|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Разгледах сайта на докторката по богословие Д. Пулиева.
http://www.symvol.org/ocms/opencms/mm/centarreligiozni/
Поразрових се и из ресурсите на сайт.
Хора, отдавна не съм се смял така!Тази дама направи изби всичката риба!
Само че в един момент вече не знаех да се смея ли, да плача ли... Абе... тъжна работа
Ако колите курбан с цел да принесете жертва на Бога за здраве и успех в живота, за да ви пази Господ от несполуки – участвате в магичен, идолопоклоннически ритуал. Този начин не е съгласен с учението и Преданието на Православната църква. И това ако не е суеверие ... Аз не знам да се прави курбан с друг повод, ама щом казват ... и
демони в небето, а? Някой горе го е дал през просото.
Предполагам, че авторите са гледали доста епизоди от Досиетата Х.
Предполагам, че е интригуваща личност. Такава омраза към протестантите... все пак сте братя и сестри по вяра.
смятай колко са напред с матряла българските православници, щом тая опулена скумрия им е
най-големият спец по религиозни изследвания. пълна пародия
Ти да не си по-красив, бе, бонбон!? .
не и колкото майка ти, сладурче
Нямам идея в кой университет госпойца Опулиева е взела диплома. Тя видимо няма елементарни познания, които би следвало да притежава не като специалист, а ей тъй - от обща култура. Д-р Опулиева е доста по болнаво-харизматично настроена и от самите харизматици, заявявайки, че те практикуват псохотронно въздействие от разстояние. (Впрочем, в психиатриите е пълно с хора, оплакващи се от такова въздействие и там ги лекуват - д-р Опулиева може да получи помощ там). За съжаление тази личност получава заплата, за да създава паника. Финансирането и е директно от БПЦ. .
По тази логика, всеки може да пие кафе с нея, после да легне на улицата и да каже, че го е отровила. Много й е елементарно мисленето на госпожа доктора. Лошото е че, този дефицит на задълбочена и ясна мисъл се компенсира с бомбастични и некомпетентни изказвания по всякакви въпроси. Вярно е, не може всички да сме умни и красиви, но който не е умен, поне да е по-скромен и да не се изказва.
Това е истинското лице на православието - злоба, нетолерантност, некомпетентност
| |
|
можеше и още да пуснеш. Ти да не си й фен на жената некадърна?
Queen's only
| |
|
Я кажи сега, откъде ги копна тези изказвания по адрес на православната фанатичка пулиева?
От някой официален информационен източник ще да е...
Щото ако не е, значи база за сравнение липсва.
Пулиева ръси клеветнически глупости не по интернет форуми, а в официални медии и то от
позицията на експерт по религиозни въпроси.
Следващия път го давай по-largo преди гордо да изтипосаш поредната православна
недомислица в отделна тема.
| |
|
Ми аз не знам какво отношение заслужава човек, който или е глупав да се хваща на всяка клюка, или просто е платен клеветник. Забравих да спомена и случката в едно шоу на Милен Цветков, в което Пулиева доведе една психично разбалансирана жена, която разказа, как пастор Вирчев (председател на Петдесятния съюз) отровил касиерката си с отрова за мишки. После човек от нашия клуб беше проверил, че касиерката не се е сменяла от 20 години и си е все жива и здрава - явно е резистентна към отрова за мишки.
Все пак тук говорим с факти, а Пулиева разказва вицове. Мисля, че е хубава идея да се съберат бисерите и в една тема.
Редактирано от JoroH на 26.10.08 22:12.
| |
|
Можеше поне да дадеш целия откъс, който цитирах. Предполагам, че не нарочно си дал само едно изречение и моят коментар, така че да звучи необосновано и нападателно.
А що се отнася до другото, което си цитирал от мой постинг - за досиетата Х - ами добре - връщам си думите назад и се извинявам, ако съм засегнала нечии чувства. Вече няма да коментирам, а и аз само ще цитирам дамата:
Подобно объркване е налице у всички, които през последните 60 години са се опитвали или продължават да се опитват да обяснят “феномена” НЛО посредством любителски хипотези или строго научни теории, оставяйки извън обсега на своето внимание хилядолетния православен опит в различаването на духовете.
