|
Тема
|
Митрополит Николай: Стига с тази интеграция!
|
|
Автор |
Rehtorn (новак) |
Публикувано | 27.12.08 12:31 |
|
"За какво ни беше интеграцията в Европа - за да не можем да забраним гей парадите, парадите на разврата в градовете?", влезе в риторика владиката. Той за пореден път скочи срещу новия семеен кодекс, който въвежда съвместното съжителство - "с други думи, блудството и прелюбодеянието, узаконено от българската държава".
"Да пази Бог, дано не бъде!", извика висшият духовник под купола на църквата.
Той обяви пред смълчаните хора, че "Църквата ще застане на своето място срещу някои фактори в държавата". По думите му обаче тя няма власт над изпълнителната власт, а се бори само от амвона.
По-нататък в словото си той нарече дискотеките "свърталища на бесовете и разврата, на пиянството и злото" и подчерта, че е страшно, когато деца убиват деца, визирайки случая със студента Стоян Балтов пред дискотека "Амнезия" в Студентски град.
"Нима можем да поставим полицай до всяко дете, до всеки млад човек и до всеки гражданин? Трябва да създадем жива духовна съвест, която започва в училището", възкликна дядо Николай.
И православието ще вземе да влезе в пътя
Важното ще остане, ненужното ще изчезне.Редактирано от Rehtorn на 27.12.08 12:32.
| |
|
За какво ни беше интеграцията в Европа - за да не можем да забраним гей парадите, парадите на разврата в градовете?"
И този навсякъде гейове го преследват.
| |
|
Трагично е, когато се някои наистина неприятно страни на съвремената цивилизация борбата се води от позициите на религиозното мракобесие...
Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!
| |
Тема
|
Re: Митрополит Николай: Стига с тази интеграция!
[re: Rehtorn]
|
|
Автор |
Kaлoмaин (асобу) |
Публикувано | 29.12.08 13:41 |
|
Никак няма да навреди на поповете да влезнат в училищата. Има какво да научат.
| |
|
Никак няма да навреди на поповете да влезнат в училищата. Има какво да научат.
както виждаш,приятелко любима,едно копеле цигане знае повече от който и да е било поп...
ако обаче влязат в "училищата" то е да седнат на чиновете за първи клас.има какво да научат,ако стигна до 8-ми клас...
пътят за рая - минава през ада...
| |
|
Според мен, най-масовата църква в БГ, както и представители на други религиозни общности са длъжни да изразят мнението са по този и други обществено значими въпроси. Друг е въпроса, че от посоченото тук оставам с привкус на нещо като популизъм, но не бих се осмелил да давам оценки преди да познавам целият текст в оригинал. (А и не ми е това работа.)
Изразяването на позиция от православната църква за мен обаче е положителен факт. До голяма степен съм съгласен и с това, че дискотеките са много далече от основната им цел - да създават среда за контакти и развлечения за младите хора. А, че в тях се случват много нередни неща е ясно на всички. Ако училището и църквата могат да помогнат за създаване в дискотеките на подходяща атмосфера мисля че такава "протегната ръка" не трябва да се отминава.
Между другото лично на мен скоро ми стана известно, че терена на който е дискотеката в която бе убит Стоян (студента медик) в студентски град е бил предназначен за параклис. Как и защо там се е появила дискотека - на този въпрос би трябвало да отговори мутрокрацията.
| |
|
|
|
|