Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:45 09.07.25 
Религия и мистика
   >> Християнство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Крахът на кумирите VS. Кумирите на краха.нови  
Автор Bloodsigned (a nice one.)
Публикувано24.07.07 10:24

Разбираш ли сега, драги ми господин съдия, защо бях потресен!

Що за анти-човешко безочие е това, да търсиш сектантско удовлетворение, в трагедията на няколко души!?!
И кой сега е 'виновен' за освобождаването на медиците? Сладникавите песнички ли? Лентичките? Или чудотворните икони?
Кой сега ще обвиниш?!?

Не се ли научи на онова слово - "Не високоумствай но бой се!"

Тъжно ми е, драги ми приятелю, защото хора коато теб правят вярата ни да прилича на жалка борба за кокала.
Има ли Небесното Царство нещо общо с подобно дребнаво боричкане?

Сега твоите православни братя по разум, ще се погладят по брадите и ще кажат:
"Алилуя! Господ чу нашите молитви! Иконата на св. Нам'кой'си сотвори чудо..."
А твоите петдесятни братя (по разум) ще ги посочат с пръст и ще кажат:
"Не, но въпреки вашите икони, Господ подейства!!!"
И вместо всички да хвалят Бога за избавлението, ще се хванат за брадите и реверите и ще дадат ярък пример за това, КАК СЕ ПОДЕЛЯ БОЖИЕТО ЦАРСТВО!

... само дето " ... царство, разделено против себе си, не може да устои"
Ще рече, другаде е Небесното Царство и няма нищо общо с това, което ти ни предлагаш днес!

Идолът на разрухата е гордостта
защото Господ на горделивите се противи а на смирените дава благодат.

Редактирано от Bloodsigned на 24.07.07 11:32.

Тема Ами да, човешка мизерност избива къде ли ненови [re: Bloodsigned]  
Автор maycal (старо куче)
Публикувано24.07.07 10:47

и по най-неочакван начин!
Наистина ,една малка трагедия за този форум е ,че един български съдия, донякъде пригласян от една адвокатка, единствените прависти, участващи тук, имаше/ха буквално злостна , но най-важното-явно несправедлива и несъответно позиция по случая с медицинските сестри.За чест на останалите, май никой друг не се присъедини към най-малко странната проява на съдията.Странна, защото той винаги е провел впечатление на добронамерен човек, но явно изглежда в случая имаме пример за дяволско подтикване, мисля аз...

А иначе изводите, които се опитваш да правиш за православнохристиянската църква е неоснователен, и също така странен, както и посочените по- горе факти.

Редактирано от maycal на 24.07.07 10:55.

Тема Re: Ами да, човешка мизерност избива къде ли ненови [re: maycal]  
Автор Bloodsigned (a nice one.)
Публикувано24.07.07 11:10

Погрешно си ме разбрал, вероятно.

Изводи за православната църква не правя.

Думата ми е за гордостта и нейните над-деноминационни форми.

Тема Re: Ами да, човешка мизерност избива къде ли ненови [re: maycal]  
Автор JoroHМодератор (ВРИД)
Публикувано24.07.07 11:36

Признавам, че Воден Дух имаше крайни изявления. Не харесвам крайните изявления, каквито са и предишните.
Истината е, че ние нямаме достатъчно информация, за да разберем дали медиците са невинни. Изявления от рода на "безусловно вярваме в невинността им", издават липса на критично мислене. Не на критикарско мислене, а на онова специфично умение да се преценява обективността на информацията. Аз, като живеещ в България, съм получавал като информация само аргументите на българската защита. Чисто логически, като гледам Снежана например, не бих могъл да си представя, че е извършила такова гнусно дело. Факт е обаче, че познавам "човешкия материал", който изпращахме в Либия. в по-голямата си част това не бяха чисти и отдадени на каузата медицински работници. Съдейки по някои от тях, които познавам, не бих се учудил да направят каквото и да е, стига да е за пари. Все пак ме съмнява да има специален заговор за заразяването, по-скоро би могло да има въпиеща безотговорност, каквато гледаме в Българските медицински заведения. Някак не ми се вярва че, разбираш ли, отивайки вЛибия нашите лекари и медицински сестри стават по-честни, по-отговорни и по-малко корумпирани, отколкото са тук.

Тема Re: Ами да, човешка мизерност избива къде ли ненови [re: JoroH]  
Автор 24O5 ()
Публикувано24.07.07 11:49

Абе човек, имам чувството, че не разбираш за какво иде реч тука.
Не може да има справедлив съдебен процес, ако имаш разпити без адвокат изтезания на обвиняеми, доказателств а събрани без независима от следствието страна по делото. Това е. Няма значение какви са тези жени(макар, че определено няма доказателства да имаме основания да се разграничаваме от тях), просто това е компроментиран политически процес. Такова нещо не бива да се търпи. Отделно малоумната пропаганда на либийската власт, че някой ще тръгне да и заразява децата със СПИН- гадна полицейска , тоталитарна държава, толкова жалка и смешна, че става само за подигравка.
Това е- може българките да са били с проблеми в морала си(или някои от тях), може да са търгували алкохол, може да са правили контрабанда на медицински продукти- при такъв процес не може да има присъди. Това е основен принцип на правота- компроментиран ли е процеса, обвиненията падат.
А ние българите има какво да научим от подкрепата на други страни(Франция, Великобритания, САЩ, Германия и т.н.), която получихме- защото ако не страдаха наши сънародници на никого нямаше да му пука тук.

