Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:52 11.11.25 
Религия и мистика
   >> Християнство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Закодирано ли е бъдещето в Библиятанови  
Автор Zeus (член)
Публикувано24.09.07 01:56

Тема Re: Закодирано ли е бъдещето в Библиятанови [re: Zeus]  
Автор Zeus (член)
Публикувано24.09.07 02:39

?

Автор Last Roman (PRAEFECTUS URBI)
Публикувано24.09.07 06:43

Много НФ четеш.
Тоя Хармагедон човечеството го чака от 2000 години. Има още да чака...

Facta, non verba!

Тема Re:нови [re: Last Roman]  
Автор Bиливap (елфче)
Публикувано24.09.07 08:09

Абе не знам за Библията, там ми е малко съмнително каква част от истината е достигнала до нас след всичките преводи и събори, на които е решавано кое да се включи и кое не.
Обаче календарът на маите не бърка :)
И той свършва на 21 декември 2012 година.

Мразя държавата България. Тя уби баща ми. Мир на праха ти, тате

Тема Re:нови [re: Bиливap]  
Автор Prokimen ()
Публикувано24.09.07 10:43

И аз съм склонен да мисля, че съвременните текстове, макар и да са еврейски, по които авторът на книгата "гадае", едва ли предават точь в точь първоначалния текст.

Един превод само, колкото и да е верен с оригинала, придава вече друг нюанс в превода си на някой език.

Мен не ме спохождат еднакви мисли когато чета Новия Завет на църковно славянски, на български и на френски език. Какво остава да се разшифроват съответните текстове.

Духовно погледнато на въпроса, излиза че Библията е едва ли не гадателен справочник.

Мога да предполагам само, че авторът на книгата и привържениците на теорията да са кабалисти.

Познавах една госпожа, която владееше малко от всякакви "потайности" и се опитваше да гадае по текстове от Библията. Текстовете пък се налучкваха с някакви астрологически изчисления и т.н.

така и авторът на въпросната книга и теория трябва да подчинява библейския текст на някакви свои тълкувателни програми с твърде неясна логика за да получи "откровенията" или разкодира определени букви по свой маниер.

Редактирано от Prokimen на 24.09.07 10:45.

Тема Re:нови [re: Prokimen]  
Автор Tимoтeй (монах в света)
Публикувано24.09.07 14:07

И аз изразявам съмнение в точните прогнози по този начин. Тези предсказани 5 събития през тази година много скоро ще разберем дали ще се изпълнят, защото годината почти свърши. А 2012 г. е прекалено близък срок за края на земната история. Но не отричам възможността, която има Бог, Който може всичко и даже и това да даде прогноза по таен начин. Ние обичаме тайните кодове и начини, а не обичаме смирението и търпението при скърби.

Автор evangelist (непознат)
Публикувано24.09.07 17:01

не, не е закодирано :-)

Автор ask2OO4 (питанка)
Публикувано24.09.07 17:04

Има ли нещо по-гнусно от това Свещеното Писание да се ползва като инструмент за врачуване? Някои хора толкова са се вкопали в пръстта на този живот, че са готови на всичко, само и само да го запазят. Вместо да прочетат, че в същото това Писание пише да не се боим от тези, които могат да убият тялото, а от Бога, те са пощурели да търсят начини как чрез Библията да се предотврати втори терористичен акт от подобен мащаб. Ами ето как - като се чете по същество, а не през 50, 60 или не знам колко си букви и какви комбинации.

"Истина, мъчно е на онемелия от чудо да говори на оглушели от крясъци."

Тема Re:нови [re: Tимoтeй]  
Автор Prokimen ()
Публикувано24.09.07 17:17

В отговор на:

А 2012 г. е прекалено близък срок...

Моите възражения са само за това, както Аск казва, да се ползва Библията за врачуване или че с някакъв измислен код може да се натъкмяват "предсказания" и "закодирани информации", които ако вземем случая с Ирак, си е чиста проба провокация. Не Ирак започна, а противниците на Садам предизвикаха нещата там и не мога да вярвам на никаква друга "кодировка" в Библията.

Иначе, годината няма никакво значение за Господа. Учените не говорят, но е напълно възможен космичен катаклизъм около 2014 г. , който, ако се случи, ще унищожи Земята или последната ще бъде залята с лава.

Всичко е в десницата Господня. И силите на ада могат още утре да ти измъкнат някой за "месия". Само за броени дни разпоредителите на световния ред могат да преобърнат света с главата наопъки, имайки този път за начало на края не Ирак, а Иран.

Не е в наша власт да мислим за сроковете и годините. Да ни дава Господ духовна бодрост, самокритичност и да не приспиваме собствените съвести, а да бдим над собственото си душеспасение, защото индивидуалният ни край може да настъпи и тази нощ, ако Бог изволи.

Тема Re: Закодирано ли е бъдещето в Библията [re: Zeus]  
Автор JoroHМодератор (ВРИД)
Публикувано24.09.07 17:30

Във форума на абв вече си изказах мнението. Това ако бяха само пълни глупости щеше да е комично. Работата е там, че такива неща са си чист гностицизъм - да търсиш кодирани неща в текста. Божието слово е ясно послание към човеците, а не книга за врачки. Когато Бог говори за бъдещи събития, то е с някаква цел, а не за задоволяване на нездрав интерес от хора, желаещи да надничат в бъдещето.
Този метод, по който са направени тези "открития", е гледан с насмешка от всички сериозни учени, Един австралиец дори си беше направил труда и беше намерил в един приключенски роман повече "пророчества" със същия метод, отколкото авторите на "библейския код" в Библията. След това за да се изгаври тотално с метода им, беше намерил, че само в Битие над 60 пъти е "закодирана" фразата "библейският код е фалшив".

1 Тим. 6:20 О, Тимотее, пази това, което ти е поверено, като се отклоняваш от скверните празнословия и противоречия на криво нареченото знание,
21 на което, като се предадоха някои, отстраниха се от вярата. Благодат да бъде с вас. [Амин]

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.