превеждат. С корана май все още е така.
| |
|
Бог решил да се запознае със състоянието на медицината в България. Преобразил се на джи пи. Пред кабинета огромна опашка. Влиза инвалид в количка. Бог слага ръка на главата му и казва:
-Стани и ходи!
Болният оздравял, става и излиза от кабинета. Питат го от опашката:
- Как е новият?
- Също като другите: дори не ми премери кръвното!
Когато си в лодката, движи се брегът.
Когато си на брега, движи се лодката.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|