|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
Лазар
|
|
| Автор |
Kaлoмaин (горгона Медуза) |
| Публикувано | 02.01.11 17:45 |
|
|
В "Православие" от доста време спорят за митарствата, и докато четях се замислих, че всъщност първият върнал се от смъртта е Лазар. А никъде не съм чела къде е бил той в периода между смъртта и възкресението. И никой ли не се е заинтересувал да го пита и да запише отговорите му - къде е пребивавал и какво е там? Или някой го е направил, но аз не съм чувала за него? Това би решило споровете от раз. Разбира се това е интересно само ако се приеме, че историята на Лазар не е някаква символична работа.
| |
|
|
|
В отговор на:
И никой ли не се е заинтересувал да го пита и да запише отговорите му - къде е пребивавал и какво е там?
да се надяваме, че в следващата книга на клубен активист ще се появят интервютата на евангелските умрели и да научим какви митарства са преживели Може и някой автор да има сънища, видения или внушения по въпроса и да ни ги разкаже в ритмичен словоред.
Редактирано от Prokimen на 03.01.11 10:48.
| |
|
|
|
Все пак сериозно - никой ли не е писал за това къде е бил Лазар преди да бъде възкресен? Защо поне учениците на Исус не са се заинтересували?
| |
|
|
|
Все пак сериозно - никой ли не е писал за това къде е бил Лазар преди да бъде възкресен? Защо поне учениците на Исус не са се заинтересували?
Според мен сериозните неща са записани от учениците на Христис и ..... естрествено са влезнали в т.нар. "Нов завет"
Басните си имат други автори
| |
|
|
|
Т.е. наистина никой не се е заинтересувал какво е смъртта, когато Лазар се е върнал от нея?
| |
|
Тема
|
А кога са отворени Дверите на Царството ?
[re: Kaлoмaин]
|
|
| Автор |
Eжko_ (бодли_дрешко) |
| Публикувано | 03.01.11 15:56 |
|
|
В представата на юдеите, шеолът е имал две "отделения" - след смъртта на тялото, праведниците отивали в място не на мъка, за разлика от останалите.
Прочем, я ни кажи, защо има Нов Завет ? И защо Старият, е наречев С Т А Р ?
Жокер: нима Ходатаят на Новия Си Завет не ни разкрива нови неща и след взкресението на Лазар ? А, кажи ?
Редактирано от Eжko_ на 03.01.11 15:58.
| |
|
Тема
|
Re: А кога са отворени Дверите на Царството ?
[re: Eжko_]
|
|
| Автор |
Kaлoмaин (горгона Медуза) |
| Публикувано | 03.01.11 19:09 |
|
|
Ежкоооо! Аз питам какво е разкрил Лазар? Ти ми се правиш на ... на даскал!
Разбирам, че искаш да кажеш, че "оня свят" се е променил след възкресението на Исус, но все пак би било интересно да се знае какво е било с Лазар.
| |
|
Тема
|
Re: А кога са отворени Дверите на Царството ?
[re: Kaлoмaин]
|
|
| Автор |
Tимoтeй (монах в света) |
| Публикувано | 03.01.11 23:52 |
|
|
Вероятно са го питали и той им е казал, но това не е влязло в Завета. Напълно вероятно е да е бил в Лоното Аврамово, като Христов приятел.
| |
|
|
|
Може би Лазар не си спомня. Може Бог да не му е позволил да изпита онова, което се случва с човек, когато умре "окончателно" .
Освен това Лазар не е единствения случай на възкресен от мъртвите.
| |
|
Тема
|
На Трокадеро
[re: Prokimen]
|
|
| Автор |
Eжko_ (бодли_дрешко) |
| Публикувано | 04.01.11 12:55 |
|
|
В отговор на: да се надяваме, че в следващата книга на клубен активист ще се появят интервютата на евангелските умрели и да научим какви митарства са преживели Може и някой автор да има сънища, видения или внушения по въпроса и да ни ги разкаже в ритмичен словоред.
На Трокадеро свирят перуанци - особено ми хареса изпълнението на "Торнеро" - препоръчвам Ви да ги послушате.
Прочем, тоалетните които са на 70 м. от Въртележката (вляво на снимката), не работят. Bonne anneе et
Редактирано от Eжko_ на 04.01.11 13:01.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|