Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:34 01.01.26 
Религия и мистика
   >> Християнство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Внимание, лъжепророк!нови  
Автор JoroH (ВРИД)
Публикувано02.01.11 11:54

Препратиха ми един документ с молба да го публикувам.
Авторът му е Красимир Мирчев - лице, с което преди време съм познавал лично (никога не е бил в кръга на приятелите ми, просто сме се познавали). Тогава още забелязах, че човекът изказваше откровено еретични идеи, като например, че Бог не знае бъдещето. Оказва се обаче, че Красимир знае бъдещето - той определя дати на т.нар. "Грабване". Тъй като не съм забелязал склонност на ръководствата на протестантските деноминации да се разграничават от еретици, единственият ми избор е да публикувам смущаващата част от документа, който получих.

Тема Re: Внимание, лъжепророк!нови [re: JoroH]  
Автор пчeличkaтa (бръмчаща)
Публикувано03.01.11 00:11

Нищо ново под слънцето. Докато има балами, ще има и тарикати.

Тема Re: Внимание, лъжепророк!нови [re: пчeличkaтa]  
Автор JoroH (ВРИД)
Публикувано03.01.11 00:30

Така де, ма подобно на лудото Ленче (Елена Г. Вайт) и тоя дава дата на пришествието. Според мен е за прокурор с тази паника, която сее.

Автор пчeличkaтa (бръмчаща)
Публикувано03.01.11 01:15

А тия, дето следват Ленчето и Гурувците си, те за къде са!
Не е луд само тоя, дето сее паниката, а и тоя, дето се паникьосва.

2 Коринтяни 11:13
Защото такива човеци са лъжеапостоли, лукави работници, които се преправят на Христови апостоли.

Притчи 22:3
Благоразумният предвижда злото и се укрива. А неразумните вървят напред - и страдат.

1 Йоаново 4:1
Възлюбени, не вярвайте на всеки дух, но изпитвайте духовете дали са от Бога; защото много лъжепророци излязоха по света.

Автор Prokimen ()
Публикувано03.01.11 10:31

Мислите ли, че "пророчеството" всява паника у някого? Вярно е, че пасторът се е изсилил да определя дати, но иначе има основание да обърне сериозно внимание на силно раздвижващата се политическа сцена, която не предвещава спокойно бъдеще. Едва ли е имало по-тревожно време за християните от днешните ни дни и проповедта би трябвало да се опита да мобилизира приспаните християнски съзнания.

Тема Re: Внимание, лъжепророк! [re: JoroH]  
Автор BlackWolf (ловец)
Публикувано03.01.11 10:42

Жоре, толкова ли е важно, че някой си казал нещо си?!? КСакво толкова има да се внимава?!

Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!

Тема Re: Внимание, лъжепророк!нови [re: Prokimen]  
Автор JoroH (ВРИД)
Публикувано03.01.11 10:51

Знам, че никой човек със здрав разсъдък няма да се върже. Само че има куп нещастни простодушни хорица, които вярват на всяка дума, за която се твърди, че иде от Бога. Опитвам се да алармирам, понеже една протестантска деноминация търпи този човек. Той е ръкоположен пастор и много хора приемат казаното от него за истина заради титлата.
Знам, че тук най-малко е мястото където ще се намери някой, който трябва да прочете това, но на други места такъв постинг биха изтрили, понеже какъв съм бил аз, та да съдя "божии служители".

Автор *abi*Модератор (eLgreco)
Публикувано03.01.11 11:06

От доста време наблюдавам паниаката всявана напрекъснато с настъпването на 2012...Трябва да си призная, че дори на мен ми действа зле. След толкова натаквания, човек неволно започва да си мисли "Ами ако?"
Имам една прятелка, която вече изпада в шок ако задуха по-силен вятър след като чете едни пророчества...

Хората се страхуват, несигурни са, имат деца и треперят за тях.
Не им стига натрупания стрес, а и тези...

Да канонизираме изобретателите на пералнята машина!

Тема Re: Внимание, лъжепророк!нови [re: *abi*]  
Автор Kaлoмaин (горгона Медуза)
Публикувано03.01.11 12:21

Мен знаеш ли какво ме дразни повече - това, че не се усещаме как си "откриваме фланговете". Само си представи какъв ефект ще има върху обществото някой самоубийствен атентат в края на 2012. Те по принцип зачестяват около празници, но на тази дата ще истерясат много повече хора - защото вече им е внушен страх.

На хората изобщо няма да им мине през ума, че сами са се набутали, като са показали, че са уязвими и суеверни.

Тема Re: Внимание, лъжепророк!нови [re: Kaлoмaин]  
Автор *abi*Модератор (eLgreco)
Публикувано03.01.11 13:00

Няма.

Като се има предвид на какво е подложен Ню Йорк от Холивуд и разните му там документални филми, можем спокойно да го предложим за най-кармично обремененото място на света...
И ако някой тарикат отново го прасне, то хич няма и да се учудим вече.

Да канонизираме изобретателите на пералнята машина!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.