Тема Абе ,ясно, но вече, мисля, се повтаряме!нови [re: JoroH]  
Публикувано24.07.07 11:56

Нали се каза, че тези сестри може да имат какви ли не провинения, но почти (вмъквам "почти" заради формална теоретична коректност) със 100% сигурност извън умишлено заразяване , в резултат от заговор, със СПИН на над 400 деца...
Нека гнусниците в онази страна, си направят нормално и цивилизовано следствие, обвинение и процес, по минимум добрите правила на правосъдието, до които е стигнало човечеството, и тогава вече да се беше видяло кое как...
Това си е чисто демонична работа-да се случва нещо по сценария на психотичен и злодейски мозък и съзнание!Върти го ,печи го -това е положението, болестите ходят по хората, ШИЗОФРЕНИЯТА се среща при 0,5 % от хората, има различни форми на изява и протичане.И какво става , ако частично компенсиран недобронамерен! психотик разполага с огромна, от нищо, напрактика , неограничавана власт!?????????????

Затова православието е единствената приемлива религия, защото залага на , поставя в основата на доктрината и практиката си принципа на ТРЕЗВЕНОСТТА (като контрапункт в случая на психотизма, замъглеността ...,нездравото!)! Само с трезвеност и разум, наука и Божия помощ може да се решават добре разни въпроси!

Тема Re: Ами да, човешка мизерност избива къде ли ненови [re: 24O5]  
Автор JoroHМодератор (ВРИД)
Публикувано24.07.07 12:03

Каква подкрепа получихме от САЩ - пазя си линковете - по време на процеса, САЩ чувствително подобриха отношенията си с Либия. Напълно възобновиха търговските си и дипломатически отношения - и това по същото време когато медиците ни процес след процес бяха осъждани на смърт.
Това, което стана е унижение - платени бяха половин милиард откуп, за да бъдат освободени. В същото време ние едвам събираме от сиромашките си джобове повече от хиляда пъти по-малки суми за лечение на дечица, за които държавата нехае и умират.Сделка за толкова пари можеше да се сключи и преди 7 години. На практика ние признаваме, че са виновни и приемаме да се плати кръвнина. И то каква!

Тема Впрочем, според мен, част от причинатанови [re: JoroH]  
Публикувано24.07.07 12:24

за "умерената" ти, миротворска и балансираща позиция съобразно моя и други постинги, е приятелското ти отношение към "Воден дух".Воден дух е положителен и добър човек, но е в състояние на прелест и сериозна грешко по конкретния случай.Би трябвало да се покае!Това е положението!

Впрочем , аз имах същия призив към Ежко, който също не малко се компрометира с позиция по случая преди около 1-2 месеца

Третата фигура, адвокатката, към която вече имам-не крия, и неприязън и по лични причини, е гьон-сурат , неинтелектуална и неинтересна жена от идеологическа гледна точка, поне беше по умерена, макар и по също така нелеп и глупав начин, като горепосочените!

Нека споменатите, да си дадат сметка, че "ако бяха мирно стояли (ако не бяха говорили глупости и обиди) нямаше да видят чудо ( упрек в интернет-пространството)"!!!!!!!!!

Автор 24O5 ()
Публикувано24.07.07 12:24

Верно, Кадафи -син плати половин милиард долара от откраднатото от Кодофи-баща на семействата на болните деца от Бенгази. Очевидно за конспиративнити ти теории повтореното десетки пъти от официални ЕС представители, президента Саркози и т.н, че никакви конпенсации не са плащани не върши никаква работа.
Незнам какви линкове си пазиш, но Джордж Буш няколко пъти каза, че ако иска Либия да има бъдеще трябва да пусне сестрите. За което няколко пъти либийските официални власти много се сърдиха.
Кадафи искаше да размени сестрите за неговия бомбаджия, осъден в Англия- не стана . Кадафи искаше да успее да избегне напрежение в Бенгази, засега успя. Един ден хората в Бенгази и Либия ще разберат на каква манипулация са били жертва и тогава се съмнявам, че Сесил Саркози ще отиде да го спасяваот бесилото. Пък дори и да се оттърве на този свят, от Божия съд няма да се оттърве.

Автор kakata (от Тобосо)
Публикувано24.07.07 12:26

Сега и роднините на медиците ни искат по милион. Не разбрах, по милион на медик или милион и за всеки роднина.
Иначе, искрено се радвам че хората се завърнаха у дома. Видях как прегръщат порасналите си деца, да трогателно е.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.