|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
За страшния съд
|
|
Автор |
Kaлoмaин (сурикат) |
Публикувано | 02.10.08 12:26 |
|
Имам въпрос, който е свързан с една по-стара тема. Чела съм някъде, че умрелите си остават в гробовете до деня на страшния съд и чак тогава се решава за къде са. Значи всички мъртви все още не са стигнали нито рая, нито ада. Още не са спасени или осъдени. Въпросите ми са:
Къде са сега душите им?
Как може тогава да смятаме, че има светци, щом като и те едва ли са стигнали горе, при положение, че денят на страшния съд още не е дошъл?
| |
|
в чистилището.
Queen's only
| |
|
Всички накуп? Праведни и грешни?
| |
|
в чистилището няма праведни и грешни. Всички са равни. Един вид задгробен комунизъм.
Тук ми е въпросът да питам, Къде в Библията е посочено чистилището, какво място заема спрямо Рая и Ада, какви са функциите му и кой преседява там.
Щото ми се чини, че и това е заемка от друга религия.
Queen's only
| |
|
Чистилището е едно от "нововъведенията" на римокатолицизма и противоречи на учението на Вселенската апостолска църква. Повече тук:
| |
|
Чистилището, като теза за пречистване на душата е само в католицизма.
В източното православие единствено чрез молитвата се търси милост.
| |
|
Т.е. веднага се отива в рая или ада - няма значение, че страшният съд не е дошъл. Все пак бих предпочела информация по въпроса от евангелията, не от тълкувателите, за които изобщо не знам на каква база са изградили тази теория.
| |
|
Иоан 5:28-29
Деян. 24:15
1 Кор. 15:20-23
Деян. 24:15
1 Кор. 15:51-52
2 Петр. 3:7
2 Петр. 3:13
Рим 8:19-21
Евр. 9:27
1 Кор. 5:10
и подробно тук
| |
|
Имам книга,в която се пише за митарствата,които е минала Преподобна Теодора след смъртта си.Толкова са ужасни,че нямам думи.До колко са верни,след като в Библията се пише,че мъртвите ще излезнат от гробовете при Второ Пришествие?И изобщо нашият Мил и Милостив Господ,би ли допуснал такова нещо за душите,които са го търсили приживе?Поне не би ли ни предупредил в някое от Евангелията си?И още един въпрос-къде се според вас душите на умрелита преди Христа?Благодаря!
| |
|
Исус каза на разбойника до него:
"Още днес ще бъдеш е мен в рая"
Душата на човек няма как да умре. Тя си заминава по заслужената дестинация веднага след смърта. А какво се случва в деня на страшния съд, когато душа и тяло ще се съберат в едно - само Бог знае!
Исус Навиев 24:15
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|