|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
Тема
|
Аз, вярата и ... хомосексуалността ми!
|
|
Автор |
oтПaднaл Aнreл (непознат) |
Публикувано | 15.01.08 18:50 |
|
Това е един тъжен постинг... Постинг за едно суб - общество ( подчертавам СУБ)... Общество, което си позволява да разглежда света по начин, който нарича "християнски", общество което сравнява своите стандарти за морал с Божиите, а понякога дори си позволява да осъжда всяка друга гледна точка, която им се изправи на пътя...
Доста неща прочетох тук днес, по всяка вероятност на живо познавам поне половината от вас, с които сме търкали заедно подовете по църквите преди години и се чудя, кое всъщност прави мен от вас различен. О.К., не ходя вече по църкви от години, но съм запазил за себе си вярата си в Бог и също наричам себе си християнин...
Ах, да... Аз съм гей, и попадам в графата ви на грешниците и тези, които не познават Бога истински... Интересно ми е, че докато не знаехте за истинската ми същност се надпреварвахте да ме връщате обратно в "правия път", докато сега вече виждате как дявола пали огньовете под казана, в който ще вря и дори не смеете да ме погледнете в очите, камо ли да общувате с мен...
А всъщност не си давате сметка, колко братя и сестри гей продължават без да подозирате да посещават заедно с вас същите църкви, да се молят рамо до рамо заедно с вас и да хвалят Бога, докато аз ги срещам след това по гей - бардаците на София.
Да, аз спрях да ходя на църква заради отношението ви към мен, и това не беше защото не вярвам в Бог, а защото спрях да вярвам във вас. От едно СУБ - общество, което цялото останало общество не харесва в друго СУБ - общество с подобно реноме.
Реших да бъда честен с някои от вас, някои които преди това споделяха за своите първи сексуални трепети ( библ. - блудства ), и останах изненадан, че всъщност точно вие ме дефинирахте като грешник години след това и спряхте да контактувате с мен. Тогава разбрах, че хетеро блудството се приема да грешка, а хомосексуализма за грях. Тогава разбрах, и че света не е привлекателен, заради изкушенията си, а заради това, че там намерих приятели, които успяха да ме приемат такъв какъвто съм, наместо да ме обвиняват.
Научих много неща. Научих например, че ако искаш да промениш някого, значи не го харесваш. Научих, че използването на дефиниции и определения по нечий адрес не е хубаво нещо. Научих, че ако обичаш някой и той ти се обади в 3 през нощта и ти каже само "Убих човек!", единственото което трябва да попитам е "Да взема ли лопата?"...
Към вас драги братя и сестри, имам следните няколко въпроса:
1. Смятате ли, че познавате Бог на 100%? И ако отговорът ви е НЕ, откъде сте убедени, че в останалото познание, което още нямате не се крият неразкрити тайни пред вас?
2. Смятате ли, че познавате Библията на 100%? Дали в процента, който не познавате, не се крие нещо друго от същността на Бог?
3. Според вас как се става хомосексуален? Дали това е нещо, което човек си пожелава или той се ражда с подобна нагласа?
4. Смятате ли, че хора като мен са щастливи?
5. Защо смятате смятате мен за извратен, който може би обича много повече от вас партньора си и прави за него неща, които вие не правите за вашите половинки?
6. Мислите ли,че това че не се възбуждам от жени например, означава че не трябва да правя секс никога?
7. Как бихте постъпили, ако например вашия син или дъщеря ви каже един ден, че е гей? Или се чувствате застраховани?
8. Мислили сте, че може би всеки ден в работата, в църквата, във вашето семейство, може би има гей и общувате с него/нея само, защото не ви е казал/а в прав текст?
9. От какво се страхувате? За сведение хомосексуализма е доказано НЕзаразен.
10. Мислите ли, че Исус не ме приема такъв какъвто съм, и не ме обича колкото и вас?