Крещяща е разликата между външния вид на описаните създания и този на Божиите ангели, през всички времена напътствали и подпомагали човешкия род по пътя на спасението. Св. Библия обрисува последните като сияйни, красиви, облечени в бели или бляскави дрехи /срв. Лука 24:4; Йоан 20:12; Откр. 19:14/. Св. евангелист Йоан Богослов свидетелства, че видял “силен ангел да слиза от небето, обгърнат от облак, над главата му дъга, и лицето му като слънце, а нозете му като огнени стълбове” /Откр. 10:1/. Православната иконография също отразява благородството, величествената мощ и светостта на небесните воинства, служещи вярно на Бога. За разлика от тях, демоните, надянали съвременната технообразна маска на НЛО-“пришълци”, всяват отвращение и страх у тези, на които се явяват.
С всичките си действия и внушения “извънземните” се стремят да отклоняват духовния взор на човека от личната му съвест и от стремежа му към Бога. Такава винаги е била и целта на демоните. Защото техният господар, дяволът, “си беше открай човекоубиец и не устоя в истината, понеже в него няма истина. Кога говори лъжа, своето говори, защото е лъжец и баща на лъжата” /Йоан 8:44/. Чрез необичайните си прояви и лъжливите си “съобщения” НЛО целят приближаването на духовната гибел на човечеството, което и без това твърде много се е отдалечило от спасителната защита на православните църковни тайнства. Затова, може да се заключи, че “ние се сблъскваме не с последователни вълни на посетители от космоса, а пред нас стои система за контрол“ [J. Vallee. The Invisible College, с. 195], контрол върху човешките вярвания. Надявам се, че вече си изяснихме целите на този контрол.
От казаното дотук се налага изводът, че демоните и НЛО са едно и също явление, което настойчиво заплашва и без това разклатеното духовно здраве на човечеството. Изследователите на “ феномена" НЛО също стигат до заключението, че той “е идентичен с феномените, наричани “демонични”. Но единствено християните – православните християни, просветени от светоотеческите тълкувания на Св. Писание и 2000-годишния опит от контактите на светците с невидимите същества, са способни да разберат пълния смисъл на направените изводи“ [Йером. С. Роуз. Пос. съч., с. 170]. Православните християни като че ли са и най-добре подготвени да се защитят от демонските атаки на последните времена, за които сам Господ ни предупреждава, че ще се отличават със “страхотии, и големи поличби от небето” /Лука 21:11/. Тези личби, обаче, не могат да разклатят вярата и силата ни, защото, както св. апостол Павел ни учи, “всички, които в Христа се кръстихте, в Христа се облякохте”/Гал. 3:27/. Амин.
| |
Тема
|
Re: Alegro, ma non troppo
[re: JoroH]
|
|
Автор |
kakata (от Тобосо) |
Публикувано | 27.10.08 09:28 |
|
По-скоро е второто.Защото версията на болната беше, че тя лично била отровена когато била касиерка. Когато се разбра по неоспорим начин, че касиерката и главната счетоводителка са други и тя никога не е била назначавана на никаква длъжност, започна да обвинява че са тровили касиерката. Само че самата касиерка няма такива оплаквания.
Пулиева въобще не се смущава от такава радикална смяна на версията и продължава да влачи психически болната жена по телевизиите.
Което говори, че въобще не й пука за истината, което пък е срам и позор за вярващ човек и доктор по богословие.
| |
|
Хахахахахахахах!
| |
|
Само дето "allegro" се пише с doppia "L"
| |
|
За извънземните има два варианта - или произхождат от Адам и Ева, или не. Ако произхождат, значи не са никакви извънземни, а отдавна изгубените Израилеви колена, атланти или кой каквито реши, че са. Наш дълг е да ги приобщим към вярата и да им обясним, че трябва да плащат десятък на Църквата и да споменават Вселенския патриарх в молитвите си. Ако много ритат - да развиваме двигателна и оръжейна технология и да им пратим кръстоносен поход :)
Ако не произхождат, значи нямат безсмъртни души и следователно Бог ги е предназначил да ни робуват. Резултатът пак е двигатели, бластери, светлинни мечове, кръстоносен поход и безмилостна експлоатация.
И в двата случая е крайно време да се направи нещо по въпроса със завладяването на Алфа Кентавър.
Ще ми дойде акълът, ама дали ще съм жив тогава...
| |
|
Оф, не ми казвай, че си сериозен. Иначе те, както са без души, така набързо ще ни избият без да им мигне окото и вероятно ние ще им робуваме.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|