|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Еквивалент на говоренето на езици!
|
|
Автор |
jaytee (познат) |
Публикувано | 05.02.09 03:39 |
|
Видяхте ли това?
| |
Тема
|
Re: Еквивалент на говоренето на езици!
[re: jaytee]
|
|
Автор |
drago1 (прям) |
Публикувано | 05.02.09 09:25 |
|
Недей да се подиграваш с дарбата "говорене на непознати езици" - тя е нещо, засвидетелствано в Библията и подчертано като белег на кръщението в Святия Дух.
| |
Тема
|
[re: drago1]
|
|
Автор |
Last Roman (PRAEFECTUS URBI) |
Публикувано | 05.02.09 09:30 |
|
набор от безсмислени срички, мен ако питаш.
Queen's only
| |
Тема
|
[re: Last Roman]
|
|
Автор |
JoroH (ВРИД) |
Публикувано | 05.02.09 14:39 |
|
В отговор на:
набор от безсмислени срички, мен ако питаш.
Ех, кой намерил да го каже
| |
Тема
|
|
|
Автор |
JoroH (ВРИД) |
Публикувано | 05.02.09 14:42 |
|
Впрочем, аз дълбоко се съмнявам доколко наистина библейското говорене на езици в самото Слово се асоциира с термина "кръщение в духа"
| |
Тема
|
|
|
Автор |
jaytee (познат) |
Публикувано | 05.02.09 15:00 |
|
Не се подигравам. Просто ми направи впечатление, че е подобен екстаз, ако това е думата, с което се описва. Аз не знаех, че има подобни неща в православната традиция.
Аз съм ходил 1-2 пъти във Воини на Христа преди повече от 15 години и съм говорил на езици и знам какво е! От една страна е просто просто несвързано произнасяне на звуци. Но от друга страна бих казал, че има нещо силно в демонстрирането на поведение извън нормално приетото без да ти пука кой какво си мисли.
| |
Тема
|
[re: JoroH]
|
|
Автор |
tormund (mostly harmless) |
Публикувано | 05.02.09 15:10 |
|
Ако позволите въпрос. Пророческа дарба среща ли се във вашите църкви?
Нали нея ап. Павел препоръчва да търсят, вместо говорене на езици. Или тя не се счита белег на кръщение?
| |
Тема
|
[re: tormund]
|
|
Автор |
JoroH (ВРИД) |
Публикувано | 05.02.09 17:50 |
|
Хм, точно мен ако питате, аз съм доста скептичен към всякакви дарби, макар че съм повярвал в петдесятна среда. Думата ми беше, че не срещам сериозна подкрепа на твърдението, че проговарянето на езици е кръщение в Духа.
В контекст от Матей 3 глава, където се говори за кръщение с Духа, се има предвид нещо съвсем друго, мисля.
11 Аз ви кръщавам с вода за покаяние; а Оня, Който иде след мене, е по-силен от мене, Комуто не съм достоен да поднеса обущата; Той ще ви кръсти със Светия Дух и с огън.
12 Лопатата е в ръката Му, и Той здраво ще очисти гумното Си, и ще събере житото Си в житницата, а плявата ще изгори в неугасим огън.
Аз лично не искам да бъда горен като плява в неугасим огън.
| |
Тема
|
[re: jaytee]
|
|
Автор |
drago1 (прям) |
Публикувано | 05.02.09 18:02 |
|
А, за изцепките няма спор. Но си я има и Дарбата, която си действа назидателно (зида, изгражда) - и без изцепки.
| |
Тема
|
[re: JoroH]
|
|
Автор |
ann () |
Публикувано | 05.02.09 18:55 |
|
Е, по принцип в Деяния - винаги когато се говори за кръщение със Св. Дух или за слизане на Св. Дух в/у новоповярвалите - се казва, че са говорили разни езици или са пророкували. Т.е. подкрепа за "белег" има.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|