Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:31 14.11.24 
Религия и мистика
   >> Християнство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Еквивалент на говоренето на езици!нови  
Автор jaytee (познат)
Публикувано05.02.09 03:39

Видяхте ли това?

Тема Re: Еквивалент на говоренето на езици!нови [re: jaytee]  
Автор drago1 (прям)
Публикувано05.02.09 09:25

Недей да се подиграваш с дарбата "говорене на непознати езици" - тя е нещо, засвидетелствано в Библията и подчертано като белег на кръщението в Святия Дух.

Тема Re: Еквивалент на говоренето на езици!нови [re: drago1]  
Автор Last Roman (PRAEFECTUS URBI)
Публикувано05.02.09 09:30

набор от безсмислени срички, мен ако питаш.

Queen's only

Тема Re: Еквивалент на говоренето на езици!нови [re: Last Roman]  
Автор JoroHМодератор (ВРИД)
Публикувано05.02.09 14:39

В отговор на:

набор от безсмислени срички, мен ако питаш.

Ех, кой намерил да го каже

Публикувано05.02.09 14:42

Впрочем, аз дълбоко се съмнявам доколко наистина библейското говорене на езици в самото Слово се асоциира с термина "кръщение в духа"

Автор jaytee (познат)
Публикувано05.02.09 15:00

Не се подигравам. Просто ми направи впечатление, че е подобен екстаз, ако това е думата, с което се описва. Аз не знаех, че има подобни неща в православната традиция.

Аз съм ходил 1-2 пъти във Воини на Христа преди повече от 15 години и съм говорил на езици и знам какво е! От една страна е просто просто несвързано произнасяне на звуци. Но от друга страна бих казал, че има нещо силно в демонстрирането на поведение извън нормално приетото без да ти пука кой какво си мисли.

Тема Re: Еквивалент на говоренето на езици!нови [re: JoroH]  
Автор tormund (mostly harmless)
Публикувано05.02.09 15:10

Ако позволите въпрос. Пророческа дарба среща ли се във вашите църкви?
Нали нея ап. Павел препоръчва да търсят, вместо говорене на езици. Или тя не се счита белег на кръщение?

Тема Re: Еквивалент на говоренето на езици!нови [re: tormund]  
Публикувано05.02.09 17:50

Хм, точно мен ако питате, аз съм доста скептичен към всякакви дарби, макар че съм повярвал в петдесятна среда. Думата ми беше, че не срещам сериозна подкрепа на твърдението, че проговарянето на езици е кръщение в Духа.
В контекст от Матей 3 глава, където се говори за кръщение с Духа, се има предвид нещо съвсем друго, мисля.
11 Аз ви кръщавам с вода за покаяние; а Оня, Който иде след мене, е по-силен от мене, Комуто не съм достоен да поднеса обущата; Той ще ви кръсти със Светия Дух и с огън.
12 Лопатата е в ръката Му, и Той здраво ще очисти гумното Си, и ще събере житото Си в житницата, а плявата ще изгори в неугасим огън.

Аз лично не искам да бъда горен като плява в неугасим огън.

Тема Re: Еквивалент на говоренето на езици!нови [re: jaytee]  
Автор drago1 (прям)
Публикувано05.02.09 18:02

А, за изцепките няма спор. Но си я има и Дарбата, която си действа назидателно (зида, изгражда) - и без изцепки.

Тема Re: Еквивалент на говоренето на езици!нови [re: JoroH]  
Автор ann ()
Публикувано05.02.09 18:55

Е, по принцип в Деяния - винаги когато се говори за кръщение със Св. Дух или за слизане на Св. Дух в/у новоповярвалите - се казва, че са говорили разни езици или са пророкували. Т.е. подкрепа за "белег" има.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.