|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
забранена зона...
|
|
Автор |
dqdogodo (chakame godo) |
Публикувано | 18.05.07 23:14 |
|
"Естествено стигнахме до тая тема. Адам бил съблазнен от змията да наруши Божията наредба и да умре, както му е казано. Днес се извършва същото съблазняване от същата Змия -дявола.
Как става това? Почти по същия начин, както е съблазнен Адам. Излиза Змията по телевизора във форма на реклама и ти предлага изгодна кола, къща, стока и на теб ти излиза почти без пари - изгодно, красиво, страшно необходимо... И ти ставаш роб на банка, а не раб на Христа.
Праща ти мисъл да привлечеш за теб красива и чаровна жена, жена на някакъв мухльо и даже ти ще гледаш детето им по-добре от тях и прочие... И следва духовна смърт...
Имаш съвсем "нормална" идея да събереш по-дебела банкова сметка, защото годините вървят и току виж си се разболял и ще ти трябват пари за лечение, пари за децата и прочие - няма мърдане...
Или гадната идея, че няма Бог, че трябва сами да решаваме всичко в живота си и ще се ръководим не от хора /били те свети/, нито от Закон Божи /къде Го този Бог?/, а от нашите велики и мъдри мисли и цял свят ще ни ръкопляска за нашата слава и успехи.
И ти си уловен точно както е уловен Адам и си мъртвец по-голям от Адама. Мъртвец завинаги! Повярвал си на Змията, като Адама"...
Да очакваш Годо e все едно да чакаш Неволята...
| |
|
[4:5] Прочее, за нищо не съдете преди време, докле не дойде Господ, Който и ще изнесе на виделина тайните на мрака и ще извади наяве намеренията на сърцето; и тогава похвалата ще бъде всекиму от Бога.
Не предавай на зверове душата на Твоята гургулица
| |
|
или пък отдаваш се на мързела, защото Бог решава съдбата ти, трупанто на пари е грях, а пък онази красива жена дето е съгрешила преи да си стои в калта с греховете си. Че тъй де що пък ти да си цапаш ръцете, че да я учиш на морал и да и създаваш семейство ....да се оправя и тя и детето и, че т си е виновно...Уф пък рекламите - за ях да не говорим.
Не знам кое е по-лошо - да те ухапе змията или да те хапят щъркелите?!?
| |
|
Това ми хареса!
Не предавай на зверове душата на Твоята гургулица
| |
Тема
|
Re: забранена зона...
[re: famulus]
|
|
Автор |
dqdogodo (chakame godo) |
Публикувано | 19.05.07 23:17 |
|
и на мене ми хареса много,ама не схванах защо написа това:да те ухапе змията или да те хапят щъркелите?!?
що пък щъркелите?[нацупвам ]се]
Да очакваш Годо e все едно да чакаш Неволята...Редактирано от dqdogodo на 19.05.07 23:29.
| |
|
за да забременее...
Facta, non verba!
| |
|
Да очакваш Годо e все едно да чакаш Неволята...
| |
Тема
|
Зона за наивници...
[re: dqdogodo]
|
|
Автор |
Tимoтeй (монах в света) |
Публикувано | 20.05.07 00:18 |
|
Ужас. Никой нищо не разбира и то избрани християни!
Адам пак имал някакво оправдание - нов човек и не знае лукавствата на дявола. Ама вие след 6000 години и след толкова светии, разкрили хитростите на Змията и пак нищо не разбирате - книги просветни не четете ли, на църква не ходите ли, за небето не живеете ли?
Какво ще правя сам на това небе - само свети Илия и свети Енох ще ми правят компания... Ех, ех, ех...
| |
|
Ти как разбра, че от 6000 години нищо не знаеме?
Човечеството е доста по-старо от този минимум дето си го дал.
Какво ще правя сам на това небе - само свети Илия и свети Енох ще ми правят компания... Ех, ех, ех...
Споко, ще прескачам от време на време догоре да ви нося по бирка /нали съм великодушен/...
Редактирано от Last Roman на 20.05.07 00:22.
| |
|
за теб по лошо от това да те представя на всички едва ли ще има
не се занасяй, няма да те огрее
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|