Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:56 14.07.25 
Религия и мистика
   >> Християнство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема Просперитет = Дар от Боганови  
Автор Пpипaднaл Aнreл (ръси с чемшир)
Публикувано24.07.08 19:50

С интерес чета какви ли не теми в този клуб и се удивлявам на някои от коментарите относно парите и негативното отношение към тях. В този ред на мисли се възмущавам искрено от издигането в култ на бедността като символ на праведност от някои от членовете, които явно за да оправдаят липсата си на средства или още по-зле да не обвинят Бог за това, прибягват до някакви елементарни заключения, колко е пошло и грешно да си богат и да имаш пари...
Какво означава да си богат? Ако някой ми обясни разликата между богат и беден няма да е зле... Ако взимам 1000 лв заплата богат ли съм, а ако взимам 10 000, или 100 000 лв? Коя е границата, която определя кой е богат и кой не?
Второ, аз мога да си призная, че получавам сравнително добър доход за Бг, но ако тръгна да се сравнявам с други страни, очевидно ще е, че няма да мога да се похваля със същото.

Та в този ред на мисли, искам да кажа, че за мен моите финанси са плод на много усърдна и тежка работа, за което заслужавам и своето възнаграждение...
Абсурдни са ми теориите за бедността и твърдо смятам, че моя просперитет е ДАР от Господа Моя Бог... и за мен това, което чета тук е чиста проба спекулация с темата.
Защото, когато на някой нещо не му отърва веднага развявате байрака, че например СПИН е създаден от Бог като наказание за хомосексуалистите, ама видиш ли по "истинските християни" болести други едва ли не ходят, или ако някой е беден, то Слава на Бога, че е такъв.. аре нема нужда...
А що пък това да не е неговото наказание за нещо си...?

Докога ще има дискриминация на бедни и богати, такива или онакива? Гледайте си в собствената паница и не си врете носа в чуждите придобивки, защото за всички е ясно, че отричането на благосъстоянието е стремеж към него и завист, към онези, които го имат! С пари не можете да си купите всичко, но може да помагате на много хора!

Тема Re: Просперитет = Дар от Боганови [re: Пpипaднaл Aнreл]  
Автор любчo /фoтorpaф/ (стар клубар)
Публикувано24.07.08 20:04

проспиритета е от сатаната и всички богаташи са г'яволи о'ра!...

/Матеря 5:3/ "Блажени бедните по дух, защото е тяхно небесното царство."

тука "бедните по дух" означава и икономически бедните...
не може да си богат и да си с "беден по дух"...

"Детето не е умряло,а спи"... Марко 5:39

Редактирано от любчo /фoтorpaф/ на 24.07.08 20:10.

Тема Re: Просперитет = Дар от Боганови [re: любчo /фoтorpaф/]  
Автор Last Roman (PRAEFECTUS URBI)
Публикувано24.07.08 20:08

сиромах човек - жив гявол.

Тема Re: Просперитет = Дар от Боганови [re: любчo /фoтorpaф/]  
Автор Capa_ ()
Публикувано24.07.08 20:09

Човекът е прав , Любчо.

Тема Re: Просперитет = Дар от Бога [re: любчo /фoтorpaф/]  
Публикувано24.07.08 20:17

"/Матеря 5:3/ "Блажени бедните по дух, защото е тяхно небесното царство."

тука "бедните по дух" означава и икономически бедните...
не може да си богат и да си с "беден по дух"... "

А, тука ще ме прощаваш, ама не си прав, първо откъде така реши, че " това означавало"? Това, нищо не значи....

Тема Re: Просперитет = Дар от Бога [re: Capa_]  
Публикувано24.07.08 20:17

Човекът е прав , Любчо.

не е прав,Сара!...

дадеш на един беден 100 лева,а той ги отупа и помен от тях не остава.
дадеш 100 лева на богаташ и той хъката,мъката и виж парите са окотлил и в края на годината са станали 1 000 лева...
и точно в края на тази година.по коледа,бедния стои с децата си и проси.бoгатия минава и хвърля нещо в шапката му...

не е била стотачка,а един пезерватив!...

Тема Re: Просперитет = Дар от Бога [re: Пpипaднaл Aнreл]  
Автор buzata (непознат )
Публикувано24.07.08 20:20

Напълно съм съгласен с припадналия. В този клуб например модератора оплюва всички жени с оскъдно облекло, но като излезе на улицата му потичат лигите като види някоя къса поличка. Така е и с парите най-върлите им противници, най- много се стремят към тях.

Тема Re: Просперитет = Дар от Бога [re: Пpипaднaл Aнreл]  
Публикувано24.07.08 20:24

А, тука ще ме прощаваш, ама не си прав, първо откъде така реши, че " това означавало"? Това, нищо не значи....

бедността и богатството се определят от жената!!!...
а,това означав,че и двете категорий са свързани с щастието...
държа да почертя,че Бог не е дал на хората "пълно щастие,но радостите ги раздава със шепи...
ето например да вземем един богат човек,но жена му е курве - все му изневерява...
а,на сиромаха - жена му чесна...
сега ти кажи кой е "богатия" и "кой" e бедния!?...

Публикувано24.07.08 20:26

Ти явно разсъждаваш от личен опит, когато си имал пари, а? Откъде иначе ще знаеш, че така постъпват всички богати?

Все пак не ми отговори какво е а си богат? Кажи ми сумата?

Публикувано24.07.08 20:34

"ето например да вземем един богат човек,но жена му е курве - все му изневерява...
а,на сиромаха - жена му чесна...
сега ти кажи кой е "богатия" и "кой" e бедния!?..."

Примера ти е напълно необоснован, като всичките ти тези, защото има и много чесТни жени, но това е все едно аз да кажа :

ето например да вземем един богат човек, който е болен и се нуждае от лечение, и може да си го позволи, и сиромаха, който ще си умре, защото няма пари.... Или по-добре здрав и богат, отколкото болен и беден...

Но няма да го кажа, защото е грозно и неправилно, а ти ако си беден, не обвинявай за това богатите, човек е такъв какъвто сам себе си приема.

Аз лично смятам, че може а си богат и със 100 и с 100 000 лева, въпрос на глена точка. А че трябва да оценяваш и 100-те и 100 000-ди, е въпрос на личен избор, просто не намесвай Бог в такива безсмислици...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.