|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
Пилат
|
|
Автор |
lezig (réaliste) |
Публикувано | 26.01.12 14:44 |
|
Всички знаете Светото Писание / за вярващите /, сиреч, историята на Христос /за инославните, невярващите и езичниците/.
Та в този ред на мисли, от известно време се питам: ще има ли спасение за душата на Пилат?
Поздрави
| |
|
Само Бог знае. Точка.
| |
Тема
|
Re: Пилат
[re: xenox]
|
|
Автор |
lezig (réaliste) |
Публикувано | 26.01.12 15:07 |
|
Благодарско за мнението, но това с точката май модераторите могат да го кажат. А като ти гледам профила, ти комай не си такъв. Яваш, бе готин....
| |
|
Май по-скоро има.
Всъщност, както е представен в Евангелието, Пилат дори е симпатичен. Драма на дълга, така да се каже. Между защитата на невинен и дълга към обичаите. Истински конфликт за един съвестен управител.
Историческият Пилат, който е в трудното положение да се опитва да управлява мирно една бунтовна провинция, се самоубива няколко години след евангелските събития.
Коля и беся
| |
|
Щом се самоубива - значи няма спасение според каноните.
Но пак - Бог си знае работата.
| |
|
Да не си чел скоро Булгаков?
| |
|
при положение, че спомага мисията на Исус да бъде изпълнена - няма как да не е спасен. Ако се беше заинатил и беше казал - не, щяхме да имаме възкресение нанайци.
Между другото това за самоубийството му е малко легендарно сведение.
| |
|
...че вашата християнска митология за "спасение" и "неспасение" е реална? Защото аз си мисля, че няма никакво спасение за никого. Просто това не е от значение. Следвай кармата си и ако си сгафил има бая възможности да си извървиш пътя. При следващите си прераждания.
Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!
| |
|
Има таратанци. Не те бива много в различаване на жанровете. Пробвай пак. И така, в какво се състоят християнските доводи за спасението на Пилат? Не питам за пубертетско сантименталните - "кефи ме, затова искам да си лафя с него на небето" - а ортодоксално християнските. Ъм?
| |
|
Май трябва да изровя прокураторската.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|