Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:44 01.01.26 
Религия и мистика
   >> Християнство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Лазарнови  
Автор Kaлoмaин (горгона Медуза)
Публикувано02.01.11 17:45

В "Православие" от доста време спорят за митарствата, и докато четях се замислих, че всъщност първият върнал се от смъртта е Лазар. А никъде не съм чела къде е бил той в периода между смъртта и възкресението. И никой ли не се е заинтересувал да го пита и да запише отговорите му - къде е пребивавал и какво е там? Или някой го е направил, но аз не съм чувала за него? Това би решило споровете от раз.

Разбира се това е интересно само ако се приеме, че историята на Лазар не е някаква символична работа.

Тема Re: Лазарнови [re: Kaлoмaин]  
Автор Prokimen ()
Публикувано03.01.11 10:46

В отговор на:

И никой ли не се е заинтересувал да го пита и да запише отговорите му - къде е пребивавал и какво е там?

да се надяваме, че в следващата книга на клубен активист ще се появят интервютата на евангелските умрели и да научим какви митарства са преживели Може и някой автор да има сънища, видения или внушения по въпроса и да ни ги разкаже в ритмичен словоред.

Редактирано от Prokimen на 03.01.11 10:48.

Тема Re: Лазарнови [re: Prokimen]  
Публикувано03.01.11 12:15

Все пак сериозно - никой ли не е писал за това къде е бил Лазар преди да бъде възкресен? Защо поне учениците на Исус не са се заинтересували?

Автор Stephanus ()
Публикувано03.01.11 12:20

Все пак сериозно - никой ли не е писал за това къде е бил Лазар преди да бъде възкресен? Защо поне учениците на Исус не са се заинтересували?

Според мен сериозните неща са записани от учениците на Христис и ..... естрествено са влезнали в т.нар. "Нов завет"

Басните си имат други автори

Тема Re: Лазарнови [re: Stephanus]  
Публикувано03.01.11 12:22

Т.е. наистина никой не се е заинтересувал какво е смъртта, когато Лазар се е върнал от нея?

Тема А кога са отворени Дверите на Царството ?нови [re: Kaлoмaин]  
Автор Eжko_ (бодли_дрешко)
Публикувано03.01.11 15:56

В представата на юдеите, шеолът е имал две "отделения" - след смъртта на тялото, праведниците отивали в място не на мъка, за разлика от останалите.

Прочем, я ни кажи, защо има Нов Завет ? И защо Старият, е наречев С Т А Р ?

Жокер: нима Ходатаят на Новия Си Завет не ни разкрива нови неща и след взкресението на Лазар ? А, кажи ?

Редактирано от Eжko_ на 03.01.11 15:58.

Тема Re: А кога са отворени Дверите на Царството ?нови [re: Eжko_]  
Публикувано03.01.11 19:09

Ежкоооо!

Аз питам какво е разкрил Лазар? Ти ми се правиш на ... на даскал!
Разбирам, че искаш да кажеш, че "оня свят" се е променил след възкресението на Исус, но все пак би било интересно да се знае какво е било с Лазар.

Тема Re: А кога са отворени Дверите на Царството ?нови [re: Kaлoмaин]  
Автор Tимoтeй (монах в света)
Публикувано03.01.11 23:52

Вероятно са го питали и той им е казал, но това не е влязло в Завета. Напълно вероятно е да е бил в Лоното Аврамово, като Христов приятел.

Автор Stephanus ()
Публикувано04.01.11 08:48

Може би Лазар не си спомня. Може Бог да не му е позволил да изпита онова, което се случва с човек, когато умре "окончателно"

.
Освен това Лазар не е единствения случай на възкресен от мъртвите.

Тема На Трокадеро [re: Prokimen]  
Автор Eжko_ (бодли_дрешко)
Публикувано04.01.11 12:55

В отговор на:

да се надяваме, че в следващата книга на клубен активист ще се появят интервютата на евангелските умрели и да научим какви митарства са преживели Може и някой автор да има сънища, видения или внушения по въпроса и да ни ги разкаже в ритмичен словоред.

На Трокадеро свирят перуанци - особено ми хареса изпълнението на "Торнеро" - препоръчвам Ви да ги послушате.

Прочем, тоалетните които са на 70 м. от Въртележката (вляво на снимката), не работят. Bonne anneе et

Редактирано от Eжko_ на 04.01.11 13:01.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.