|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема
|
Кенет Копланд
|
|
Автор |
Rehtorn (непознат) |
Публикувано | 20.09.08 19:58 |
|
Съжалявам , че с тази тема се получава нещо като спам ... , но някой може ли да ми каже от къде мога да изтегля преведени проповеди на Кенет Копланд? Или да си закупя такива на MP3 илиCD...
Важното ще остане, ненужното ще изчезне.
| |
Тема
|
Re: Кенет Копланд
[re: Rehtorn]
|
|
Автор |
Zara_83 (живея за ИСУС) |
Публикувано | 20.09.08 23:19 |
|
който търси намира,успех брат
ще ги намериш това което търсиш в живите църкви,потърси в интернет и виж за живи християнски църкви,в нашата мисля че има проповеди на Кенет Копланд,или ще има скоро
Попитах ИСУС: Колко ме обичаш?Толкова!Каза Той......И УМРЯ ЗА МЕН!!!!!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Zara_83 (живея за ИСУС) |
Публикувано | 20.09.08 23:21 |
|
между другото - препоръчвам ти и Джон Бивиър,има много хубави проповеди,има ги при нас
Попитах ИСУС: Колко ме обичаш?Толкова!Каза Той......И УМРЯ ЗА МЕН!!!!!
| |
|
Доста потърсих из нета , но не открих преведени проповеди на Копланд за сваляне... Преди време mannabg ги разпространяваше посетих сайта им, но май вечече не функционират.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kakata (от Тобосо) |
Публикувано | 21.09.08 13:36 |
|
Ако не си намериш проповеди на Копланд, послушай м-р Долар, м-р Бентли, м-р Хинн, м-р Крауч и етцетера и ще чуеш все същото.
| |
Тема
|
[re: kakata]
|
|
Автор |
Rehtorn (непознат) |
Публикувано | 21.09.08 14:29 |
|
Има някаква ирония в мнението ти , но не зная защо... Копланд е един от най-солидните учители от движението на вяра. Заслужава малко повече уважение според мен. Но в този клуб съм забелязал никой никого не уважава и всеки е експерт по всичко.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kakata (от Тобосо) |
Публикувано | 21.09.08 14:40 |
|
Ще ти кажа директно. Не уважавам "Движението на вяра", чийто представител, теоретик и апологет е Копланд. "Движението на вяра, както правилно го дефинираш е сравнително ново учение, възниква на базата на гностични и окултни учения, облечени в християнска форма.
Цялата основа, на която стои е прогнила и всеки живот основан на нея, рано или късно се проваля.
Накратко теоретика, който го въвежда е Кенет Хейгън, който е осъден за плагиатсво от наследниците на по-скромен автор Кениън. въпросният Кениън е бил ревностен евангелски проповедник, който обаче е бил смутен от факта, че в сборищата на последователите на Християнска наука, хората се изцеляват масово, просперират и са добре, а евангелските християни все боледуват и не са особено успешни. Кениън наивно въвежда практиките и постулатите на Християнска наука, като ги облича във формата на християнска доктрина. хейгън доста нагло и безцеремонно го преписва, който факт е установен по съдебен ред и еосъден да заплати обезщетение.
Хейгън, обаче е доста добър в християнския маркетинг и вече е направил солиден авторитет и кариера с преписаните и доукрасени писания, така че никой вече не се връща назад да търси истината.
Лично аз, бях много увлечена в края на осемдесетте и началото на деветдесетте по тези учения и преведох доста книжки. След което стигнах до фаза, в която не можех да продължа, нещо тотално се обърка и потърсих помощ от хора с по-солидни познания. Бързо се отърсих и повече няма да се върна назад.
Затова, когато ви говорим с ирония, то не е заради "критикарски дух", който ни е обладал, а защото сме минали, опитали и сме се отказали.
Нямам богословско образование, затова не навлизам в теологични спорове, от които няма да излезна победител. Споделям си личния опит.
Поздрави
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Rehtorn (непознат) |
Публикувано | 21.09.08 15:24 |
|
Лука 18:1-8
1. Притча за неправедния съдия
Каза им една притча как трябва всякога да се молят и да не отслабват:
2. В един град имаше един съдия, който от Бога не се боеше и човека не зачиташе.
3. В същия град имаше и една вдовица, която идваше при него и му казваше: Отдай ми правото спрямо противника ми.
4. Но той за известно време не искаше. А после си каза: Въпреки че не се боя от Бога и човеците не зачитам,
5. пак, понеже тази вдовица ми досажда, ще й отдам правото, за да не ми дотяга с непрестанните си идвания.
6. И Господ каза: Слушайте какво каза неправедният съдия!
7. А Бог няма ли да отдаде правото на Своите избрани, които викат към Него ден и нощ, ако и да се бави спрямо тях?
8. Казвам ви, че ще им отдаде правото скоро. Обаче, когато дойде Човешкият Син, ще намери ли вяра на земята?
Нямам намерене да влизам в спор и да ставам "адвокат" на Копланд... Вярата е тайна която не всеки успява или иска да проумее. На мен ми харесва да работя с вярата. Способността да манипулираш обстоятелствата и да успяваш да управляваш процесите в живота си е вълнуваща. Тъжна картинка е християнин лишен от вяра. Все пак това са трите най-важни компонента в християнския живот , вярата ,надеждата и любовта.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kakata (от Тобосо) |
Публикувано | 21.09.08 15:35 |
|
Евреи 11 глава, е посветена на вярата. Към казаното там не може нито да се добави нещо, нито да се отнеме, нали. :)
Според мен, обаче, движението на вярата поставя самата вяра пред Божията суверенна воля. Не това, което Бог който е в контрол на всичко върши каквото Му е угодно, а ти чрез твоята вяра караш Бога да върши каквото ТИ е угодно или каквото ти смяташ, че на Него следва да му е угодно.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Rehtorn (непознат) |
Публикувано | 21.09.08 15:41 |
|
Не е вярно , че вярата те поставя над Божията суверенна воля?! /Все пак в момента общуваш с човек на когото трудовете на Калвин са му настолни книго / Приеми го така ,вярата е един от талантите който ти е оставен и за който ти си отговорен и не бива да го държиш заровен в земята , а да работиш с него и трупаш дивиденти за Царството и за Царя....
Важното ще остане, ненужното ще изчезне.Редактирано от Rehtorn на 21.09.08 15:42.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
|
|
|