Целта на този постинг не е обвинение, а надежда че може би един ден ще започнете да спрете да сравнявате своята святост с тази на другите, и може би ще научите повече за Бог и Неговата безизмерна любов към всички останали. Той не обича само вас, обича и мен! Такъв какъвто съм!
| |
|
Всъщност изобщо не мога да отговоря на въпросите ти и не ги усещам като поставени към мен, защото не ходя по църкви и не им търкам подовете. Но съм любопитна какво очакваш да постигнеш:
- Разкаяние на тези, които са те отблъснали
- Развихряне на тема, която да прехвърли границите на добрия тон, така че после да можеш да се чувстваш неразбран, отблъснат или жертва;
- заключване на темата, което ще ти даде възможност да обвиниш модераторите в несправедливост;
- демонстративна липса на интерес към сексуалната ти нагласа и проблемът ти от страна на хората, към които си поставил тези въпроси.
| |
|
Лоши новини, друже - не може да си едновременно педераст и християнин! Твърдиш, че си вярващ - ами купи си тогава една Библия и се покорявай на това, което е записано там. Защото вярващите в Бога се съобразяват с Неговата Воля, разкрита в Неговото Слово и се стремят към библейските стандарти за святост, а не следват своите си разбирания или мнението на този или онзи.
Бог е Любов, но и Свят - и няма как с практикуването на този грях да очакваш Бог да те приеме!
| |
|
Ами така като гледам, нито едно от предположенията ти. Това просто беше нещо, което исках да напиша - мисля, че имам това право. Не очаквам отговори - нито от теб, нито от който и да е тук:
- няма как да се разкаят, понеже те са прави за себе си
- аз знам своята граница на добър тон, ако някой преминава своята явно има какво да работи върху себе си
- все ми е тая дали модераторите ще ми заключат темата, а и не ме познаваш за да знаеш как ще реагирам
- аз нямам проблем със себе си.
Всъщност какво теб те подразни в постинга?
| |
|
Кой твърди, че е свят?!
Ако никой не твърди, че е свят как може да дава оценки от името на Бог?
| |
|
Знаеш ли, аз уважавам твоето мнение, както и на всички други хора тук, но не мога да се съглася с теб... Всички имате готово решение - чети си Библията, както сам казваш... Да, чета я... И????
Дали общувам с Бог - ами да... непрекъснато, всеки ден... сега сигурно ще излезе, че общувам с някой друг навярно ;-)
Аз проблем със себе си нямам, имам проблем с хора, които аз не искам да стават педерасти или лесбийки, но искам да общувам с тях... Разбираш ли?
| |
|
"Всъщност какво теб те подразни в постинга?"
Нищо.
Не се интересувам от сексуалният живот на хората, които не познавам, нито от илюзиите които имат относно църквата. Чудя се само какво удовлетворение може да намери човек с такива мисли и чувства.
| |
|
Повечето консервативни християни (какъвто, донякъде, съм и аз) са свръхобсебени от сексуалната тематика. Те смятат прелюбодейството и хомосексуализма за по-големи грехове от убийството. Не защото го пише в Библията, а защото тези грехове заплашват семейните ценности, т.е. тези грехове имат фундаментално социално влияние. Когато излезат от килера и започнат да се проповядват като нормален лайфстайл, тези грехове разрушават цяла една цивилизация.
Накратко: хомосексуализмът не е по-голям грях от лъжата, например.
Но само дотолкова, доколкото си стои в килера (ин дъ клоузет). Като излезе оттам и почне да парадира и пропагандира своята извратена "нормалност", той се превръща в открито богохулство, в идеология със собствен квазирелигиозен статут.
Бог е милостив и приема покаянието, но по никакъв начин не приема други религии и идоли.
А това, че църквиянството е синоним на лицемерие, съм на 100% съгласен.
И болшинството от поповете, пасторите и прилежните църквиянци са не по-малко греховни от някой изпаднал гейзер или преклатена шаврантия.
| |
|
Ами много просто - това което може да удовлетвори и теб например... И двамата имаме нещо общо не мислиш ли? И двамата сме човеци...
Какво ми е на мислите и чувствата, ако обичаш бъди по-конкретна?
| |
|
Хомосексуализмът е сериозно заболяване, което за щастие подлежи на лечение. Ако се интересуваш, мога да ти дам координатите на опитен психолог, който помага на хора, изпаднали в различни видове зависимости. Същият психолог е помогнал на голям брой наркомани, алкохолици и хомосексуалисти.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
|
|
|