Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:20 15.07.25 
Религия и мистика
   >> Християнство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Филми по Библиятанови  
Автор nataka (минаващ)
Публикувано18.11.08 18:12

Сега наближава Рождество и телевизионните канали ще бъдат заляти с филми по Библията, за Библията и за различни библейски персонажи - Исус, Йосиф, Давид, Соломон и т.н. Гледате ли ги, вярвате ли на филмовите интерпретации, на режисьорските хрумвания и т.н? Такива филми вдъхновяват ли Ви, укрепват ли вярата Ви или Ви разочароват?
А кой от тези филми Ви е впечатлил? Имате ли си любими?
Аз лично много харесвам "Страсти Христови", въпреки всичко, което се изписа за него. Харесвам и "Лутер", който е май-доста романтичен и не съвсем реалистичен. Харесвам и една поредица по Библията - за Яков, Йосиф, Давид, Йеремия, Свети Павел, Откровението на Йоан, Мойсей, за Ноевия ковчег.
Много ми е сладък и "Принцът на Египет".

Тема Re: Филми по Библиятанови [re: nataka]  
Автор xenox (елфът савин)
Публикувано18.11.08 18:26

в тия филми, особено за Исус Христос, накрая все едно и също става...

два по-оригинални неща се сещам: Цар Соломон, дето от много мъдрост накрая за малко да стане атеист, нищо че говори с бог и лично видя Рая и явяването на Дявола в Гетсиманската градина като костюмиран, самодоволен тип, който показва на исус какво ще се върши в негово име след жертвата му и по-добре изобщо да не си прави труда.

най-гениалното, обаче, е онова грозно, уродливо дете в прегръдките на дявола, изобразяващо цялото човечество, което се явява в Страстите Христови.

Тема Re: Филми по Библиятанови [re: xenox]  
Автор buzata (непознат )
Публикувано18.11.08 19:59

Незнам дали библейските филми имат някакво влияние върху масовия зрител, но определено дразнят "християнина" Спомням си когато пуснаха по кината Исус през погледа на детските очи (забравих как точно му беше името) такъв вой се надигна от "християните " та ме хвана срам че съм роден в "християнска" държава. А иначе за мен лично май-добрия филм правен някога за Исус е "Страстите Христови". Наистина създателите му са успяли да постигнат най-реалния образ на страданията на Христос.

Тема Re: Филми по Библиятанови [re: buzata]  
Автор xenox (елфът савин)
Публикувано18.11.08 20:03

може би не най-реален, но със сигурност най-въздействащ.

а протестите срещу Историята на исус не бяха срещу филма, филм като филм, доста слаб може би, а заради порпагандата, която представляваше.

Автор skenik (новак)
Публикувано19.11.08 14:30

Една учителка дала на малките си ученици по една празна кибритена кутийка и им казала всеки от тях при разходката им сред природата да сложи в нея по нещо, което да показва живота. След това разглеждали - децата събрали листенца, цветенца, малки червейчета и т.н. Само в кутийката на един ученик, когото смятали за не много умен нямало нищо! Всички започнали да му се присмиват и го питали какво е това?, а той казал - това е празния гроб на Исус.........

И на мен този филм "Страсти Христови" ми направи голямо впечатление и е със силно въздействие. Обаче, ако се замислим коя болка на Исус Христос беше по силна - физическата или душевната......

Колко пъти само една, единствена дума ни забива острие в сърцето и може да ни боли цял живот!

Как ли се чувства един човек комуто предстои да бъде екзекутиран за убийство, което не е извършил.....

Всеки човек има стотици грехове през живота си, а колко милиарди са хората от сътворението до края на века и колко милиарда са всичките грехове, които пое невинният Исус, за да ни спаси.....

Как може да се измери тази болка..
Никой филм не може да ни покаже това...

"Йоан 3:16 16. Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да има вечен живот."

Слава на Бога!

Автор Last Roman (PRAEFECTUS URBI)
Публикувано19.11.08 14:40

стига с тея измислени художествени филми. Пуснали са ново креационистично списание, което доказва по недвусмислен начин сътворението:

Queen's only

Автор Kaлoмaин (асобу)
Публикувано20.11.08 10:12

Мразя филми за Васил Левски и за Христос. Всъщност тези за Христос по-лесно ги преглъщам.

Тема Re: Филми по Библиятанови [re: xenox]  
Автор nataka (минаващ)
Публикувано20.11.08 10:42

Да, това с костюмара дявол си го спомням много добре, и мен ме впечатли. А може би наистина да е било така, защото това може би е най-голямото изкушение и може би е било най-демотивиращо за Исус да види какви безобразия ще се вършат след това в негово име. То може би затова и молитвата му в Гетсиманската градина е била толкова трудна, защото едва ли единствено трудностите с кръстната смърт, болката, унижението и поемането на греха на цялото човечество са били тези, заради които се е молил. Може би точна всичко онова, което после се е вършило в негово име - войни, инквизиция, религиозен фанатизъм, съсипаничовешки животи и т.н. го е демотивирало да го направи.
Но все пак, го е направил, слава на Бога!

Тема Re: Филми по Библиятанови [re: Kaлoмaин]  
Автор nataka (минаващ)
Публикувано20.11.08 10:43

Защо, скъпа?

Автор Kaлoмaин (асобу)
Публикувано20.11.08 10:51

Не знам. Просто ми изглеждат някак абсурдни. Някои неща не търпят имитации.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.