Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:54 16.07.25 
Религия и мистика
   >> Християнство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Не сте саминови  
Автор Bиливap (елфче)
Публикувано11.04.07 22:14

И аз съм с вас.
Една заблудена овца от стадото ви си въобрази, че ме е изгонила от клуба.
Тук съм, мургава овчицо.

Невъзможно е да се изобрети нещо глупакоустойчиво, защото глупаците са безкрайно изобретателни.

Редактирано от Bиливap на 11.04.07 22:15.

Тема Re: Не сте саминови [re: Bиливap]  
Автор пчeличkaтa (радостна)
Публикувано11.04.07 22:19

И аз мила
още съм жива!

Никакви полуграмотни
и циници
не могат да ми сложат
белезници!

Тема Re: Не сте саминови [re: пчeличkaтa]  
Автор cuddlyМодератор ()
Публикувано11.04.07 22:26

ама разбира се, виртуалното пространство е неограничено

демек, за всеки има място под слънцето.

Тема Re:нови [re: пчeличkaтa]  
Автор Bиливap (елфче)
Публикувано11.04.07 22:38

Убий циника (простака, глупака, фанатика) с акъл

Невъзможно е да се изобрети нещо глупакоустойчиво, защото глупаците са безкрайно изобретателни.

Тема Re: Не сте сами [re: cuddly]  
Публикувано11.04.07 22:46

Зависи от толерантността на модераторите, защото има и такива, които те клъцват за едното нищо, а други толерират, въпреки недопустимите им простотии.
Вече не помня, но някой тук спомена как ще ме гонят до дупка от всички християнски форуми, докато ми видят сметката. И не бяха само заплахи, а факт! Не знам този мой враг какви връзки има, но определено успява на някои места.
Де факто аз пиша само тук, защото в другия форум , в който пишех преди, този мой враг явно има яки връзки.
Искам да кажа - вие сте ми единствените виртуални приятели или неприятели.

Тема Re: Не сте саминови [re: Bиливap]  
Автор бeзпътeн (обективен)
Публикувано11.04.07 22:47

Стой тук. Пиши и в клуб "Религия", там пишат по-интелигентни хора.

Тук са слабички и бързо се предават, в "Православие" пък още по-бързо.

Виж, в "Религия" е истинското предизвикателство.

Аз тук напоследък пиша все по-рядко, щото (както ти доверих веднъж)

ми е жал за скрилите се в някаква виртуална сектичка хорица.

Тема Re: Не сте саминови [re: пчeличkaтa]  
Публикувано11.04.07 22:49

Сектантството и религиозният фанатизъм не бива да се насърчават никъде, но все още на интернет форумите се гледа по-скоро несериозно. Затова и например се допускат разни мижитурки да бъдат модератори в "Православие"...

Тема Re: Не сте саминови [re: бeзпътeн]  
Автор cslewis (член)
Публикувано11.04.07 23:04

Съгласен съм с теб, но имам един въпрос - какво е сектанство и какво е религиозен фанатизъм? Сектанство ли е да вярваш в Бог и да вярваш в Христос и да Го приемеш в сърцето и живота си, или е сектанство да анатемосваш всеки, който има различен възглед и вяра от твоите собствени? Сектанство ли е да следваш примера на Христос да обичаш или е сектанство да използваш властта на една държавна комунистическа институция, за да вкарваш хората в ,,правата" вяра? Питам, защото е много лесно да не изслушаш някого като го обидиш и наречеш ,,сектант".

Относно религиозния фанатизъм - тези, които си измислят собствена религия, след това са и най-ревностните почитатели, готови даже да набият всеки, който им противоречи. Нещо като футболен запалянко - ако не си за моя отбор, ще гориш в ада и аз ще се погрижа за това като ти направя живота ад! Не е религиозен фанатизъм това да вярваш в нещо, което другите не вярват и да си различен от тях, фанатизъм е когато започнеш да налагаш насила своите убеждания на други и не може да използваш никакви други доводи освен цинизъм и простотия! Това е фанатизъм - да смяташ, че знаеш всичко и никой друг да не може да те научи на нещо!

Тема Re: Не сте саминови [re: cslewis]  
Публикувано11.04.07 23:13

Съгласен съм.

Тема Re:нови [re: Bиливap]  
Публикувано11.04.07 23:31

В Притчите е писано да не отговаряме на безумния според безумието или да му отговорим според безумието.
Е, аз опитах и двата начина, но ефектът бе или нулев, или мимолетен.
Мисля, че простакът с ум не се надвива, както слепият не вижда светлината, колкото и прожектори да насочваш с/у очите му! Може да усети топлината (да реагира емоционално), но никога няма да разбере що е светлина (разум), ако няма очи!
Имат очи, но не виждат! - Колко е страшно!
Това, в/у което си мислех тия дни е какво представлява за нас свободата в Христос!?
Защото ми се струва, че десетките хиляди християнски деноминации се основават не на свободата, която би трябвало да имаме, а на оковите на фанатизма, който им внушава, че АКО не вършат едно или друго, не са в пътя.
А Пътят е Исус, а не която и да е църква.
Сатана държи в ръцете си всички, които е оковал във веригите на церемониите, обредите, законничеството...
Православните ни казват - ти си в ада, защото не си в православието; католиците ни анатемосват, защото не признаваме папата; адвентистите казват: ти не си част от Божия народ, защото не почиташ съботата; петдесятните казват: ти си самотна тухличка извън сградата (църквата им), поради това, че не говориш на НЕнебесния език (глосолалията им); мормоните казват: ти не познаваш истината, защото не познаваш пророка на последните дни - Дж.Смит; Муун твърди, че Христос не си е свършил работата докрай и, че който слуша него е спасен; последователите на Дънов вярват само в неговите послания; следовниците на Висарион му робуват на нивите, защото вярват, че той е Христос....
Оооо...х! Така мога да продължа още мнооого дълго, но всички си въобразяват, че знаят истината, всички ме игнорират като безцърковничка и наричат думите ми бесовски, само защото ги провокирам да мислят с главите си, а те НЕ ИСКАТ!
В действителност аз обичам Бог не защото ми помага непрекъснато, а защото Той ме обича такава, каквато съм и не ме ограничава в нищо! Само ме предупреждава, че ако върша зло, ще си навлека зло и аз Му вярвам, че ми казва това, защото не иска да страдам, а да се радвам на свободата си в Него!
Ако познавахме свободата Му нямаше да познаваме омразата м/у християните!
Но понеже всички искат да ни оковат със собствените си окови, никой не иска да сме свободни!
А където е Божият Дух - там е свобода!
Не искам да живея в оковите на никоя секта, защото Бог не обитава в ръкотворни храмове. Бог е животът, без който не можем, въздухът и водата, разумът и свободата, храната за тялото, движещата сила за всяка звезда, планета, галактика, Творецът, който е поставил всичко под контрола и законите си...
И който си мисли, че може ограничи Бог в някакви си секти, религии, сгради, церемонии, обреди и глупави човешки служения, просто няма представа какво и кой е ТОЙ! Не че някой може да има представа за Невидимия!
Но разумният знае, че всички ние без Него сме само лъх, а с Него - РАВНИ братя и сестри, които макар и различни, сме едно поради любовта си!
Десетките хиляди секти са пирови победи на Лукавия, който се храни на трапезите им (с ученията, които им внушава), държейки всичките си сътрапезници в оковите на заблудите!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.